Tag: Trein Polen

Wat te doen in Warschau (Warschau CityGuide)

Warschau

Warschau, de hoofdstad van Polen, is echt zo’n stad waar oud en nieuw perfect samengaan. Warschau is het moderne zakelijke en financiële centrum van het land, maar tegelijkertijd vind je in de stad ook veel geschiedenis terug. Naast cultuur snuiven kun je hier heerlijk eten en drinken en uitgaan; Warschau is namelijk ook een studentenstad. Er is dus altijd wat te beleven! Als je van winkelen houdt kun je je slag slaan in een van de zes grote winkelcentra in de stad. Fan van een groene omgeving? Op een halfuurtje rijden ligt Nationaal Park Kampinoska.

Warschau

CityGuides Europa, Hotel en Trein Polen, Mooie steden in Polen, Reistips Europa, Rondreis Europa, Stedentrip Warschau, Trein Polen, Trein Warschau

Lees verder

Vervolg van zoektocht naar Nazitrein

Het is nog niet voorbij met de Nazitrein, want de Polen lijken nu eindelijk te gaan toegeven. Volgens verschillende media heeft de Poolse overheid toestemming gegeven aan de experts om te gaan graven op de locatie. Zo zouden amateuristische Poolse schatzoekers geen gevaar meer lopen, omdat er op deze manier een einde komt aan de goudkoorts in de regio.

Militairen ingeschakeld

De regering heeft 19 militairen beschikbaar gesteld om de omgeving te controleren op explosieven die de Duitsers wellicht hebben achtergelaten om schatzoekers te verjagen. Zij controleren de grond tot op 1 meter diepte op explosieven, waarna de bodemexperts mogen graven en er opnieuw militairen bij zullen zijn om veiligheid te garanderen.

Nazitrein

De Nazitrein is al ruim 70 jaar een legende en zou nu eindelijk gelokaliseerd zijn. Een man die zou hebben geholpen om de Nazitrein te verstoppen heeft op zijn sterfbed aangegeven waar de trein verborgen zou liggen. Met een geschatte waarde van ongeveer 500 miljoen willen de bodemexperts 10% van de waarde, voordat zij de locatie vrijgeven.

Polen lijkt te hebben toegegeven

Nazitrein, trein nieuws, Trein Polen

39-jarige Pool omgekomen bij zoektocht Nazitrein

Heel Polen is in de ban van de Nazitrein en zeker een groot deel van de lokale bevolking is een zoektocht gestart naar de zogenoemde Nazitrein. Zo is ook een 39-jarige Pool met 2 vrienden opzoek gegaan naar de trein die langs een traject van 4 kilometer tussen Wroclaw en Walbrzych zou moeten liggen.

Nazitrein

Discussie opgelaaid

Schatzoekers zoeken al 80 jaar naar de vermiste trein die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zou zijn verdwenen. De Duitsers zouden de trein vol met goud, juwelen en kunstwerken naar een verborgen plek hebben gereden, maar uiteraard twijfelde men tot nu toe of deze legende wel waar was. Twee bodemonderzoekers hebben intussen een bodemfoto gemaakt van de trein, maar geven pas prijs waar deze ligt als zij 10% vindersloon ontvangen.

Schatzoekers verongelukt

Uiteraard heeft dit ervoor gezorgd dat er een hoop Polen zijn die met een schep naar buiten zijn gerend om de trein op te sporen. Zo is ook de 39-jarige Pool met 2 vrienden in een grot terecht gekomen, waarbij het slachtoffer plots 10 meter naar beneden viel en opslag overleed.

Nazitrein, trein nieuws, Trein Polen

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl