Sneller per trein naar Berlijn in 2024

In de afgelopen jaren is het aantal internationale treinreizigers aanzienlijk gegroeid. Zowel zakelijke als recreatieve reizigers kiezen steeds vaker bewust en duurzaam op afstanden tot 700 kilometer. De trein wint daarmee terrein ten opzichte van het vliegverkeer op bestemmingen in Europa.

Trein Berlijn

In 2019 groeide het aantal reizigers naar Brussel met 14% en naar Berlijn met zelfs 20%. NS stelt dat zij zonder de impact van Corona zelfs tegen de grenzen van groei zouden aanlopen. Toch is de huidige crisis geen reden om rustig aan te doen. NS pakt daarom door met een directe trein naar Londen vanaf september en de directe trein naar München, Innsbruck en Wenen in december 2020.

Snellere trein naar Berlijn in 2024

Ook voor Berlijn zijn leden van het parlement en de NS al enige tijd aan het lobbyen in Duitsland. Een snellere locomotief wissel op de grens en het overslaan van treinstations gaat de reistijd met een half uur verkorten. Zo gaat de reistijd van de trein naar Berlijn in 2024 van 6.20 uur naar 5.50 uur.

Daarnaast kijken Nederland en Duitsland naar een snellere verbinding met een hogesnelheidstrein. Deze zou vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem moeten lopen, waarbij snelheden van 200 kilometer per uur worden gehaald. Hiermee zou de reistijd aanzienlijk worden verkort en worden 8 miljoen inwoners in de Randstad en 12 miljoen in metropoolregio Rhein-Ruhr met elkaar verbonden.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders