Treinkaartje voor trein naar Meissen

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan het charmante Meissen per trein reis je per IC Berlijn of ICE International. Per ICE International naar Meissen reis je via Frankfurt en Dresden, waarna je per regionale trein naar Meissen afreist. Kies je voor de IC Berlijn? Dan reis je via Berlijn naar Dresden en uiteindelijk Meissen. Via beide routes doe je er ongeveer 9,5 uur over vanaf Amsterdam Centraal.

Treinkaartje naar Meissen

Een goedkoop treinkaartje naar Meissen is verkrijgbaar vanaf 77 euro (2e klas) en 105,90 euro (1e klas). Met twee keer overstappen arriveer je in hartje centrum en kan jouw uitstapje beginnen. Ter inspiratie hebben we alvast een aantal leuke bezienswaardigheden, wandelroutes en eetgelegenheden opgezocht.

5 Mooiste Hikes Duitsland Bewandelen

Meissen in Duitsland: porselein en schilderachtige ligging

Meissen is een stad in Duitsland, gelegen in de deelstaat Saksen. Het staat vooral bekend om zijn historische betekenis in de porseleinindustrie. Meissen wordt beschouwd als de geboorteplaats van Europees porselein.

De geschiedenis van Meissen porselein gaat terug tot de vroege 18e eeuw, toen de lokale alchemist Johann Friedrich Böttger erin slaagde om het geheim van het produceren van hard-pasta porselein te ontrafelen, wat voorheen alleen in China bekend was. Het porselein van Meissen staat bekend om zijn hoge kwaliteit, fijne afwerking en karakteristieke stijl.

De Meissen porseleinfabriek, opgericht in 1710, is een van de oudste porseleinfabrieken in Europa en heeft een lange traditie van vakmanschap en innovatie. Het merk “Meissen” staat synoniem voor excellentie en wordt wereldwijd erkend als een symbool van luxe en verfijning.

Naast porselein heeft Meissen ook een rijke culturele geschiedenis, met prachtige architectuur, musea en een schilderachtige ligging aan de oevers van de Elbe. De stad trekt jaarlijks veel toeristen vanwege haar historische en artistieke erfgoed.

Wandelroutes in Meissen

Elberadweg: Deze fiets- en wandelroute langs de rivier de Elbe biedt prachtige uitzichten op de omgeving van Meissen. Het is perfect voor een ontspannen wandeling langs de rivieroever.

Meissner Weinwanderweg: Deze wandelroute voert je door de wijngaarden rondom Meissen, waar je kunt genieten van de schoonheid van de wijngaarden en lokale wijnen kunt proeven.

Albrechtsburg Castle: Deze historische vesting biedt niet alleen een fascinerend kijkje in de geschiedenis van Meissen, maar ook een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Elbe.

Bezienswaardigheden in Meissen

Dom van Meissen: Deze indrukwekkende kathedraal, ook bekend als de Dom van Sint-Johannes en Sint-Donatus, is een meesterwerk van gotische architectuur en herbergt prachtige kunstwerken en beeldhouwwerken.

Porzellan-Manufaktur Meissen: Maak een rondleiding door de oudste porseleinfabriek van Europa en ontdek het vakmanschap achter het beroemde Meissen porselein.

Frauenkirche: Deze barokke kerk, gelegen op de markt van Meissen, is een prachtig voorbeeld van Saksische bouwkunst en herbergt een schat aan historische artefacten.

Eten in Meissen

Gasthaus & Pension “Zum Handtuch”: Dit gezellige restaurant serveert traditionele Saksische gerechten, zoals Sauerbraten en Kartoffelsalat, in een sfeervolle setting.

Weinrestaurant “Vincenz Richter”: Geniet van lokale wijnen en heerlijke gerechten in dit charmante restaurant, gelegen in een historisch gebouw met uitzicht op de Elbe.

Café am Dom: Ontspan met een kopje koffie en een stukje Sachertorte op het terras van dit gezellige café, met uitzicht op de prachtige Dom van Meissen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest