5x Oud en Nieuw met de trein

Top 5 Stedentrips Europa

Wil jij oud en nieuw een keer in een andere stad vieren? De jaarwisseling is in veel Europese steden een groot evenement. Denk aan de vuurwerkshow in Londen, Parijs of Berlijn. Reis met de trein naar één van deze vijf prachtige steden voor de jaarwisseling. Zo vermijd je de drukte op de wegen en in de stad. Met de trein reis je duurzaam, voordelig en snel naar hartje centrum met maximaal gemak en comfort.

Oud en Nieuw in Londen

Wil je de jaarwisseling vieren op een plek die zich kan meten met de grootste ter wereld? Dan vier je oud en nieuw in Londen. Zowel inwoners als toeristen maken zich langs de Thames op voor de officiële klanken van de Big Ben om het nieuwe jaar in te luiden. Daarbij tref je tijdens Oud en Nieuw in Londen podia met DJ’s, grote feesten, drankjes en gezelligheid door het hele centrum.

Een onvergetelijk moment is elk jaar weer het aftellen met duizenden mensen tegelijk, waarna de vuurwerkshow in Londen wordt gestart. Een magisch en werelds moment, waarmee je het nieuwe jaar in stijl start. Wanneer je Oud en Nieuw in Londen viert zal je het niet snel meer vergeten.

Ook rond de jaarwisseling reis je met de Eurostar naar Londen. Met een totale reistijd van 4.38 uur en een ticket vanaf 59 euro reis je van Amsterdam naar Londen St. Pancras. Op station Brussel-Zuid stopt de trein voor een grenscontrole, waarna de reis wordt vervolgd. Deze grenscontrole is mogelijk vanaf komend jaar overbodig.

Oud en Nieuw in Berlijn

Een stad met een bruisend nachtleven, clubs en hippe tentjes is natuurlijk Berlijn. Elk jaar weer wordt er een prachtige vuurwerkshow in Berlijn georganiseerd bij de Brandenburger Tor. Hier geniet je ‘s middags al van muziek, hapjes en drankjes en het gaat er door tot diep in de nacht.

View this post on Instagram

Wunder-lust 😉 #AerLingus

A post shared by Aer Lingus (@aerlingus) on

Met de trein naar Berlijn? Treinkaartjes zijn vanaf 39 (2e klas) en 60 (1e klas) verkrijgbaar, wanneer je 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt. De reis wordt afgelegd per InterCity Brussel die in Nederland vertrekt vanaf Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Oud en Nieuw in Brussel

Oud en Nieuw in Brussel doorbrengen? Dan hebben wij drie locaties om te kiezen. Duizenden bewoners en toeristen trekken jaarlijks naar de Grote Markt waar zij gezamenlijk aftellen, drinken en zingen onder het genot van de vuurwerkshow van Brussel.

Liever rustig genieten van live muziek? Bij de beurs en op de Kunstberg in Brussel is de hele avond live muziek, waar duizenden bezoekers genieten, drinken en dansen. Verder worden er op verschillende locaties klokken op de panden geprojecteerd. Een locatie in Brussel waar je deze klok zeker tegenkomt is het Brouckèreplein. Het aftellen met deze klok geeft een onvergetelijke ervaring.

Reis vanuit Nederland met de trein naar Brussel per Thalys of IC Brussel. Wij raden aan om de InterCity Brussel naar station Brussel Centraal te pakken, waarna de festiviteiten op loopafstand zijn. Met een reistijd van ongeveer 2.5 uur en tegen een tarief vanaf 25 euro reis je al met de trein naar Brussel.

Oud en Nieuw in Antwerpen

Wil je oud en nieuw in Antwerpen vieren? Ga dan naar de Grote Markt voor muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid. Daarbij tref je hier de grote vuurwerkshow in Antwerpen, waar je met duizenden mensen tegelijkertijd het nieuwe jaar inluidt.

Antwerpen is uitstekend bereikbaar met de trein. Dagelijks vertrekken er 14 treinen van Thalys en 16 van InterCity Brussel naar Antwerpen. Per Thalys reis je al met een reistijd van slechts 1.12 uur van Amsterdam naar Antwerpen Centraal. Een kaartje voor de Thalys naar Antwerpen koop je voor €29, wanneer je drie tot vier maanden voor vertrek boekt.

Naast treinen van Thalys vertrekken er elke dag 12 treinen van InterCity Brussel vanaf Amsterdam CS. Daarbij reizen er nog eens 4 treinen vanuit Den Haag HS naar Antwerpen. Een treinkaartje naar Antwerpen vanaf Amsterdam CS koop je voor 20 euro voor reisdagen op maandag tot donderdag en voor 26 voor reisdagen op vrijdag, zaterdag of zondag.

Oud en Nieuw in Parijs

Een stad van wereldformaat is natuurlijk Parijs. Bij de Arc de Triomph en Eiffeltoren vind je een vuurwerk en lichtshow. Houdt er rekening mee dat dit niet het formaat heeft van de show in Rotterdam, Londen of Berlijn. Natuurlijk geen probleem als je niet zo van het vuurwerk bent.

Wel is er een grote lichtshow bij de Arc de Triomphe, waar dan ook duizenden inwoners en toeristen verzamelen en gezamenlijk het nieuwjaar inluiden. Een andere locatie om oud en nieuw in Parijs te vieren is de Sacre Coeur. Hier heb je uitzicht over de stad wat voor een ongekende beleving zorgt.

View this post on Instagram

Hello from Paris 🎆 fireworks by Thomas Loder 😍

A post shared by Ira 🕊 (@doll_memories) on

Er is eigenlijk geen vervoersmiddel dat sneller, voordeliger, duurzamer en prettig is dan de Thalys naar Parijs. De trein brengt je in 3.18 uur van Amsterdam Centraal naar Parijs (Gare du Nord) tegen een prijs van slechts 35 euro (2e klas) en 77 euro (1e klas). Kaartjes boek je bij verschillende aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!