Trein naar Gent

Wilt u met de trein naar Gent? Deze fantastische Belgische bestemming wordt maandelijks door duizenden toeristen bezocht. Voor slechts 28 kunt u al een treinticket naar Gent boeken en bent u binnen 2 uur en 16 minuten per Thalys in het centrum. Wanneer u per InterCity Brussel reist wordt de reistijd iets langer, doordat de trein vaker moet stoppen binnen Nederland. Met de IC Brussel naar Gent duur 3 uur en 23 minuten, maar treintickets voor deze trein zijn vaak goedkoper en u kunt op meerdere stations binnen Nederland op- en afstappen.

Reisinformatie trein naar Gent

Het voordeel van de treinreis naar Gent is dat u direct kunt instappen en u geen last heeft van vroegtijdig verzamelen of inchecktijd. Daarbij geniet u van comfortabele zitplaatsen met voldoende beenruimte en een prachtig voorbij razend landschap. Tevens betaalt u online geen reserveringskosten en heeft u geen transfer nodig, omdat u in hartje centrum weer wordt afgezet.

Route InterCity Brussel naar Gent

Trein, Bus of Vliegtuig naar Gent?

Benieuwd of het sneller of goedkoper kan? Kijk dan altijd eerst even op de website van GoEuro en vergelijk de trein, bus en vliegprijzen naar Gent zonder bijkomende kosten via de onderstaande link.

 • Treinticket vanaf € 28
 • Vliegticket n.v.t.
 • Busticket vanaf € 14

Treinreis naar Gent

Hieronder vindt u informatie over de treinreis naar Gent.
Vervoerder: Thalys & IC Brussel
Vertrekstation Amsterdam Centraal
Aankomst station Gent-sint-pieters

Opstapstations naar Gent

Binnen Nederland zijn verschillende opstapplaatsen voor deze treinreis. Bekijk hieronder het overzicht van opstapplaatsen naar Gent.

 • Trein van Amsterdam naar Gent met een afstand van 225 kilometer.
 • Trein van Schiphol naar Gent met een afstand van 207 kilometer.
 • Trein van Rotterdam naar Gent met een afstand van 155 kilometer.
 • Trein van Utrecht naar Gent met een afstand van 210 kilometer.

CityGuide Gent

Gent is een magische bestemming in België met een knus en gezellig stadshart, tal van bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Laat uzelf inspireren door onze CityGuide over het karakteristieke Gent en ontdek alles over winkelen, activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Gent.

Bekijk: CityGuide Gent

Bezienswaardigheden in Gent

 • Sint-Baafskathedraal
 • Verschillende Musea
 • Vrijdagsmarkt
 • Bruisend nachtleven
 • Oude Dokken
 • Gids met koets en ruiter
 • Huren van een sloep
 • Vlaamse Opera
 • Belforttoren
 • Stadhuis van Gent

Hotels in Gent vergelijken?

Binnenkort een stedentrip per trein naar Gent maken? Dan heeft u natuurlijk ook een hotel in Gent nodig! Vergelijk hotels van ruim 200 websites en vindt het beste hotel in Gent tegen de laagste prijs via de onderstaande vergelijkingstool!

 • NH Gent
 • Sandton Grand Reylof
 • Europahotel Gent

Korting op treinkaartje naar Gent

Het is mogelijk om via TheTrainLine korting op uw treinkaartje naar Gent te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct. Op deze manier ontvangt u bij TheTrainLine korting op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Gent. Tevens zijn er natuurlijk regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor de treintickets naar Gent. Op de hoogte blijven? Bezoek onze website regelmatig, like ons op Facebook en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief!

Meer over: Korting bij TheTrainLine

Treintickets Gent

Via goedkoop treinkaartje kunt u voordelige treintickets naar Gent boeken. Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de laatste aanbiedingen en verwijzen je door naar de goedkoopste tickets. Daarbij raden wij aan om 82 tot 90 dagen van tevoren een treinreis naar Gent te boeken, omdat u dan geniet van vroegboekkorting.

Prijs: 28
Aanbieder: TheTrainLine

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Contact Goedkoop-treinkaartje.nl

Heeft u een vraag, reisadvies of hulp nodig m.b.t. de treinreis naar Gent? Neem contact op met de klantenservice van Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij steven er naar om vragen binnen 1 werkdag te behandelen.

Superdagretour en Weekendretour naar Gent

De goedkoopste tickets zijn per IC Brussel, waarbij u kunt kiezen tussen de Superdagretour en de Weekendretour. Met de Superdagretour boekt u voor ongeveer € 56,- een retourticket Gent, maar u dient op één dag heen- en weer te reizen. Met de Weekendretour dient u in één weekend heen- en weer te reizen. Deze is geldig vanaf vrijdag t/m zondag, waarbij u geen tijdsbeperking heeft en geen zitplaats hoeft te reserveren.

Thalys naar Gent

Wilt u met de Thalys naar Gent? Dan raden wij aan om uw tickets z.s.m. te bestellen. Voor de Thalys is reserveren verplicht en er geldt dan ook wie als eerst komt die het eerst maalt (OP=OP).

Trein naar Station Gent-Sint-Pieters

Station Gent-Sint-Pieters werd geopend in 1912 en is het op 3 na drukte station van België. Station Gent-Sint-Pieters is een tussenstop voor zowel InterCity als stoptreinen en verwerkt dagelijks 56 duizend reizigers. Faciliteiten op Station Gent-Sint-Pieters zijn winkels, eetgelegenheden, parkeergelegenheden en fietsenrekken. Verder treft u een VVV-kantoor en een loket voor stad/streekvervoer. Verder kent station Gent-Sint-Pieters 12 perrons (6 eilandperrons), 12 sporen, 4 spoorlijnen (lijn 50, 75, 58 en 59) en wordt het beheerd door de NMBS.

Neuseplein 4
9000 Gent, Vlaanderen te België

Meest geboekt naar Gent

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Gent.

Traject Trein Tarief
Amsterdam - Gent Thalys & IC Brussel € 28
Schiphol - Gent Thalys & IC Brussel € 28
Rotterdam - Gent Thalys & IC Brussel € 28
Utrecht - Gent Thalys & IC Brussel € 41
Groningen - Gent Thalys & IC Brussel € 49
Tilburg - Gent Thalys & IC Brussel € 30
Eindhoven - Gent Thalys & IC Brussel € 23

Informatie over Gent

Hieronder vindt u een aantal weetjes en demografische gegevens m.b.t. Gent.

Inwoners: 251.133
Gewest: Vlaanderen
Provincie: Oost-Vlaanderen
Oppervlakte: 156,18 km²
Taal: Belgisch

Populaire treinreizen in België


Bekijk ook: Trein naar België