Trein naar Mechelen

Wilt u met de trein naar Mechelen? Deze prachtige stad wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht om haar waanzinnige bezienswaardigheden en knusse winkelstraatjes. Al vanaf € 24,- boekt u een treinticket en reist u per Thalys of InterCity Brussel. Per Thalys bedraagt de reistijd 1 uur en 44 minuten en per IC Brussel 2 uur en 25 minuten. Dit verschil komt door het verschil in af- en opstapstations, dit maakt de IC Brussel flexibeler en de Thalys sneller.

Reisinformatie trein naar Mechelen

Trein naar Mechelen

Bekijk in Mechelen de Sint-Romboutskathedraal, het Hof van Busleyden, de Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek en het stadhuis aan de grote markt. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende musea, winkelstraten, restaurants en cafetjes waar u heerlijk tot rust kunt komen.

Route InterCity Brussel naar Mechelen

Trein, Bus of Vliegtuig naar Mechelen?

Benieuwd of het sneller of goedkoper kan? Kijk dan altijd eerst even op de website van GoEuro en vergelijk de trein, bus en vliegprijzen naar Mechelen zonder bijkomende kosten via de onderstaande link.

 • Treinticket vanaf € 24
 • Vliegticket n.v.t.
 • Busticket vanaf € 13

Treinreis naar Mechelen

Hieronder vindt u informatie m.b.t. de treinreis naar Mechelen.
Vervoerder: Thalys & IC Brussel
Vertrekstation Amsterdam Centraal
Aankomst station Mechelen

Opstapstations naar Mechelen

Binnen Nederland zijn verschillende opstapplaatsen voor deze treinreis. Bekijk hieronder het overzicht van opstapplaatsen naar Mechelen.

 • Trein van Amsterdam naar Mechelen met een afstand van 191 kilometer.
 • Trein van Schiphol naar Mechelen met een afstand van 173 kilometer.
 • Trein van Rotterdam naar Mechelen met een afstand van 120 kilometer.
 • Trein van Utrecht naar Mechelen met een afstand van 175 kilometer.

Bezienswaardigheden in Mechelen

 • Sint-Romboutskathedraal
 • Hof van Busleyden
 • Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek
 • Verschillende kerken
 • Grote markt
 • Groot en Klein Begijnhof
 • Brusselpoort
 • Holocaustmuseum
 • Rondvaart over de Binnendijle
 • Stadhuis van Mechelen

Treintickets Mechelen

Wilt u treintickets naar Mechelen boeken? Voor de Thalys geldt dat u 82 tot 90 dagen van tevoren dient te boeken voor minimale prijzen. Zitplaatsen in de IC Brussel hoeven daarentegen niet van tevoren gereserveerd te worden, waardoor de reisproducten voor deze trein ook flexibeler zijn. Zo kunt u al vanaf € 47,- een retour boeken en bent u niet gebonden aan een tijd (bij Thalys wel).

Prijs: 24
Aanbieder: TheTrainLine

Superdagretour en Weekendretour naar Mechelen

De goedkoopste tickets zijn per IC Brussel, waarbij u kunt kiezen tussen de Superdagretour en de Weekendretour. Met de Superdagretour boekt u voor ongeveer € 47,- een retourticket Mechelen, maar u dient op één dag heen- en weer te reizen. Met de Weekendretour dient u in één weekend heen- en weer te reizen. Deze is geldig vanaf vrijdag t/m zondag, waarbij u geen tijdsbeperking heeft en geen zitplaats hoeft te reserveren.

Thalys naar Mechelen

Wilt u met de Thalys naar Mechelen? Dan raden wij aan om uw tickets z.s.m. te bestellen. Voor de Thalys is reserveren verplicht en er geldt dan ook wie als eerst komt die het eerst maalt (OP=OP).

Meest geboekt naar Mechelen

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Mechelen.

Traject Trein Tarief
Amsterdam - Mechelen Thalys & IC Brussel € 24
Schiphol - Mechelen Thalys & IC Brussel € 24
Rotterdam - Mechelen Thalys & IC Brussel € 24
Utrecht - Mechelen Thalys & IC Brussel € 37
Groningen - Mechelen Thalys & IC Brussel € 45
Tilburg - Mechelen Thalys & IC Brussel € 26
Eindhoven - Mechelen Thalys & IC Brussel € 19

CityGuide Mechelen

Mechelen is een karakteristieke stad in België met leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Laat uzelf inspireren door ons en lees alles over deze stad vol met activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Mechelen.

Bekijk: CityGuide Mechelen

Hotels in Mechelen vergelijken?

Binnenkort een stedentrip per trein naar Mechelen maken? Dan heeft u natuurlijk ook een hotel in Mechelen nodig! Vergelijk hotels van ruim 200 websites en vindt het beste hotel in Mechelen tegen de laagste prijs via de onderstaande vergelijkingstool!

 • Holiday Inn Express
 • Best Western Gulden
 • Novotel Mechelen

Korting op treinkaartje naar Mechelen

Het is mogelijk om via NS International korting op uw treinkaartje naar Mechelen te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct. Op deze manier ontvangt u bij NS International korting op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Mechelen. Tevens zijn er natuurlijk regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor de treintickets naar Mechelen. Op de hoogte blijven? Bezoek onze website regelmatig, like ons op Facebook en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief!

Meer over: Korting bij NS International

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Contact Goedkoop-treinkaartje.nl

Heeft u een vraag, reisadvies of hulp nodig m.b.t. de treinreis naar Mechelen? Neem contact op met de klantenservice van Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij steven er naar om vragen binnen 1 werkdag te behandelen.

Trein naar Station Mechelen

Station Mechelen werd geopend op 05 mei 1835 en is het op 7 na drukte station van België. Station Mechelen is een tussenstop voor zowel InterCity als stoptreinen en verwerkt dagelijks 19 duizend reizigers. Faciliteiten op Station Mechelen zijn winkels, eetgelegenheden, een VVV-kantoor en een loket voor stad/streekvervoer. Verder kent station Mechelen 10 perrons, 3 spoorlijnen (lijn 25, lijn 27 en lijn 53) en wordt het beheerd door de NMBS.

6-8 Koning Albertstraat
2800 Mechelen, Vlaanderen te België

Voordelen

Ontdek de voordelen van de treinreis naar Mechelen en reis naar deze fantastische Belgische bestemming.

Geen benzinekosten Ontspannen reizen
Geen Tolwegen Niet vroegtijdig verzamelen
Voldoende beenruimte Voldoende bagageruimte
Service aan boord Vakantie begint direct!

Informatie over Mechelen

Hieronder vindt u een aantal weetjes en demografische gegevens m.b.t. Mechelen.

Inwoners: 83.194
Gewest: Vlaanderen
Provincie: Antwerpen
Oppervlakte: 65,19 km²
Taal: Belgisch

Populaire treinreizen in België


Bekijk ook: Trein naar België