Tag: Trein Polen

Trein naar Wroclaw

Trein Wroclaw
Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar Worclaw verbaast eigenlijk iedereen in positieve zin. De stad is daarbij niet de enige bestemming in Polen die aan populariteit wint. Ook Krakau en Warschau zien een stijgend aantal toeristen. Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar Worclaw. Met een reistijd van ongeveer 12 uur en twee keer overstappen kom je uitgerust aan op de bestemming. Treinkaartjes naar Wroclaw boek je online zonder boekingskosten vanaf 59,90 euro (2e klas) per enkele reis.

Trein Polen

Lees verder

Wat te doen in Warschau (Warschau CityGuide)

Warschau

Warschau, de hoofdstad van Polen, is echt zo’n stad waar oud en nieuw perfect samengaan. Warschau is het moderne zakelijke en financiële centrum van het land, maar tegelijkertijd vind je in de stad ook veel geschiedenis terug. Naast cultuur snuiven kun je hier heerlijk eten en drinken en uitgaan; Warschau is namelijk ook een studentenstad. Er is dus altijd wat te beleven! Als je van winkelen houdt kun je je slag slaan in een van de zes grote winkelcentra in de stad. Fan van een groene omgeving? Op een halfuurtje rijden ligt Nationaal Park Kampinoska.

Warschau

CityGuides Europa, Hotel en Trein Polen, Mooie steden in Polen, Reistips Europa, Rondreis Europa, Stedentrip Warschau, Trein Polen, Trein Warschau

Lees verder

Vervolg van zoektocht naar Nazitrein

Het is nog niet voorbij met de Nazitrein, want de Polen lijken nu eindelijk te gaan toegeven. Volgens verschillende media heeft de Poolse overheid toestemming gegeven aan de experts om te gaan graven op de locatie. Zo zouden amateuristische Poolse schatzoekers geen gevaar meer lopen, omdat er op deze manier een einde komt aan de goudkoorts in de regio.

Militairen ingeschakeld

De regering heeft 19 militairen beschikbaar gesteld om de omgeving te controleren op explosieven die de Duitsers wellicht hebben achtergelaten om schatzoekers te verjagen. Zij controleren de grond tot op 1 meter diepte op explosieven, waarna de bodemexperts mogen graven en er opnieuw militairen bij zullen zijn om veiligheid te garanderen.

Nazitrein

De Nazitrein is al ruim 70 jaar een legende en zou nu eindelijk gelokaliseerd zijn. Een man die zou hebben geholpen om de Nazitrein te verstoppen heeft op zijn sterfbed aangegeven waar de trein verborgen zou liggen. Met een geschatte waarde van ongeveer 500 miljoen willen de bodemexperts 10% van de waarde, voordat zij de locatie vrijgeven.

Polen lijkt te hebben toegegeven

Nazitrein, trein nieuws, Trein Polen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!