4 mooiste steden in België

Er echt even tussenuit? Dan hoef je helemaal niet zover te reizen! Bezoek één van de 4 mooie steden in België. Ga een weekendje heerlijk ontspannen, shoppen, wandelen of bezichtigen. In deze veelzijdige steden is dit geen probleem. Natuurlijk reis je met de trein naar België. Er is geen ander vervoersmiddel met een korte reistijd, voordelige prijs en minimale uitstoot.

Leuven: Bruisend en Indrukwekkend

Een bruisende stad met bijna 55 000 studenten, kroegen, barretjes en een schitterend stadscentrum. Het bruisende nachtleven tref je allemaal op de Grote Markt, waar het tot de late uurtjes doorgaat. Het oude gedeelte heet Het Groot Begijnhof van Leuven en wordt ook wel een “mini stad in de stad” genoemd. Absoluut een must-see in Leuven met prachtige gerestaureerde panden. Groot Begijnhof stat in zijn geheel genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stad Leuven/Visit Leuven (@leuven) op

Naast de Oude Markt en Groot begijnhof is er de Sint-Pieterskerk en het spectaculair stadhuis van Leuven. Imposant aan zowel de binnen- als buitenkant. Leuven is de ideale bestemming voor een vrienden of vriendinnen weekend, maar beschikt ook over alle ingrediënten voor een romantisch weekendje weg.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stad Leuven/Visit Leuven (@leuven) op

Voor de treinreis naar Leuven zijn er twee mogelijkheden, want je dient minimaal één keer over te stappen. Voordeligst reis je per InterCity Brussel naar Mechelen, waarna je overstapt op de trein naar Leuven. Treinkaartjes per InterCity Brussel zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro per enkele reis met een reistijd van 2.48 uur. Het is ook mogelijk om met de Thalys of Eurostar te reizen. Wanneer je kiest voor deze reisoptie reis je via Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Leuven.

Gent: Lust voor het oog

De nummer twee, maar eigenlijk gedeeld eerste met Leuven. Het oude centrum staat vol met prachtige karakteristieke huisjes die gecombineerd met de kronkelende grachtjes schilderachtige taferelen opleveren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Maak in Gent een rondvaart, shop in één van de winkelstraten rondom de Korenmarkt of bezoek één van de bezienswaardigheden in Gent. Denk aan de Gravensteen, Sint-Baafskathedraal, Het Belfort van Gent of de Sint-Niklaaskerk. Daarbij kent Gent een onbeperkte hoeveelheid aan kroegen, restaurantjes en biercafés. Wie opzoek is naar een mooie stad in België je Gent zeker hebben gezien!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Wil je met de trein naar Gent? Geen probleem en zelfs een hele goede keus! Per InterCity Brussel reis je al voor 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas) naar station Gent-Sint-Pieters. Je reist naar station Antwerpen Berchem, waarna je overstapt op de trein naar Gent. De totale reistijd van dit traject is 3.07 uur.

Reis je liever per Eurostar of Thalys naar Gent? Dan is een ticket verkrijgbaar vanaf 37 euro en reis je naar Antwerpen Centraal voor de overstap. Vervolgens stap je over op de trein naar Gent en kom je aan met een totale reistijd van 2.17 uur.

Brugge: Venetië van België

Deze middeleeuwse mooie stad in België wordt ook wel het “Venetië van België” of “het Venetië van het Noorden” genoemd. Diverse kronkelende grachten geven Brugge een magisch en romantisch tintje. Maak een rondvaart door de stad en een avondwandeling langs de grachten om een goede indruk te krijgen en sfeer te proeven. Brugge is knus, gezellig en romantisch!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Een dagje shoppen? Geen probleem, want in de Steenstraat en Sint-Jacobstraat vindt je talloze bekende en minder bekende winkels. Even bijkomen? Strijk dan neer in het historische stadshart bij één van de terrasjes aan de Grote Markt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ulrich Sacré (@u.sacre) op

Brugge is uitstekend bereikbaar met de trein. Een treinkaartje naar Brugge boek je vanaf 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas) tot 7 dagen voor vertrek. Voor zowel de treinreis per IC Brussel als Thalys reis je eerst naar station Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de trein naar Brugge. Reistijd per Thalys is 3.15 uur en per InterCity Brussel 4.05 uur.

Antwerpen: Mooi België

Een stad die eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft is natuurlijk Antwerpen. De stad is veelzijdig en op een steenworp afstand van de Nederlandse grens. De stad is hip, cultureel en puur genieten. Struin over de markt, strijk neer op een terrasje aan de Grote Markt of dineer in heerlijk restaurant. Antwerpen heeft het allemaal! Daarnaast is Antwerpen natuurlijk bekend om haar diamantenhandel wat je op verschillende plaatsen terugziet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Antwerp (@antwerpen) op

Een aanrader is Museum aan de Stroom met een panoramapunt op het dak. Hier kan je heel Antwerpen bekijken onder het genot van een hapje en drankje. Uiteraard moet je ook even langs de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal en het Rubenshuis. Heb je nog tijd over? Dan zijn er talloze grote en kleine winkels in het oude stadshart te vinden of kan je natuurlijk een bezoekje brengen aan de ZOO van Antwerpen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Antwerp (@antwerpen) op

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders