Trein ontspoord in Zuid-Duitsland door aardverschuiving

In Zuid-Duitsland is gisteravond een ICE-trein ontspoord door een aardverschuiving. De trein, met nummer 510, was onderweg van München naar Keulen toen het incident plaatsvond nabij Schwäbisch Gmünd, ten oosten van Stuttgart. Ondanks de ontsporing vielen er gelukkig geen gewonden onder de 185 inzittenden.

Aardverschuiving veroorzaakt ontsporing

De oorzaak van de ontsporing was een aardverschuiving over een gebied van ongeveer 30 meter. De hevige regenval van de afgelopen dagen in Zuid-Duitsland zorgde voor instabiliteit van de grond, wat leidde tot de verzakking. Twee wagons van de ICE-trein raakten hierdoor ontspoord.

Passagiers geëvacueerd

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en evacueerden de reizigers uit de trein. Ze werden ondergebracht in een nabijgelegen school. Ook een auto op een parallelle weg raakte betrokken bij het incident, maar de bestuurder bleef ongedeerd.

Overige treinverkeer vertraagd

Door de ontsporing is er momenteel geen treinverkeer mogelijk tussen Stuttgart en München. Reizigers die tussen deze steden willen reizen, kunnen een alternatieve route nemen via Nürnberg. Echter, ook op deze lijn is er vertraging door schade aan het spoor als gevolg van het noodweer.

Hinder door hevige regenval

De afgelopen dagen heeft het in Zuid-Duitsland hevig geregend, wat heeft geleid tot wateroverlast en schade aan infrastructuur. Naast de ontsporing van de ICE-trein zijn er ook vertragingen en uitval van andere treinverbindingen in de regio.

Reizigers gewaarschuwd

De Duitse spoorwegen (DB) adviseert reizigers om de actuele reisinformatie te controleren voordat ze op pad gaan. Informatie over vertragingen en uitval van treinen is te vinden op de website en app van DB.

Ontvang acties

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Het Rode Kruis en de NS hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd, waarbij vrijwilligers van het Rode Kruis reizigers gaan ondersteunen tijdens langdurige treinverstoringen. Deze pilot draait een jaar en is ter ondersteuning van gestrande reizigers bij langdurige...

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Vanaf juli 2024 introduceert NS de tweede fase van de NS PrijsTijd Deals. Dit initiatief biedt reizigers de mogelijkheid om voordelig een treinticket te kopen voor een enkele reis bij NS, met kortingen die oplopen tot wel 60%. Deze korting is afhankelijk van hoe ver...

Trein naar België v.a. € 8

Trein naar België v.a. € 8

Wist je eigenlijk al dat een treinkaartje voor de trein naar België al verkrijgbaar is vanaf 8 euro? De InterCity Brussel vertrekt dagelijks 16 keer vanaf Nederlandse bodem en stopt daarbij op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Vervolgens rijdt de trein...

Pin It on Pinterest