5x Mooiste Vakantiebestemming Duitsland

Vier jij graag vakantie dicht bij huis? Dan is Duitsland een prachtig vakantieland dat jij in overweging zou kunnen nemen. Onze oosterburen bieden prachtige natuurgebieden, dorpjes en leuke plekjes. Het is een groot land waar ontzettend veel te zien en te beleven valt. Maar wat zijn nu echt de vijf mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland?Je kunt cultuur opsnuiven in de prachtige hoofdstad Berlijn of de unieke kathedraal de Dom bezoeken in de stad Keulen. Voor de natuurliefhebbers zijn het Zwarte Woud, de Moezelstreek en Saksisch Zwitserland absoluut aan te raden.

Overweeg jij de grens over te gaan en te ontdekken wat Duitsland allemaal te bieden heeft? Dan zal je een keuze moeten maken. Want welke van de prachtige vakantiebestemmingen kies je? In het onderstaande artikel helpen we jou alvast op weg. We bespreken 5x mooie vakantiebestemmingen in Duitsland. We staan kort stil bij datgene wat de bestemming te bieden heeft, zodat jij straks precies weet wat de beste eindbestemming is voor jouw reis.

  1. Berlijn: hip, cultuur en historie
  2. Het Zwarte Woud: pure natuur in Duitsland
  3. De Moezelstreek: wijnvelden, wandelen en rondvaarten
  4. Keulen: perfecte stedentrip bestemming
  5. Saksisch Zwitserland: Dresden, natuur en Bastei Brug

De vijf mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland

Om te kunnen bepalen welke vakantiebestemming in Duitsland het beste aansluit bij jouw vakantieplannen, is het goed om iets dieper in te duiken op datgene wat iedere plek te bieden heeft. Daarom hebben we hieronder vijf populaire vakantiebestemmingen in Duitsland onder de loep genomen. Hopelijk helpt deze lijst jou ook om een weloverwogen keuze te maken.

1.)    Berlijn: hip, cultuur en historie

Stedentrip Berlijn En Trein

We hebben de bruisende hoofdstad Berlijn op nummer 1 in onze lijst gezet. Het is een levendige stad vol met cultuur, historie en creativiteit. Iedere wijk heeft zo zijn eigen charmes en er is dan ook voor ieder wat wils te beleven in deze interessante stad.

Je kijkt je ogen uit in diverse musea of geniet van andere bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Berlijnse muur. Ook aan leuke winkeltjes en restaurantjes is geen gebrek in deze veelzijdige stad.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Berlijn

2.)    Het Zwarte Woud: pure natuur in Duitsland

Zwarte Woud per Trein

Het Zwarte Woud ligt in het zuidwestelijke deel van Duitsland en is eenvoudig te bereiken vanuit Nederland. Dit maakt het voor veel Nederlanders al een fijne locatie om te vertoeven wanneer ze Duitsland bezoeken. Ben jij een buitenmens en houd jij van de prachtige natuur? Dan is het Zwarte Woud misschien wel dé mooiste vakantiebestemming in Duitsland voor jou.

Een wandeling door de bossen langs de adembenemende watervallen doet menig toerist verbazen. Ook vind je in het Zwarte Woud de meest gezellige dorpjes, vol met unieke cafés en restaurantjes. Zie jij jezelf al zitten op een terrasje met een prachtig landschap als uitzicht?

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar het Zwarte Woud

3.)    De Moezelstreek: wijnvelden, wandelen en rondvaarten

Mooiste steden vakantie Duitsland

Nog een populaire vakantiebestemming in Duitsland is de Moezelstreek. Deze regio ligt langs de Moezel rivier. Het gebied is omringd door prachtige groene natuur. Je kijkt werkelijk waar je ogen uit. Daarnaast staat de streek bekend om zijn heerlijke wijnen.

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan moet je de unieke wijngaarden in de Moezelvallei absoluut een keer gezien hebben. Ook voor de cultuurliefhebber is er genoeg te doen in deze streek. Diverse kastelen en burchten bieden cultuurgeschiedenis aan die helemaal teruggaat tot aan de Romeinse tijd. We kunnen dus wel zeggen dat de Moezelstreek een zeer veelzijdige vakantiebestemming in Duitsland is.

4.)    Keulen: perfecte stedentrip bestemming

Trein Keulen

Keulen is zonder twijfel één van de bekendste Duitse steden onder toeristen. Dit heeft alles te maken met de indrukwekkende kathedraal de Dom, die ook op de werelderfgoedlijst terug te vinden is. Het is een bekende trekpleister die jaarlijks enorm veel bekijks trekt. Dit is echter niet het enige dat er te doen is in Keulen.

De stad heeft een enorme hoeveelheid aan cultureel erfgoed. De rijke historie van de stad zal de bezoekers absoluut doen verbazen. Daarnaast kun je heerlijk shoppen in het centrum van Keulen. Unieke boetiekjes en heerlijke restaurantjes, dat wordt absoluut genieten!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Keulen

5.)    Saksisch Zwitserland: Dresden, natuur en Bastei Brug

Treinticket Sächsische Schweiz

In het oosten vinden we het Nationaal Park Saksisch Zwitserland. Velen zullen het erover eens zijn dat dit weleens de mooiste plek van Duitsland genoemd zou kunnen worden. Het landschap is namelijk adembenemend. De torenhoge rotsen en diepe dalen bieden spectaculaire uitzichten.

Als natuurliefhebber mag een reisje naar Saksisch Zwitserland absoluut niet ontbreken op jouw bucket list!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Dresden

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders