Mooiste treinreizen door Zwitserland

Wil je met een comfortabele trein met panoramadak op de mooiste plekjes van dit Alpenland komen? Boek dan één van de mooiste treinreizen van Zwitserland en rijdt over spectaculaire bruggen en passeer tientallen tunnels om het hoogste treinstation van Europa te bereiken. dit is mogelijk.

De 5 Mooiste treinreizen door Zwitserland

Er zijn veel treinen in Zwitserland die u de mooiste plekjes van het land laten zien. Ontdek de 5 mooiste treinreizen door Zwitserland. Boek treinkaartjes zonder boekingskosten eenvoudig online en plan jouw reis vandaag nog!

Glacier Express: beroemdste panorama trein in Zwitserland

De Glacier Express is hoogstwaarschijnlijk de beroemdste trein van Zwitserland en misschien wel ter wereld! Ook staat de trein bekend om de langzaamste panorama trein ter wereld. Dit is natuurlijk alleen maar mooi, want zo kan je optimaal genieten van de schitterende omgeving. Tijdens de reis per Glacier Express door Zwitserland reis je langs de mooiste bergen, bossen en diverse andere landschappen langs het traject van ongeveer 300 kilometer.

Kies je voor de Glacier Express door Zwitserland? De treinreis duurt gemiddeld 8 uur, waarbij de trein over twee smalle sporen van de Matterhorn in Zermatt naar St. Moritz rijdt. Onderweg passeer je 291 bruggen en 91 tunnels en steden als Chur, Andermatt en Brig. Ook kom je op 2033 meter hoogte de Oberalpassage tegen, de Rijnkloof, Engadin en Domleschg.

Met uitzondering van oktober tot en met december rijdt de Glacier Express het hele jaar door het Zwitserse landschap. In de zomerperiode kan de trein zelfs tot 4x per dag vertrekken.

Mooiste treinreizen Zwitserland

Bernina Express: 55 tunnels en 196 spoorbruggen

Een deel van de routes van Bernina Express komt overeen met die van de Glacier Express. De Bernina Express-trein rijdt namelijk van Chur naar Tirano in Italië. Het is mogelijk om op station Chur of St. Moritz op te stappen. De hele route van de Bernina Express door Zwitserland is 150 kilometer en duurt ongeveer 4 uur. Het deel van St. Moritz naar Tirano is de helft korter en duurt ongeveer 2 uur.

Uniek aan de route zijn de 55 tunnels en 196 spoorbruggen. De treinreis per Bernina Express is dan ook zeer populair onder treinliefhebbers Daarbij passeer je natuurlijk de mooiste bergmeren, rivieren, imposante bergen en schitterende landschappen. In alle rust genieten van prachtige natuur? Dan is de Bernina Express in Zwitserland zeker de moeite.

De Golden Pass: bijzonder mooi

Minder beroemd dan de eerste twee, maar de Golden Pass is zeker niet minder indrukwekkend. Je reist namelijk dwars door de pareltjes van Zwitserland met gebieden als Interlaken, Luzern en het Meer van Geneve.

Op het huidige moment dien je voor dit traject reguliere treinen te pakken, maar de Zwitserse Spoorwegen (SBB) is bezig met een directe route. Vertrek voor de Golden Pass door Zwitserland in Luzern en reis naar Interlaken. Stap in Interlaken over op de trein naar Zweisimmen, waarna je voor de laatste keer overstapt op de trein naar Montreux (Frankrijk).

Trein en rondreis door Zwitserland en Italie

Gotthard Panorama Express: oude Gotthardtunnel

Je kent de Gotthardtunnel van de reizen naar Italië en Zwitserland per auto, maar er is ook nog een oude spoortunnel. De Gotthardtunnel van 15 kilometer lang leidt je naar de mooiste plekjes tussen de bergen. De Panorama Express-trein maakt scherpe bochten over bergwanden, waarbij je de ramen kunt openen voor schitterende foto’s.

De Gotthard Panorama Express vertrekt llke dag vanaf Lugano naar Fluelen. Bij aankomst in Fluelen kan je eventueel nog een boottocht maken over het Vierwoudstrekenmeer richting Luzern. Ook dit geeft weer een  unieke beleving en ervaring.

Jungfraubahn: hoogste treinstation van Europa op 3454 meter

In misschien wel het mooiste stukje Zwitserland vind je de Jungfraubahn. Het traject van de Jungfrau-trein is 37 kilometer lang en leg je af met een reistijd van ongeveer 2 uur. Uniek aan de reis is het hoogste treinstation van Europa op 3454 meter in het Jungfraujoch.

De trein op de Jungfraujoch-route vertrekt vanuit Interlaken en eindigt in de Jungfraujoch. Hier kan je de trein weer direct terugpakken of kiezen voor een prachtige wandeling langs watervallen, bergwanden en pure natuur.

Heel Zwitserland door met de trein?

Een veelbesproken avontuur is de Grand Train Tour door Zwitserland. Je reist in 8 dagen over de bekendste sporen van Zwitserland. Te boeken via: Grandtraintour.myswitzerland.com/nl/

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders