Wat te doen in Warschau (Warschau CityGuide)

Warschau, de hoofdstad van Polen, is echt zo’n stad waar oud en nieuw perfect samengaan. Warschau is het moderne zakelijke en financiële centrum van het land, maar tegelijkertijd vind je in de stad ook veel geschiedenis terug. Naast cultuur snuiven kun je hier heerlijk eten en drinken en uitgaan; Warschau is namelijk ook een studentenstad. Er is dus altijd wat te beleven! Als je van winkelen houdt kun je je slag slaan in een van de zes grote winkelcentra in de stad. Fan van een groene omgeving? Op een halfuurtje rijden ligt Nationaal Park Kampinoska.

Warschau

Bezienswaardigheden in Warschau

Oude Markt

Warschau werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna compleet verwoest, maar gelukkig wisten ze grote gedeeltes weer prachtig op te bouwen. De Oude Markt in de Oude Stad is een mooi voorbeeld van gebouwen die precies zo zijn nagebouwd als hoe ze er in de 17e en 18e eeuw uitzagen. Zo is het net of je eventjes terug in de tijd gaat. Op het plein zijn ook een aantal leuke terrasjes te vinden.

Lazienkipaleis

Dit prachtige neoklassieke paleis mag je absoluut niet overslaan bij een bezoek aan Warschau. Het paleis staat ook wel bekend als Paleis aan het Water. Van buiten al fantastisch om te zien, maar ook vanbinnen kun je je ogen uitkijken: er is een kunstcollectie met schilderijen en verschillende oude meubels waardoor je je even echt in een koninklijke ruimte waant. Dit paleis ligt in het gelijknamige Lazienkipark, waar je heerlijk kunt wandelen. Wist je dat de tuinen al in de 17e eeuw zijn aangelegd?

Pawiak Prison

In deze gevangenis uit de 19e eeuw werden tijdens de oorlog door de Gestapo (Joodse) inwoners van de stad vastgehouden. Tegenwoordig is het een bezienswaardigheid en kun je er naar binnen om de krappe cellen met eigen ogen te zien.

Muzeum Techniki

Warschau heeft verschillende musea, maar dit is toch wel een van de meest speciale. Dit museum vind je in het Paleis van Cultuur en Wetenschap en door middel van verschillende exposities neem je een kijkje in de geschiedenis van de technologie. Je vindt er allerlei oude voorwerpen en apparaten, zoals telefoons, koelkasten, motoren, etc. Het museum heeft een interactieve aard, je kunt er dus ook zelf aan de slag met oude voorwerpen. In het Paleis van Cultuur en Wetenschap vind je ook een theater, concertzaal en bioscoop.

Nationaal Park Kampinoska

In dit prachtige nationale park beland je in een bosrijke omgeving. Je vindt hier (binnenlandse) duinen bedekt met de naalden van de vele naaldbomen, moerassen en turfgebieden. Als je mazzel hebt kun je tijdens het wandelen ook nog een aantal dieren zoals elanden en lynxen tegenkomen. Er zijn meer dan duizend boom- en plantsoorten, dus voor liefhebbers van de natuur is dit een geweldige plek!

Winkelen in Warschau

Warschau is een echt shopwalhalla. Ondanks dat er niet echt langgerekte winkelstraten te vinden zijn, kun je toch genoeg winkels vinden. Door de stad heen kun je winkelen in wel zes verschillende winkelcentra, met bij elkaar honderden winkels. Van kleding tot accessoires, van eettentje tot restaurant, deze winkelcentra bieden voor ieder wat wils!

Met kinderen naar Warschau

Warschau is niet echt de perfecte bestemming om met kinderen naartoe te gaan, aangezien er niet veel activiteiten op kinderen zijn gericht. Gezien de bezienswaardigheden en sfeer is het is meer een plek voor stellen en vriendengroepen.

Openbaar vervoer in Warschau

Het centrum van Warschau is prima te de voet te verkennen. Een fiets huren en langs rivier de Wisla fietsen is ook erg leuk! Wil je toch een ander gedeelte van de stad of een plek iets buiten de stad bezoeken, dan kun je gebruik maken van de bus, tram of metro. Het openbaar vervoer is hier goed geregeld, dus dat maakt het reizen erg comfortabel.

Met de trein naar Warschau

Reis per IC Berlijn vanaf Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo naar station Berlijn Hbf, waarna u overstapt op de trein naar Warschau. Met een reistijd van ongeveer 12 uur wordt u met de trein naar Warschau gebracht. Treintickets naar Warschau boekt u al vanaf € 95 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Polen boekt u drie tot zes maanden voor vertrek, omdat tickets helaas niet eerder worden vrijgegeven.

Mooiste stranden van België

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust....