Mooiste treinreizen door Zwitserland

Wil je met een comfortabele trein met panoramadak op de mooiste plekjes van dit Alpenland komen? Boek dan één van de mooiste treinreizen van Zwitserland en rijdt over spectaculaire bruggen en passeer tientallen tunnels om het hoogste treinstation van Europa te bereiken. dit is mogelijk.

De 5 Mooiste treinreizen door Zwitserland

Er zijn veel treinen in Zwitserland die u de mooiste plekjes van het land laten zien. Ontdek de 5 mooiste treinreizen door Zwitserland. Boek treinkaartjes zonder boekingskosten eenvoudig online en plan jouw reis vandaag nog!

Glacier Express: beroemdste panorama trein in Zwitserland

De Glacier Express is hoogstwaarschijnlijk de beroemdste trein van Zwitserland en misschien wel ter wereld! Ook staat de trein bekend om de langzaamste panorama trein ter wereld. Dit is natuurlijk alleen maar mooi, want zo kan je optimaal genieten van de schitterende omgeving. Tijdens de reis per Glacier Express door Zwitserland reis je langs de mooiste bergen, bossen en diverse andere landschappen langs het traject van ongeveer 300 kilometer.

Kies je voor de Glacier Express door Zwitserland? De treinreis duurt gemiddeld 8 uur, waarbij de trein over twee smalle sporen van de Matterhorn in Zermatt naar St. Moritz rijdt. Onderweg passeer je 291 bruggen en 91 tunnels en steden als Chur, Andermatt en Brig. Ook kom je op 2033 meter hoogte de Oberalpassage tegen, de Rijnkloof, Engadin en Domleschg.

Met uitzondering van oktober tot en met december rijdt de Glacier Express het hele jaar door het Zwitserse landschap. In de zomerperiode kan de trein zelfs tot 4x per dag vertrekken.

Mooiste treinreizen Zwitserland

Bernina Express: 55 tunnels en 196 spoorbruggen

Een deel van de routes van Bernina Express komt overeen met die van de Glacier Express. De Bernina Express-trein rijdt namelijk van Chur naar Tirano in Italië. Het is mogelijk om op station Chur of St. Moritz op te stappen. De hele route van de Bernina Express door Zwitserland is 150 kilometer en duurt ongeveer 4 uur. Het deel van St. Moritz naar Tirano is de helft korter en duurt ongeveer 2 uur.

Uniek aan de route zijn de 55 tunnels en 196 spoorbruggen. De treinreis per Bernina Express is dan ook zeer populair onder treinliefhebbers Daarbij passeer je natuurlijk de mooiste bergmeren, rivieren, imposante bergen en schitterende landschappen. In alle rust genieten van prachtige natuur? Dan is de Bernina Express in Zwitserland zeker de moeite.

De Golden Pass: bijzonder mooi

Minder beroemd dan de eerste twee, maar de Golden Pass is zeker niet minder indrukwekkend. Je reist namelijk dwars door de pareltjes van Zwitserland met gebieden als Interlaken, Luzern en het Meer van Geneve.

Op het huidige moment dien je voor dit traject reguliere treinen te pakken, maar de Zwitserse Spoorwegen (SBB) is bezig met een directe route. Vertrek voor de Golden Pass door Zwitserland in Luzern en reis naar Interlaken. Stap in Interlaken over op de trein naar Zweisimmen, waarna je voor de laatste keer overstapt op de trein naar Montreux (Frankrijk).

Trein en rondreis door Zwitserland en Italie

Gotthard Panorama Express: oude Gotthardtunnel

Je kent de Gotthardtunnel van de reizen naar Italië en Zwitserland per auto, maar er is ook nog een oude spoortunnel. De Gotthardtunnel van 15 kilometer lang leidt je naar de mooiste plekjes tussen de bergen. De Panorama Express-trein maakt scherpe bochten over bergwanden, waarbij je de ramen kunt openen voor schitterende foto’s.

De Gotthard Panorama Express vertrekt llke dag vanaf Lugano naar Fluelen. Bij aankomst in Fluelen kan je eventueel nog een boottocht maken over het Vierwoudstrekenmeer richting Luzern. Ook dit geeft weer een  unieke beleving en ervaring.

Jungfraubahn: hoogste treinstation van Europa op 3454 meter

In misschien wel het mooiste stukje Zwitserland vind je de Jungfraubahn. Het traject van de Jungfrau-trein is 37 kilometer lang en leg je af met een reistijd van ongeveer 2 uur. Uniek aan de reis is het hoogste treinstation van Europa op 3454 meter in het Jungfraujoch.

De trein op de Jungfraujoch-route vertrekt vanuit Interlaken en eindigt in de Jungfraujoch. Hier kan je de trein weer direct terugpakken of kiezen voor een prachtige wandeling langs watervallen, bergwanden en pure natuur.

Heel Zwitserland door met de trein?

Een veelbesproken avontuur is de Grand Train Tour door Zwitserland. Je reist in 8 dagen over de bekendste sporen van Zwitserland. Te boeken via: Grandtraintour.myswitzerland.com/nl/

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Hannover, de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Nedersaksen, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Deze stad biedt een unieke mix van rijke geschiedenis, uitgestrekte parken en tuinen, een bruisend cultureel leven en een verrassend moderne...

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Pin It on Pinterest