Trein naar Antwerpen

Reis goedkoop met de trein naar Antwerpen en boek uw tickets online tot 3 dagen voor vertrek. Treintickets  zijn verkrijgbaar vanaf € 20 doordeweeks en € 26 in het weekend. Goedkope treinkaartjes naar Antwerpen boek je tot 3 dagen voor vertrek, waarna de prijs van kaartjes stijgt. Elke dag vertrekken er 16 treinen van IC Brussel en 14 van Thalys vanuit Nederland naar Antwerpen. Per InterCity bedraagt de reistijd naar Antwerpen 01:53 uur en met de Thalys naar Antwerpen slechts 01:12 uur.

Zoek tickets eenvoudig via de boekingstool en boek online goedkope treinkaartjes naar Antwerpen zonder boekingskosten. Geef het dichtstbijzijnde treinstation op in de boekingstool, waarna de meest logische route en prijs wordt berekend. Als specialist is voor deze bestemming de beste aanbieder alvast geselecteerd.

Route van trein naar Antwerpen

Dagelijks vertrekken er 16 treinen van InterCity Brussel vanaf Amsterdam CS via Schiphol Airport, Rotterdam CS, Breda en Noorderkempen naar Antwerpen. Met de trein naar Antwerpen en reizen met korting? Koop een Earlybirdticket of Jongerenticket! Zo wordt een weekendje weg, dagje shoppen of stedentrip wel heel aantrekkelijk.

Route van IC Brussel naar België

14 van treinen van Thalys vertrekken vanaf station Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS naar België. Voor treinen van Thalys is het reserveren van een zitplaats verplicht. Boek je een treinkaartje per InterCity Direct naar Antwerpen? Dan is een zitplaatsreservering niet verplicht en kan je in de trein gewoon plaatsnemen.

Route Thalys naar Antwerpen

Prijs van treinkaartje naar Antwerpen

De tarieven van treintickets naar Antwerpen zijn afhankelijk van de reisklasse, de flexibiliteit en het moment van boeken. De voordeligste tickets boek je altijd met vroegboekkorting. Profiteren van vroegboekkorting kan voor de trein naar Antwerpen tot 3 dagen voor vertrek. Voor de Thalys zijn 3 tot 4 maanden voor vertrek voordelige treintickets naar Antwerpen verkrijgbaar. Tweede klas vanaf € 29 en Eerste klas vanaf € 67.

Prijs Trein Antwerpen

Een enkele reis met de trein naar Antwerpen is voor reisdagen op maandag t/m donderdag verkrijgbaar vanaf € 20 en voor vrijdag t/m zondag vanaf € 26. De voordelige treintickets naar Antwerpen boek je tot 3 dagen voor vertrek. Wanneer de gewenste reisdatum binnen 6 dagen is zijn treinkaartjes verkrijgbaar vanaf € 39 voor de InterCity Brussel. Eerste Klas treinkaartjes naar Antwerpen zijn van maandag t/m donderdag verkrijgbaar vanaf € 28 en in het weekend vanaf € 37.

Flex tarieven naar Antwerpen

Bij kaartjes voor de InterCity Brussel ontvang je gratis het Mid-Flex tarief, waarmee je tegen een vergoeding van € 5 uw ticket kunt omboeken of annuleren. Tegen een meerprijs van € 17,40 ontvang je het Full-Flex tarief, waarop je kosteloos kunt omboeken of wijzigen.

Bezoek Antwerpen

Trein, Bus of Vliegtuig naar Antwerpen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de reis naar Antwerpen. Via Omio kan je eenvoudig de voordeligste en snelste optie vergelijken zonder bijkomende kosten. Vergelijk trein, bus en vliegreizen naar Antwerpen via de onderstaande link en ontdek of het goedkoper of sneller kan!

 • Treinticket vanaf € 20
 • Vliegticket € n.v.t.
 • Busticket vanaf € 7

InterCity Brussel naar Antwerpen

Favoriet van veel reizigers naar België is natuurlijk de IC Brussel. Al vanaf €20 naar Antwerpen en elke dag 16 verbindingen. De trein naar Antwerpen stopt iets vaker dan de Thalys, maar is een stuk flexibeler, voordeliger en frequenter. De reistijd is net iets meer, maar er zijn dan ook meer opstapstations. Van de 16 verbindingen rijden er 12 tussen Amsterdam en Antwerpen. Hiervan rijden er twaalf tussen Amsterdam en Antwerpen met een reistijd van slechts 01:50 uur. Vanaf Breda rijdt de IC Brussel slechts in 33 minuten naar Antwerpen. De resterende vier treinen van InterCity Brussel vertrekken vanaf Den Haag HS met een totale reistijd van 01:36 uur.

Reserveren van zitplaatsen in deze trein is niet mogelijk, waardoor je op de gekozen reisdag ook voor een andere trein van IC Brussel kunt kiezen. Kaartjes zijn verkrijgbaar tot zeven dagen voor vertrek met korting. Vanaf Amsterdam CS zijn treinkaartjes verkrijgbaar vanaf € 20 en vanaf Den Haag HS vanaf € 16. Voor de vrijdag, zaterdag en zondag is de prijs van een treinkaartje naar Antwerpen hoger.

Thalys naar Antwerpen

Liever snel en comfortabel reizen? Je reist met de Thalys naar Antwerpen met een minimale reistijd van 1 uur en 15 minuten. De directe verbinding vanaf Amsterdam Centraal vertrekt 12 keer per dag en rijdt via Schiphol en Rotterdam in één keer door naar België. Kaartjes zijn 3 tot 4 maanden voor vertrek met vroegboekkorting verkrijgbaar. Voor een prijs van € 29 tweede klas en € 45 eerste klas heb je al een treinticket naar Antwerpen.

Prijs van trein naar Antwerpen

De prijs van treinkaartjes naar Antwerpen is niet alleen afhankelijk van het boekingsmoment, de reisklasse en flexibiliteit. Het traject is mede bepalend. In de onderstaande tabel is de prijs van de trein naar Antwerpen te zien per traject, reisdag en boekingsmoment.

TrajectKorting WeekKorting WeekendFlexprijs
Amsterdam – Antwerpen€ 20€ 26€ 38
Schiphol – Antwerpen€ 20€ 26€ 38
Utrecht – Antwerpen€ 16€ 21€ 31
Rotterdam – Antwerpen€ 13€ 17€ 25
Den Haag HS – Antwerpen€ 16€ 21€ 28
Breda – Antwerpen€ 9€ 11€ 13
Arnhem – Antwerpen€ 16€ 21€ 32
Groningen – Antwerpen€ 20€ 26€ 39
Eindhoven – Antwerpen€ 13€ 17€ 25
Maastricht – Antwerpen€ 15€ 18€ 26
Tilburg – Antwerpen€ 9€ 11€ 19

Trein en Hotel in Antwerpen

Boek je liever een compleet trein en hotel arrangement naar Antwerpen? Bekijk dan het aanbod van de onderstaande aanbieders. Bij deze aanbieders heb je keuze tussen een losse hotel aanbiedingen en complete arrangementen. Zo boek je een compleet arrangement, waarbij de treinreis en hotelovernachting is inbegrepen. Regel je citytrip of weekendje weg in één keer met de complete pakketten van deze reisaanbieders.

Reistijd per trein naar Antwerpen

Benieuwd naar de reistijd per trein naar Antwerpen? Wij hebben de reistijden van verschillende opstapstations binnen Nederland voor jou opgezocht. Deze zijn hieronder weergegeven in een overzichtelijke tabel.

Reistijd Thalys Antwerpen

StationReistijd
Amsterdam – Antwerpen1.15 uur
Schiphol – Antwerpen56 minuten
Rotterdam – Antwerpen30 minuten

Reistijd IC Brussel Antwerpen

StationReistijd
Amsterdam – Antwerpen1.51 uur
Schiphol – Antwerpen1.44 uur
Utrecht – Antwerpen1.58 uur
Eindhoven – Antwerpen1.32 uur
Rotterdam – Antwerpen1.02 uur
Den Haag HS – Antwerpen1.36 uur
Breda – Antwerpen33 minuten

Met de trein naar Antwerpen
Er even tussenuit? Voor slechts € 20 zit jij in Antwerpen

Meest geboekt naar Antwerpen

Hieronder tref je de meest geboekte treinreizen naar Antwerpen.

TrajectTreinTarief
Trein Amsterdam – AntwerpenIC Brussel€ 20
Trein Schiphol – AntwerpenIC Brussel€ 20
Trein Rotterdam – AntwerpenIC Brussel€ 13
Trein Utrecht – AntwerpenInterCity en IC Brussel€ 16
Trein Groningen – AntwerpenInterCity en IC Brussel€ 20
Trein Tilburg – AntwerpenInterCity en IC Brussel€ 9
Trein Eindhoven – AntwerpenInterCity en IC Brussel€ 13
Trein Breda – AntwerpenIC Brussel€ 9
Trein Den Haag HS – AntwerpenIC Brussel€ 16
*Boek goedkope treinkaartjes naar Antwerpen tot 3 dagen voor vertrek.

Korting op treinkaartjes naar Antwerpen

Ontvang korting op treinkaartjes naar Antwerpen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct. De korting wordt verrekend in het boekingsproces op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Antwerpen. Daarnaast zijn er regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor treintickets naar Antwerpen. Blijf op de hoogte van deze kortingsacties via Facebook en onze nieuwsbrief!

Meer over: Korting bij NS International

Hotels in Antwerpen

Goedkope hotels in Antwerpen vind je eenvoudig via Trivago, waarbij je in één oogopslag het beste hotel voor de laagste prijs vindt. De filters kun je instellen op prijs, beoordeling, aanbeveling of afstand. Gebruik de handige vergelijker en zoek een geschikt hotel in Antwerpen voor de laagste prijs.

Aanbevolen hotels in Antwerpen

 • Radisson Blu Astrid hotel in Antwerpen
 • Soul Suites
 • Hilton Old Town

CityGuide Antwerpen

Antwerpen is een gezellige Belgische stad met een karakteristiek historisch centrum, bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Laat uzelf inspireren door ons en lees alles over winkelen, activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Antwerpen.
Bekijk: CityGuide Antwerpen

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Antwerpen kent tal van leuke bezienswaardigheden, winkelstraten en activiteiten en het zou natuurlijk zonde zijn als je hier iets van mist. Ontdek de leukste bezienswaardigheden in onze CityGuide en bekijk de onderstaande lijst van meest belangrijke bezienswaardigheden in Antwerpen. Deze Belgische bestemming is ideaal om te shoppen, ontspannen en te genieten van lekker eten. Daarnaast is een dagje musea, bezienswaardigheden en parken bezoeken een absolute ‘must’ en zijn Belgische specialiteiten als bonbons en Vlaamse friet op elke hoek verkrijgbaar.

Bekijk hieronder de top 5 van bezienswaardigheden in Antwerpen.

 • Oude binnenstad
 • Winkelstraten
 • Onze-Lieve-Kathedraal
 • MAS
 • Vreemdelingenmarkt

Treinreis naar Antwerpen

De treinreis naar Antwerpen word je aangeboden door InterCity Direct (IC Brussel), Eurostar of Thalys. In het boekingsproces raden wij aan om gewoon het dichtstbijzijnde station in jouw buurt in te voeren, zodat je direct het vervoersbewijs en de prijs vanaf huis ontvangt. Dit pakt vaak voordelig uit!

Aanbieder: NS International

Wat?:Trein Antwerpen
Prijs:€ 20
Vervoerder:Eurostar & IC Brussel
VertrekstationAmsterdam Centraal
Aankomst stationStation Antwerpen Centraal

FAQ: Antwerpen

Wat is de prijs van treinkaartjes naar Antwerpen?

Treintickets naar Antwerpen zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro (2e klas) en 29 euro (1e klas) per enkele reis.

Wat is de reistijd per trein naar Antwerpen?

Vanaf Amsterdam CS reis je per trein naar Antwerpen met een reistijd van 1:53 uur.

Hoe bestel ik goedkope treinkaartjes naar Antwerpen?

Tickets zijn eenvoudig online verkrijgbaar bij diverse aanbieders, waarbij wij de voordeligste hebben uitgezocht. Treintickets naar Antwerpen boek je het voordeligst tot slechts 7 dagen voor vertrek.

Met welke trein naar Antwerpen?

Er vertrekken elke dag meer dan 30 treinen richting België. Denk aan treinen van IC Brussel, Thalys en Eurostar.

Aanbieding Antwerpen
Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Hannover, de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Nedersaksen, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Deze stad biedt een unieke mix van rijke geschiedenis, uitgestrekte parken en tuinen, een bruisend cultureel leven en een verrassend moderne...

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Pin It on Pinterest