Trein naar Grindelwald in Zwitserland

  • ☑️ Treinkaartje Grindelwald v.a. 49 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet
  • ☑️ Duurzaam en comfortabel per trein

Een waanzinnig mooi gebied in alle seizoenen; Grindelwald. Een gemeente in district Interlaken-Oberhasli in kanton Bern met ongeveer 3800 inwoners. Er zijn een groot aantal hotels en horecagelegenheden gevestigd in de streek, waarbij toeristen voornamelijk komen voor de eindeloze vergezichten, imposante bergwanden, watervallen en geweldige wandeltochten.

De omliggende Zwitserse dorpjes zijn omringt door diverse hoge bergtoppen met een eindeloos aantal wandelroutes. Ontdek deze fascinerende omgeving en bewandel het schilderachtige Berner Oberland. Natuurlijk reis je per trein naar Grindelwald en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Verkrijgbaar vanaf 49 euro bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe.

Naast spectaculaire wandelroutes beschikt Grindelwald tevens over één van de grootste skigebieden van Zwitserland, namelijk FIRST en Kleine Scheidegg, Männlichen en Wengen. Ski Arena Jungfrauregio beschikt over 160 kilometer piste en 30 installaties tot een hoogte van 2500 meter. De top van het gebied bereikt zelfs de 2971 meter hoogte. Verder beschikt het gebied over 60 kilometer aan rodelpaden inclusief één van de langste routes van de Alpen; 15 kilometer lang rodelpad. Ook kan je hier struinen over 80 kilometer aan winterwandelpaden.

Regio Interlaken per trein

Treinkaartjes en trein naar Grindelwald

Ideaal aan deze bestemming is dat het beschikt over een eigen treinstation. Hierdoor reis je al met slechts twee keer overstappen per trein naar Grindelwald. Hierbij heb je de keuze uit twee treinroutes, namelijk de ICE International of nachttrein naar Grindelwald.

Met beide treinen reis je eerst naar station Basel SBB, waarna je overstapt op de trein naar Interlaken-Ost. Eenmaal aankomen op station Interlaken reis je nog 30 minuten per regionale trein naar Grindelwald. Kaartjes boek je natuurlijk eenvoudig online. Verkrijgbaar vanaf 49 euro (2e klas) en 69 euro (1e klas).

Waarom trein naar Grindelwald?

Jouw vakantie begint al bij het opstappen in de trein naar Grindelwald. Ga lekker zitten, speel een spelletje of geniet van het voorbij razende landschap. Daarbij hoef je geen rekening te houden met de hoeveelheid bagagte, want er mag meer dan genoeg mee!

Heb je de keuze uit ruime of smalle zit- ligplaatsen? Dan raden wij aan om voor de comfortabelere optie te kiezen. Dit kost vaak een paar tientjes meer, maar scheelt aanzienlijk in comfort.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders