Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Een leuke Duitse bestemming is natuurlijk Düsseldorf. De stad is op minimale reisafstand en heeft veel te bieden! Naast winkelen en lekker eten biedt Düsseldorf een breed scala aan musea en culturele bezienswaardigheden, zoals:

  • het Hetjens Museum: Dit museum is gewijd aan keramiek en porselein, met een collectie die 8.000 jaar geschiedenis beslaat.
  • het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen: Een must-visit voor kunstliefhebbers, met een uitgebreide collectie moderne kunst.
  • het Goethe Museum: Gelegen in de Hofgarten, dit museum is gewijd aan de beroemde Duitse dichter Johann Wolfgang von Goethe.

Tip: Met de Düsseldorf Card krijg je korting op musea en gratis openbaar vervoer in de stad!

Trein Düsseldorf

Bezienswaardigheden in Düsseldorf: De beste musea en hoogtepunten

Ontdek wat te doen in Düsseldorf met leuke bezienswaardigheden, winkelgebieden en wandelroutes. Mis niks met deze handige tips en laat deze prachtige citytrip bestemming je betoveren.

Uitzicht vanaf de Rheinturm

De Rheinturm is met zijn 240 meter de hoogste toren van Düsseldorf en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de Rijn. Bezoek het observatieplatform voor een indrukwekkend uitzicht, of geniet van een hapje in het restaurant op de top van de toren.

Het moderne Medienhafen: Futuristische architectuur

Het Medienhafen gebied is een moderne wijk vol futuristische gebouwen, ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry. Hier vind je hippe restaurants, bars en culturele instellingen zoals het Filmmuseum Düsseldorf en het NRW-Forum.

De Schlossturm beklimmen

De Schlossturm is het enige overgebleven deel van het oude kasteel van Düsseldorf en herbergt nu een scheepvaartmuseum. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de Rijn. Combineer je bezoek met een wandeling naar het Schloss Jägerhof, waar je nog meer over de geschiedenis van het slot kunt ontdekken.

Hofgarten: Ontspannen in het stadspark

De Hofgarten, gelegen in het centrum van de stad, is een van de oudste stadsparken van Duitsland. Hier kun je heerlijk wandelen langs vijvers, fonteinen en historische beelden. Dit park is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Meer tips voor een weekend Düsseldorf

  • Free walking tour: Ontdek de stad met een lokale gids en bepaal zelf wat je de gids betaalt. Dit is een leuke en informatieve manier om de stad te verkennen.
  • Koffietentjes: Düsseldorf heeft ook genoeg hippe koffiezaakjes. Onze favorieten zijn Cøffe bij Carlsplatz, Rösterei VIER en Lina’s Coffee voor heerlijke koffie en huisgemaakte lekkernijen.

ICE International naar Düsseldorf

Natuurlijk reis je comfortabel en duurzaam met de trein naar Düsseldorf. De ICE International vertrekt vijf keer per dag vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem Centraal en brengt je snel naar je bestemming in Duitsland. Wil je een voordelig treinkaartje? Tickets zijn vaak 1 tot 2 maanden voor vertrek al beschikbaar vanaf slechts 20 euro!

Weekendje Bremen: historische en charmante Hanzestad

Weekendje Bremen: historische en charmante Hanzestad

Bremen, gelegen in het noorden van Duitsland, is een historische Hanzestad vol cultuur en bezienswaardigheden. Hoewel Bremen minder bekend is dan steden als Berlijn of Hamburg, biedt het volop charme en interessante plekken om te ontdekken. Of je nu op doorreis bent...

Succesvolle 2e editie van de RailDagen trekt veel bezoekers

Succesvolle 2e editie van de RailDagen trekt veel bezoekers

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vond de tweede editie van de RailDagen plaats, een evenement waarbij spoorwegorganisaties hun deuren openden voor het publiek. Tijdens deze dagen kregen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen bij 50 verschillende...

Afgestudeerd of gestopt? 1 Jaar Gratis NS Flex Dal Voordeel

Afgestudeerd of gestopt? 1 Jaar Gratis NS Flex Dal Voordeel

Ben je klaar met je studie of even gestopt? Je kunt nog een jaar voordelig blijven reizen met de trein dankzij het gratis NS Flex Dal Voordeel-abonnement. Of je nu op sollicitatiegesprek gaat, een festival bezoekt of je studiegenoten opzoekt, met dit abonnement reis...

Pin It on Pinterest