Trein naar Brussel

Reis goedkoop met de trein naar Brussel en boek goedkope treinkaartjes tot 7 dagen voor vertrek bij TheTrainLine. Voor € 25 (doordeweeks) en € 33 (in het weekend) boekt u online treintickets naar Brussel. Dagelijks vertrekken er 26 treinen vanuit Nederland naar Brussel, waarvan 16 treinen van InterCity Direct (IC Brussel) en 10 van Thalys. De reistijd per IC Brussel is 02:47 uur en per Thalys 01:49 uur. Boek de goedkope treinkaartjes voor de treinreis naar Brussel via de bovenstaande link zonder bijkomende kosten.

Reisinformatie trein naar Brussel

Met de trein naar Brussel

De treinreis naar Brussel begint op Amsterdam CS, waarna de IC Brussel via Schiphol Airport, Den Haag HS, Rotterdam CS, Breda, Noorderkempen, Antwerpen CS, Mechelen en vliegveld Zaventem naar Brussel rijdt. In Brussel stopt de trein op station Brussel Noord, Brussel Centraal en Brussel Zuid (Midi). De Thalys vertrekt 10 keer per dag vanaf Amsterdam CS en reist via Schiphol, Rotterdam en Antwerpen naar Brussel-Zuid. 4 keer per dag vertrekt de IC Brussel vanaf Den Haag HS via Rotterdam CS en Antwerpen naar Brussel-Zuid (midi). De overige 12 treinen van IC Brussel vertrekken vanaf Amsterdam CS en reizen via Schiphol, Rotterdam en Breda naar België. Het reserveren van een zitplaats is in treinen van Thalys verplicht en in treinen van IC Brussel niet nodig.

Route InterCity Brussel naar Brussel Route Thalys naar Brussel

Treintickets naar Brussel

Voordelige treintickets naar Brussel zijn met korting tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar vanaf € 25 (2e klas) en € 35 (1e klas). De prijs is afhankelijk van het boekingsmoment, de reisklasse en flexibiliteit. Voor treintickets per InterCity Brussel ontvangt u altijd het Mid-Flextarief, waarmee u tegen een vergoeding van € 5 uw ticket kunt omboeken of annuleren. Treintickets met Full-Flex tarief naar Brussel zijn doordeweeks verkrijgbaar vanaf € 35 en in het weekend vanaf € 47.

Prijs Trein Brussel

Ook voor de trein naar Brussel geldt dat treintickets tot 7 dagen voor vertrek voordelig verkrijgbaar zijn. Wanneer u 1 tot 6 dagen voor vertrek een treinticket naar Brussel wilt bestellen worden de tarieven verhoogd van € 25 naar € 39 (ma t/m do) en van € 33 naar € 39 (vr t/m zo). Het reserveren van een zitplaats voor de InterCity Brussel is niet mogelijk, waardoor u eenvoudig een trein later kunt kiezen. Wel bent u gebonden aan een vaste reisdag. In de Internationale reisplanner kunt u altijd even checken, wanneer de volgende trein van InterCity Brussel vertrekt. Heeft u een verbinding per Thalys of Eurostar geboekt? Dan heeft u wel een zitplaatsreservering en bent u gebonden aan een vaste trein, zitplaats en reisdag.

 • InterCity Brussel naar Brussel € 25
 • Eurostar naar Brussel € 27 (beperkt verkrijgbaar)
 • Thalys naar Brussel € 29 (beperkt verkrijgbaar)

InterCity Brussel naar Brussel

Tickets voor de IC Brussel zijn tot zeven dagen voor vertrek verkrijgbaar voor € 25 op reisdagen van maandag tot en met donderdag. Treinkaartjes voor de vrijdag, zaterdag en zondag zijn te boeken voor € 29. Elke dag vertrekken er twaalf treinen vanaf Amsterdam CS en vier vanaf Den Haag HS. De totale reistijd vanaf Amsterdam per IC Brussel naar Brussel is 02:52 uur.

Zitplaatsen kunt u niet reserveren en het is toegestaan om een andere trein van InterCity Brussel te kiezen op de gekozen reisdag.

Thalys naar Brussel

De Thalys rijdt twaalf keer per dag vanaf Amsterdam Centraal naar Brussel. Voor een tarief van € 29 boekt u treintickets voor de Thalys met vroegboekkorting. De kaartjes met vroegboektarief zijn drie tot vier maanden voor vertrek beperkt verkrijgbaar. De reistijd vanaf Amsterdam CS per Thalys naar Brussel is 01:53 uur. Naast Amsterdam kunt u binnen Nederland opstappen op station Schiphol en Rotterdam.

Eurostar naar Brussel

Sinds 2019 rijden er drie treinen van Eurostar naar Brussel. Vanuit Amsterdam rijden de treinen via Schiphol en Rotterdam over de HSL richting België. Treintickets voor de Eurostar naar Brussel zijn drie tot vier maanden voor vertrek verkrijgbaar met vroegboekkorting. Het vroegboektarief boekt u drie tot vier maanden voor vertrek voor € 27. De reistijd van Amsterdam naar Brussel per Eurostar is 01:49 uur.

Atomium in Brussel

Trein, Bus of Vliegtuig naar Brussel?

Als groot voorstander van de trein helpen wij u graag met vergelijken van trein, bus en vliegreizen naar Antwerpen. Zo is de bus vaak voordeliger, maar minder comfortabel en heeft een langere reistijd. De reistijd per vliegtuig is langer, de prijs duurder en u heeft een transfer nodig naar het centrum. Via Omio kunt u eenvoudig de trein, bus en het vliegtuig naar Brussel vergelijken.

 • Treinticket vanaf € 25
 • Vliegticket vanaf € 48
 • Busticket vanaf € 9

Trein naar Brussel is ideaal!

Vanwege het reisgemak, de minimale reistijd en de uitstekende prijs is de trein naar Brussel ideaal! Na aankomst komt u aan in hartje centrum en kan uw dagje shoppen, uitje of stedentrip direct beginnen. In het centrum vindt u talloze winkeltjes, warenhuizen en leuke boetiekjes voor de fanatieke shoppers. Daarnaast zijn er leuke activiteiten, bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Vergeet niet een avondwandeling te maken in het stadspark van Brussel.

Trein en Hotel in Brussel

Een compleet trein en hotel arrangement in Brussel is eenvoudig te vinden bij DeJongIntra of Kras.nl. Zo hoeft u geen losse treintickets naar Brussel te boeken en is alles direct geregeld. Daarbij kan het voordelig uitpakken op de totaalprijs voor een treinreis en hotelovernachting in Brussel. Bekijk de aanbiedingen via de onderstaande pagina’s.

Reistijd naar Brussel

De reistijden naar Brussel zijn sterk afhankelijk van de trein, waarmee u naar Brussel wordt gebracht. Met de Thalys bent u ongeveer een uur eerder op de gewenste bestemming door het beperkte aantal tussenstops op de route. Bekijk hieronder de reistijden per Thalys naar Brussel.

Reistijd per Thalys

TrajectReistijd
Amsterdam – Brussel1:49
Schiphol – Brussel1:34
Rotterdam – Brussel1:10
Utrecht – Brussel2:06

Reistijd per InterCity Brussel

De reistijd naar Brussel met de InterCity Brussel.

TrajectReistijdOverstappen*
Amsterdam – Brussel2:470
Schiphol – Brussel2:330
Rotterdam – Brussel1:470
Utrecht – Brussel2:401

Voor slechts € 25 kunt u al met de trein naar Brussel!

Trein naar Vliegveld Zaventem

Per trein naar Brussel Airport voor slechts € 25? Er vertrekken dagelijks 28 treinen vanuit Amsterdam Centraal richting Brussel Airport. Luchthaven Zaventem is dan ook uitstekend bereikbaar, waarbij u direct wordt afgezet op Vliegveld Zaventem. Deze reis wordt aangeboden door Thalys en IC Brussel. Opzoek naar tickets? Maak dan gebruik van de onderstaande knop!

Meest geboekt naar Brussel

De meest geboekte treinreizen naar Brussel.

TrajectTreinTarief
Amsterdam – BrusselIC Brussel€ 25
Schiphol – BrusselIC Brussel€ 25
Rotterdam – BrusselIC Brussel€ 18
Utrecht – BrusselInterCity en IC Brussel€ 25
Groningen – BrusselInterCity en IC Brussel€ 25
Tilburg – BrusselInterCity en IC Brussel€ 25
Eindhoven – BrusselInterCity en IC Brussel€ 18
Breda – BrusselIC Brussel€ 9
Den Haag HS – BrusselIC Brussel€ 21

Treinreis naar Brussel

Aanbieder:TheTrainLine

Vervoerder:Thalys of IC Brussel
VertrekstationAmsterdam Centraal
Aankomst stationBrussel-Zuid (Midi)
Prijs:€ 25

Korting op het treinkaartje naar Brussel

Korting op treinkaartjes wordt aangeboden door verschillende aanbieders. Deze kopen de treintickets vaak groot in, zodat zij deze voor weinig kunnen door verkopen aan particulieren. Korting kan bij de Nederlandse Spoorwegen niet alleen verkregen worden door het voordelig inkopen van de treinkaartjes. Met de NS korting kaart of de OV-studentenkaart kan binnen Nederland 40% korting worden verkregen op de aankoop van een treinkaartje. Dit geldt uitsluitend en alleen voor trein reizen binnen Nederland.

Meer over: Korting bij TheTrainLine

Centrum Brussel

Een weekendje weg of gewoon een dagje shoppen?

Goedkoop hotel in Brussel vinden

Wilt u een goedkoop hotel in Brussel vinden? Dan bent u bij ons op het juiste adres, want via de onderstaande link kunt u hotels van ruim 200 websites vergelijken. Op deze manier vindt u altijd het beste hotel voor de laagste prijs en hoeft u niet verder te zoeken. Binnen enkele klikken heeft u een complete stedentrip geregeld! Aanraders zijn:

 • Atlas hotel in Brussel
 • Mercure Brussel Airport
 • Sandton in het centrum

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Contact Goedkoop-treinkaartje.nl

Heeft u een vraag, reisadvies of hulp nodig m.b.t. de treinreis naar Brussel? Neem contact op met de klantenservice van Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij steven er naar om vragen binnen 1 werkdag te behandelen.

CityGuide Brussel

Brussel is een gezellige Belgische stad met een karakteristiek historisch centrum, bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Laat uzelf inspireren door ons en lees alles over winkelen, activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Brussel.

Bekijk: CityGuide Brussel

Bezienswaardigheden in Brussel

Een treinticket naar Brussel geboekt en benieuwd wat u allemaal kunt doen in deze stad? Deze Belgische bestemming is geschikt om te shoppen, ontspannen en lekker eten. Tevens kunt u een dagje musea, bezienswaardigheden en parken bezoeken en zijn Belgische specialiteiten als bonbons en Vlaamse friet op elke hoek verkrijgbaar. Bekijk hieronder de top 5 van bezienswaardigheden in Brussel.

 • Manneken Pis
 • Het Atomium
 • De Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele
 • Het Koninklijk Paleis van Brussel
 • De Brusselse striproute

Aanbieding Brussel

FAQ: Brussel

Wat is de prijs van een treinkaartje naar Brussel?

Treintickets naar Brussel zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro (2e klas) en 35 euro (1e klas) per enkele reis.

Wat is de reistijd per trein naar Brussel?

Vanaf Amsterdam CS reis je per trein naar Brussel met een reistijd van 2:47 uur.

Hoe bestel ik goedkope treinkaartjes naar Brussel?

Tickets zijn eenvoudig online verkrijgbaar bij diverse aanbieders, waarbij wij de voordeligste hebben uitgezocht. Treintickets naar Brussel boek je het voordeligst tot slechts 7 dagen voor vertrek.

Met welke trein naar Brussel?

Er vertrekken elke dag meer dan 30 treinen richting België. Denk aan treinen van IC Brussel, Thalys en Eurostar.

Boekingen

Trein naar Hasselt

Trein naar Hasselt

☑️ Trein naar Hasselt v.a. 29 euro ☑️ Reistijd Thalys naar Hasselt 03:08 uur ☑️ Reistijd IC Brussel naar Hasselt 03:53 uur ☑️ 1 of 2 keer overstappen ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets De mooiste...

Trein naar Dinant

Trein naar Dinant

☑️ Trein naar Dinant v.a. 29 euro ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Dinant 04:30 uur ☑️ Trein van IC Brussel en regionale trein ☑️ 2 of 3 keer overstappen ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Opzoek naar een...

Trein naar Verviers

Trein naar Verviers

☑️ Trein naar Verviers v.a. 29 euro ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Verviers 04:30 uur ☑️ Trein van IC Brussel en regionale trein ☑️ 2 of 3 keer overstappen ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Er even...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders