4 Mooie treinbestemmingen in Frankrijk

Ben je aan vakantie toe? Vergeet de Kijk dan eens naar deze vier verrassende en mooie bestemmingen in Frankrijk. Goed bereikbaar per trein en nog niet vaak genoeg bezocht door Nederlanders. Kies voor een duurzame manier van reizen naar deze bestemmingen. Daarbij zijn internationale treinreizen voordelig, comfortabel en snel. Door Frankrijk met de trein reis je per TGV of Thalys. Voor de onderstaande bestemmingen reis je met de trein naar Brussel of Parijs voor de overstap naar de TGV voor het laatste gedeelte van de treinreis.

Nantes: Wandelen en Les Machines

Het stadscentrum van Nantes is gelegen aan de Loire in Frankrijk en maakt het een prachtige stad om te wandelen. Ontdek leuke pleinen, bezoek musea of ga winkelen in Rue de la Fosse en Passage Pommeraye. Natuurlijk is ook Chateau des ducs de Bretagne de moeite waard. Dit kasteel is de oorsprong van de stad en tevens een prachtige bezienswaardigheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zekatoche ktrine44 (@zekatoche) op

Vergeet bij een bezoek aan Nantes niet de grote stalen olifant te bezoeken in La Galerie des Machines. Het gigantische stalen bouwwerk is 12 meter hoog en kan zich tot drie kilometer per uur voortbewegen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Neil (@abzguy) op

Met de trein naar Nantes is goed te doen. Een treinticket per Thalys en TGV is al verkrijgbaar voor 55 euro (2e klas) en 96 euro (1e klas). Hiervoor reis je per Thalys naar Parijs, waarna je overstapt op metrolijn 4 naar Mairie de Montrouge. Op station Montrouge stap je over op de TGV naar Nantes. Reistijd per trein is ongeveer 6.5 uur.

Bordeaux: Zon, Zee en Shoppen

Gelegen aan rivier de Garonne ligt Bordeaux. Befaamd om de nabijgelegen wijnstreken is Bordeaux tevens een mooie streek om te wandelen en fietsen. Daarnaast ligt deze schitterende stad in Frankrijk op ongeveer 1,5 uur rijden van de Atlantische Oceaan met wereldberoemde surfstranden. Er worden in deze omgeving zelfs professionele surfwedstrijden gehouden, vanwege de uitstekende golfslag. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Uiteraard kan je in Bordeaux diverse musea bezoeken, zijn tal van grote merken in de stad gevestigd en kan je op elke hoek wel een glaasje rode wijn proeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bordeaux 🍇 VIATOR MUNDI (@bordeauxmylove) op

Reis met de trein naar Bordeaux met een reistijd van slechts 6.41 uur. Kaartjes boek je al vanaf 70 euro (2e klas) en 113 euro (1e klas). De reis verloopt vanuit Nederland via Amsterdam, Schiphol of Rotterdam, waarna je per Thalys naar Parijs (Gare du Nord) reist. Hier stap je over op metrolijn 4 naar Paris Montparnasse, waar je overstapt op de TGV naar Bordeaux St Jean.

Nice: Côte d’Azur

De azuurblauwe zee, de boulevard of een wandeling over de Colline du Château? Waarom ga jij naar Nice? Deze stad heeft voor de vakantieganger veel te bieden. Het perfecte dagje Nice bestaat uit een actieve wandeling naar de heuvel van Nice; Colline du Chateau. Hier vind je restanten van 18e eeuwse panden en heb je een uitzicht over Nice, de haven en de omgeving. Vervolgens ga je door naar het strand om te relaxen. In de avond maak je een wandeling over de boulevard en strijk je neer bij één van de gezellige restaurants, barretjes of cafés.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amazing France! (@amazing.france) op

Wanneer je voor de trein kiest reis je per Thalys en TGV voor 90 euro naar Nice. Eerste klas reis je al vanaf 133 euro. Met een reistijd van ongeveer 10 uur reis je vanuit Nederland naar station Brussel of Parijs. Hier stap je over op de directe TGV naar Nice.

Metz: Moezel en kathedraal

Bezienswaardigheden, botanische tuinen, kunstcentrum Centre Pompidou en Kathedraal Saint-Etienne zijn allemaal redenen om deze sprookjesachtige stad te bekijken. In de botanische tuinen tref je prachtige orchideeën, cactussen, palmen en bomen van honderden jaren oud aan. Kunstcentrum Centre Pompidou is een imposant bouwwerk. Je ziet hier wisselende tentoonstellingen met moderne kunst en fotografie. Een hoogtepunt van jouw bezoek aan Metz is waarschijnlijk de 13e eeuwse kathedraal aan de Moezel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jacob.ofc (@_jacob.ofc) op

Kies voor de trein en reis met gemak, een minimale reistijd en maximaal comfort naar station Metz-Ville. Een treinkaartje naar Metz koop je al voor 60 euro (2e klas) en 106 euro (1e klas). Met een reistijd van 5.51 uur wordt je per Thalys en TGV naar deze Franse bestemming gebracht. Allereerst reis je naar station Gare du Nord, waarna je een overstap moet maken op station Paris Est. Je kan hierheen wandelen of gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Vanaf station Paris Est vertrekt de TGV naar Metz Ville.

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders