4 mooie steden in Duitsland

Nederlanders reizen graag de hele wereld over, maar ook in onze buurlanden is nog van alles te ontdekken. Zo schreven wij eerder over 4 mooie steden in België en treinbestemmingen in Frankrijk. Ook in Duitsland tref je tal van prachtige steden. Hiervan hebben wij 4 mooie steden in Duitsland geselecteerd. Allemaal goed bereikbaar met de trein met stuk voor stuk unieke eigenschappen.

Reis met de trein naar één van deze 4 mooie steden in Duitsland. De internationale trein is duurzaam, comfortabel en snel. Daarbij hoeft een internationaal treinticket helemaal niet duur te zijn. Kijk voor de laagste prijs altijd even op onze website en plan jouw stedentrip vandaag nog!

Hamburg: Havenstad aan de Elbe

Van oudsher is Hamburg een havenstad gelegen aan rivier de Elbe. Een groot aantal warenhuizen in het Warehouse District zijn nog steeds in tact en een absolute must-see. Maak een rondvaart vanaf de Haven van Hamburg, waarna je een wandeling door het oude centrum van de stad maakt

https://www.instagram.com/p/B58UTU6ofeL/

Na Berlijn is Hamburg de grootste stad van Duitsland met ruim 1.6 miljoen inwoners. Winkelen, dineren, kunst, cultuur en uitgaan. De stad heeft voldoende hippe plekken voor een meerdaagse stedentrip en is op slechts enkele uren reisafstand van Nederland verwijderd.

https://www.instagram.com/p/B6lB5SWIn_m/

Reis met de trein naar Hamburg met een reistijd van slechts 5.12 uur. Het eerste gedeelte van de reis wordt je per InterCity Berlijn naar Osnabruck Hbf gebracht. Daar stap je over op de regionale trein naar Hamburg Hbf. Treintickets naar Hamburg koop je vanaf 39 euro (2e klas) en 60 euro (1e klas).

Er is ook nog een andere route naar Hamburg mogelijk. Dan reis je per ICE International naar Duisburg, waarna je overstapt op de trein naar het station van Hamburg. Deze reis duurt 20 tot 30 minuten langer en is verkrijgbaar vanaf 39 euro.

Münster: Echt even weg!

Op minimale reisafstand van Nederland ligt deze prachtige Duitse bestemming. Voorzien van karakteristieke Duitse huisjes, straatjes en specialiteiten waan je je echt even in een totaal andere omgeving. Zo heb je bij aankomst direct het idee dat je ‘echt even weg’ bent.

https://www.instagram.com/p/B6DzDUHA0Di/

Ga naar Münster om een dagje te shoppen. Neem daarnaast even een kijkje bij de prachtige straat en de St. Lambertiikirche in de Altstadt.  Ook een bezoekje aan kathedraal St. Paulusdom (Dom van Münster) is de moeite waard.

Wil je met de trein naar Münster? Geen probleem! Elke dag vertrekken er 5 treinen van ICE International naar Oberhausen. Hier kan je overstappen op de regionale trein naar Münster. Het is tevens mogelijk om per IC Berlijn naar Rheine te reizen. Op station Rheine stap je vervolgens over op de trein naar Münster. Met een reistijd van 2.52 uur kom je aan op de bestemming. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro!

München: Meer dan Oktoberfest!

Een veelzijdige stad in Duisland met ruim 1.2 miljoen inwoners. Op Berlijn en Hamburg na is München de grootste en misschien wel de mooiste stad van Duitsland. Maak in deze stad een rondvaart, een wandeling of ontdek de stad per fiets. Verschillende musea, winkelketens, bezienswaardigheden en de meest hippe restaurants vind je in deze wereldstad terug. Daarnaast zijn hier natuurlijk wereld beroemde jaarlijks terugkerende evenementen, zoals het Oktoberfest, kerstmarkten en de marathon van München.

https://www.instagram.com/p/BC2ISk0J4PE/

Wanneer je met de trein naar München reist koop je een treinkaartje voor de ICE International. Deze internationale trein brengt je met maximaal comfort en een reistijd van 7.44 uur naar hartje centrum. Aan boord vind je een bistro, een panoramarijtuig en comfortabele stoelen. Boek een kaartje al voor 40 euro per enkele reis.

Dresden: Sprookjesachtige barok

Dresden is een waanzinnig mooie stad in Duitsland. Vanwege de sprookjesachtige gebouwen in barokstijl wordt de stad weleens vergeleken met het Italiaanse Florence. Niet alleen de gebouwen in de binnenstad maken hier indruk, want de stad is omringt door prachtige natuurgebieden. Een dagje wandelen of fietsen is daarom geen gek idee! Breng je een bezoekje aan Dresden? Kijk dan zeker even in het Albertinum voor moderne kunst of het Militärhistorisches Museum voor de historie van de stad.

TIP: Beklim de Frauenkirche in Dresden voor een uitstekende panorama-view.

https://www.instagram.com/p/B4qHwUdIQEd/

Ga een weekendje weg en reis met de trein naar Dresden! Met een reistijd van 8.30 uur wordt je per InterCity Berlijn naar Berlijn Hbf gebracht, waarna je overstapt op de directe verbinding naar Dresden. Het is tevens mogelijk om per ICE International naar Frankfurt te reizen, waarna je overstapt op de ICE naar Dresden. Kaartjes koop je vanaf 39 euro per enkele reis.

 

 

Fietsroute Donau: 3 routes door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Fietsroute Donau: 3 routes door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van Europa: Donau Radweg. "Fietsroute Donau" is maar liefst 1500 kilometer lang en bestaat uit 3 trajecten. De route begint bij rivier de Donau en eindigt aan de mondingen van de Zwarte zee. Duitsland: Donau...

5 topbestemmingen van NS International

5 topbestemmingen van NS International

Voor werk, school of een dagje weg maken we allemaal gebruik van de trein, maar heb je dit ook weleens overwogen voor een stedentrip, wintersport of (zomer)vakantie? De duurzame trein wordt steeds populairder. Niet alleen vanwege de ontspannen en comfortabele manier...

5 leukste steden in Duitsland

5 leukste steden in Duitsland

☑️ Trein Duitsland v.a. 20 euro ☑️ ICE International, IC Berlijn of Nightjet ☑️ Online geen boekingskosten Zoek tickets Opzoek naar een leuke bestemming in Duitsland en wil je met de trein op stedentrip of vakantie? Dan is één van de onderstaande steden wellicht een...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders