6 Leuke trein en vakantiebestemmingen in Duitsland

Bezoek het prachtige Duitsland. Een land vol verrassingen, eeuwenoude geschiedenis en moderne steden. Leuk voor zowel de liefhebber van geschiedenis, architectuur en cultuur, als de liefhebber van wandelen, uitgaan en evenementen. Duitsland heeft veel te bieden en is dan ook een zeer geschikt vakantieland.

Natuurlijk reis je per trein naar één van de leukste vakantiebestemmingen in Duitsland. Leuk voor zowel de zomerperiode, als de lente, herfst en winter. Ontdek deze 6 leuke trein en vakantiebestemmingen in Duitsland en plan jouw (mini) vakantie vandaag nog!

Leuke bestemmingen in Duitsland? Ontdek deze plekken

Opzoek naar een leuke vakantiebestemming? Ontdek de leukste plekken en steden in Duitsland!

Beierse Alpen: combinatie van steden en natuur

Voor liefhebbers van outdooractiviteiten en natuurschoon zijn de Beierse Alpen een paradijs. Hier kun je genieten van adembenemende berglandschappen, wandelen in nationale parken zoals het Berchtesgaden National Park, skiën in de winter en ontspannen in pittoreske dorpjes zoals Garmisch-Partenkirchen.

Voor een bezoek aan de schitterende Beierse Alpen reis je per trein naar München. Elke dag vertrekt er meermaals een ICE International vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar deze fantastische Duitse bestemming. Vanuit München kan je eventueel verder reizen naar kleinere bestemmingen in de Beierse Alpen, zoals Garmisch-Partenkirchen.

Zwarte Woud: eindeloos wandelen in de natuur

Het Zwarte Woud is bekend om zijn dichte bossen, schilderachtige meren en charmante vakwerkhuizen. Het is een ideale bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Vergeet niet om de beroemde koekoeksklokken en de Schwarzwalder Kirschtorte (kersentaart) te proeven.

Om in het Zwarte Woud te komen reis je per trein naar Mannheim of Karlsruhe. Vanuit daar vertrekken treinen naar de overige bestemmingen, zoals Baden Baden, Donaueschingen en Offenburg. Kaartjes zijn online eenvoudig verkrijgbaar vanaf 40 euro (2e klas).

Moezelvallei: wijn, rivieren en heuvels

De Moezelvallei, gelegen langs de rivier de Moezel, staat bekend om zijn prachtige wijngaarden, middeleeuwse kastelen en schilderachtige stadjes. Maak een boottocht over de rivier, proef heerlijke lokale wijnen en verken charmante plaatsen zoals Cochem en Bernkastel-Kues.

Natuurlijk reis je naar de Moezelstreek per trein en koop je treintickets in eenvoudig online. Meermaals per dag vertrekken er treinen van ICE International naar Düsseldorf en Keulen. Hier stap je over op de directe trein naar Koblenz. Vanuit Koblenz kan je eventueel doorreizen naar andere bestemmingen in de Moezelstreek, zoals Beilstein, Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues, Trier en Cochem. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro (2e klas).

Lees meer: treinkaartjes voor trein naar de Moezelvallei

Berlijn: stedelijk gebied

Als bruisende hoofdstad van Duitsland biedt Berlijn een rijke geschiedenis, levendige kunst- en cultuurscene en een unieke sfeer. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor en de Berlijnse Muur, ontdek wereldberoemde musea en geniet van het bruisende nachtleven van de stad.

Per IC Berlijn (InterCity Direct) reis je dagelijks 5 tot 6 keer vanuit Nederland naar Berlijn Hbf. Binnen Nederland zijn er diverse opstapstations mogelijk, zoals Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas).

Lees meer: treinkaartjes voor trein naar Berlijn

Rijnvallei: prachtig rivierenlandschap

De Rijnvallei staat bekend om zijn betoverende landschappen, middeleeuwse kastelen en schilderachtige wijngaarden. Maak een ontspannende boottocht over de Rijn, bezoek het legendarische kasteel van Drachenburg en verken charmante stadjes zoals Bacharach en Rüdesheim.

Om de Rijnvallei te bereiken neem je de ICE International naar Keulen of Koblenz, waarna je overstapt op de regionale trein naar bestemmingen in de Rijnvallei, zoals Bacharach, Boppard en St. Goar. Treinkaartjes zijn online eenvoudig te bestellen vanaf 29 euro.

Saksisch Zwitserland: ongerepte natuur

Dit spectaculaire natuurgebied in de deelstaat Saksen staat bekend om zijn unieke rotsformaties, kronkelende rivieren en groene bossen. Verken de prachtige wandelroutes, beklim de beroemde Basteibrug en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de tafelberg Lilienstein.

Om Saksisch Zwitserland te bereiken zijn er verschillende routes mogelijk, namelijk per IC Berlijn via Hannover of per ICE International via Frankfurt am Main. Eenmaal aangekomen op station Dresden Hbf kan je natuurlijk overstappen op regionale treinen naar kleinere bestemmingen als Bad Schandau of Kurort Rathen, die dicht bij het natuurgebied Saksisch Zwitserland liggen. Treinkaartjes zijn online eenvoudig te bestellen vanaf 39 euro.

Lees meer: treinkaartjes voor trein naar Dresden

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest