Treinrondreis Zwitserland 2 weken

Met een treinrondreis door Zwitserland van 2 weken ontdek je het beste wat dit prachtige land te bieden heeft. Gelegen in Midden-Europa staat het bol van de unieke elementen. Van de hoge, prachtige berglandschappen tot aan de historische steden.

Treinrondreis Zwitserse Alpen Vakantie

Waarom door treinvakantie Zwitserland van 2 weken?

Een treinvakantie door Zwitserland van 2 weken is om verschillende redenen een absolute aanrader. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Unieke berglandschappen: De unieke berglandschappen van Zwitserland zijn duizelingwekkend te noemen. De bijbehorende natuur heeft veel weg van een waar paradijs.
  • Historische steden: Ook de steden zijn indrukwekkend. Van het prachtige Basel tot aan het historische Lugano. Je komt op deze treinvakantie in Zwitserland van 2 weken een hoop mooie steden tegen.
  • Culinaire hoogstandjes: Op culinair gebied moet je Zwitserland zeker niet onderschatten. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Zwitserse keuken.

Treinrondreis Zwitserland

Reisschema treinrondreis Zwitserland 2 weken

Het reisschema van de treinrondreis door Zwitserland van 2 weken ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Basel

Je stapt op Amsterdam Centraal de trein in om in de comfy nachttrein in 10 uur naar Basel te rijden.

DAG 2: Basel – Zürich

Bij aankomst in Basel stap je meteen over op de trein naar Zürich. Na een uurtje arriveer je en bevind je je in de grootste stad van heel Zwitserland. Het voornamelijk autovrije centrum heeft een hoop te bieden.

DAG 3: Zürich – Schaffhausen

Op dag 3 trek je verder naar Schaffhausen. Na een reis van een uur kom je in een waar Middeleeuws stadje terecht. Ook ligt in de omgeving de Rheinfall, de grootste waterval in heel Europa.

DAG 4: Schaffhausen – St. Gallen – Luzern

Op weg naar Luzern maak je een korte tussenstop in St. Gallen. Deze plek heeft zijn bekendheid te danken aan het aanwezige klooster, die prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wanneer je de Voralpen Express instapt, kom je al snel in aanraking met prachtige natuur. Vooral het uitzicht op het hoogste spoorwegviaduct van het land ga je niet snel vergeten.

Trein Luzern

DAG 5: Luzern

Dag 5 staat in het teken van Luzern ontdekken. Van de oude stad en het idyllische Kappelbrücke tot aan de steilste tandradbaan ter wereld.

DAG 6: Luzern – Interlaken

Op de zesde dag van deze treinrondreis door Zwitserland van 2 weken pak je de Interlaken Express naar Interlaken. De bewonderenswaardige natuur gaat zeker niet vervelen. Denk aan kristalheldere bergmeren, unieke rotswanden en torenhoge bergen.

DAG 7: Interlaken

In Interlaken zelf is een boottochtje een aanrader, aangezien de stad tussen twee meren in gelegen is. Ook een excursie richting het hoogste treinstation van Europa is een reistip. Deze bevindt zich maar liefst op 3452 meter hoogte.

Regio Interlaken per trein

DAG 8: Interlaken – Zweisimmen – Montreux

Op dag 8 reis je verder over de wereldberoemde GoldenPass line. Je kijkt je ogen uit tijdens je rit, met een uitzicht van de Thunersee, typische Zwiterse boerderijtjes en op de achtergrond witte bergtoppen.

DAG 9: Montreux

Montreux ligt aan het meer van Genève. Zo is er ook een hoop te doen. Ga op avontuur door de oude binnenstad, pak het Chateau de Chillon mee en geniet van een wijnproeverij in Laveaux. Liefhebber van Queen? Ga dan zeker even langs het bronzen standbeeld van Freddie Mercury.

DAG 10: Montreux – Zermatt

Vanaf Montreux reis je verder naar Zermatt. Dit doe je over een van de meest adembenemende trajecten wat de natuur betreft. Eenmaal aangekomen in Zermatt heb je uitzicht op de wereldberoemde Matterhorn.

DAG 11: Zermatt – St. Moritz

Op dag 11 ga je verder waar je gebleven was, met opnieuw een waar natuurspektakel wanneer je vanuit de trein naar buiten kijkt. Snelstromende rivieren, prachtige bruggen en lange tunnels horen er allemaal bij.

 

DAG 12: St. Moritz – Lugano

Na een avond en een ochtend in St. Moritz pak je de Bernina Express naar Lugano. Dit doe je over de hoogste spoorlijn van heel Europa. Met een tussenstop in Tirano kom je op één dag veel natuur én binnenstad tegen.

DAG 13: Lugano

Gelegen vlakbij de grens met Italië kom je in Lugano allerlei Italiaanse invloeden tegen. Een zeer romantische stad, die middels een boottocht en een kabelbaan perfect te ontdekken is.

DAG 14: Lugano – Luzern – Bern

Op dag 14 trek je via Flüelen met de boot naar Luzern. Deze boottocht levert een unieke kijk op het omringende berglandschap op. Vervolgens pak je in Luzern weer de trein, om anderhalf uur later in de hoofdstad van Zwitserland aan te komen.

DAG 15: Bern

De historische binnenstad staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De prachtige gebouwen en unieke straatjes houden je wel even bezig. Ga vervolgens nog even langs de rozentuin van Bärengraben, waar je een collectie van 400+ rozen tegenkomt.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Bern

DAG 16: Bern – Basel – Nederland

Op dag 16 stap je in de middag op de trein naar Basel. Hier pak je in de avond de nachttrein waar het allemaal mee begon richting Amsterdam. Zo’n 10 uur later kom je na een goede nachtrust weer thuis!

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders