5 treinen door Zwitserland

Zwitserland, met zijn majestueuze Alpen en pittoreske landschappen, biedt enkele van de meest indrukwekkende treinreizen ter wereld. Ontdek met ons de top 5 treinroutes die je meenemen op een betoverende reis door dit sprookjesachtige land. Zelf een mooie treinreis door Zwitserland maken? Ontdek de complete rondreizen van 4 tot 17 dagen:

5 bekendste treinroutes door Zwitserland

Zwitserland staat bekend om zijn adembenemende treinreizen. Hier zijn vijf van de mooiste treinroutes, inclusief de bijbehorende bijzonderheden, begin en eindstation. Boek een complete treinrondreis door Zwitserland of losse treintickets naar Zwitserland en plan zelf een reis.

1.) Glacier Express: Een Sneeuwparadijs van Zermatt naar St. Moritz

  • Route: Zermatt naar St. Moritz
  • Bijzonderheden: Doorkruist 291 bruggen en 91 tunnels, met uitzicht op de Zwitserse Alpen.

De Glacier Express, ook wel bekend als de “langzaamste sneltrein ter wereld”, neemt je mee op een adembenemende reis van Zermatt naar St. Moritz. Met 291 bruggen en 91 tunnels doorkruist deze trein het hart van de Zwitserse Alpen. Ontdek besneeuwde bergtoppen, schilderachtige valleien en indrukwekkende gletsjers. De Glacier Express is niet alleen een treinreis; het is een betoverende ervaring die je de ware pracht van Zwitserland laat zien.

Voel de opwinding van de reis terwijl je geniet van de comfortabele stoelen en panoramische ramen, die een ongeëvenaard uitzicht bieden op de Zwitserse natuurlijke schoonheid.

2.) Bernina Express: Een Rit door de Hemel van Chur naar Tirano

  • Route: Chur naar Tirano (Italië)
  • Bijzonderheden: Passeert de prachtige Berninapas en biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en gletsjers.

Laat je betoveren door de charme van de Bernina Express, die je meeneemt van Chur naar het Italiaanse Tirano. Deze treinreis staat bekend om zijn schilderachtige uitzichten op de Berninapas en biedt een panoramisch spektakel van besneeuwde bergen en gletsjers. De Bernina Express is niet alleen een reis; het is een poëtische ode aan de natuurlijke pracht van de Zwitserse Alpen.

Geniet van het comfort van de trein terwijl je getuige bent van de adembenemende overgang van Zwitserse bergen naar Italiaanse charme.

3.) GoldenPass Line: Een Sprookjesachtige Reis van Luzern naar Montreux

  • Route: Luzern naar Montreux
  • Bijzonderheden: Rijdt door schilderachtige berglandschappen, bossen en charmante Zwitserse dorpjes.

De GoldenPass Line neemt je mee op een betoverende reis van Luzern naar Montreux, waar je wordt getrakteerd op een visueel festijn van bergen, bossen en pittoreske dorpjes. Deze treinroute is als een sprookje dat tot leven komt, met elke bocht die nieuwe en betoverende landschappen onthult en één van de mooiste treinreizen van Zwitserland. De GoldenPass Line is niet alleen een treinreis; het is een reis door de geschiedenis en de natuur van Zwitserland.

Ervaar het comfort van de trein terwijl je wordt omgeven door de ongerepte schoonheid van het Zwitserse landschap.

4.) Gotthard Panorama Express: Een Duik in de Diversiteit van Luzern naar Lugano

  • Route: Luzern naar Lugano
  • Bijzonderheden: Kruist de Gotthardspoorlijn met een combinatie van trein en boot, waardoor je de diversiteit van het Zwitserse landschap ervaart.

De Gotthard Panorama Express is niet zomaar een treinreis; het is een meeslepende ervaring die de Gotthardspoorlijn doorkruist van Luzern naar Lugano. Deze reis combineert trein- en bootavonturen, waardoor je de diversiteit van het Zwitserse landschap kunt ervaren. Van majestueuze bergen tot schilderachtige meren, de Gotthard Panorama Express onthult de vele gezichten van Zwitserland.

Geniet van het beste van twee werelden terwijl je comfortabel zit en de overgang van trein naar boot naadloos ervaart.

5.) William Tell Express: Een Betoverende Reis van Luzern naar Locarno

  • Route: Luzern naar Locarno
  • Bijzonderheden: Combineert trein- en bootreizen, met uitzicht op de Alpen en het prachtige Meer van Luzern.

De William Tell Express biedt een unieke combinatie van trein- en bootreizen, waardoor je van Luzern naar het charmante Locarno wordt gebracht. Bewonder de Alpen, het Meer van Luzern en de betoverende Zwitserse dorpen terwijl je geniet van het comfort van deze speciale trein. De William Tell Express is niet alleen een reis door het landschap; het is een ontdekkingsreis door de Zwitserse geschiedenis en natuur.

Laat je meeslepen door de schoonheid van Zwitserland terwijl je ontspant in de luxe van de William Tell Express.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest