Visit Oldebroek: Wezepsche Heide, wandelroutes en bezienswaardigheden

De Noord-Veluwe verkennen doet u vanuit de gemeente Oldebroek. Vanaf station Wezep maakt u de mooiste wandelingen over de Wezepsche Heide of ontdekt u op korte fietsafstand Landgoed IJsselvliedt, Boerderijmuseum de Bovenstreek of Molen De Hoop. Uw dag begint u natuurlijk bij Gasterij De Zeven Heuvels, naast station Wezep. Een plek waar vakkrachten en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt u graag verwennen met een heerlijke kop koffie met huisgemaakt gebak.

Beleeft wandel tocht aangepast formaat

Wandelroute Wiseperpad – 12 of 17 km

Ontdek het prachtige landschap rond Wezep en Hattemerbroek over Landgoed IJsselvliedt, door bossen, over heide en door uitgestrekte weidegebieden. De start is bij station Wezep, vanaf daar volgt u de paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. U kunt de route verkorten tot 12 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd. Meer informatie vindt u via www.klompenpaden.nl.

Wezeper heide

NS-wandeling Wezepsche Heide – 7,5 14 of 16 km

Deze wandelroute leidt u via het bos, over de heide en langs de IJssel naar de historische Hanzesteden Hattem en Zwolle. Een afwisselende route met zowel bos, dorpjes, historisch steden als rivierlandschap. Vanaf station Wezep staat u al snel in het groen. Door het bos loopt u de Wezepsche Heide op. In de historische binnenstad van Hattem geniet u op een gezellig terras van een heerlijke lunch. Vanaf daar wandelt u verder richting station Zwolle.

Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek

In het Boerderijmuseum kunt u kennismaken met het vroegere leven op de boerderij. Bekijk bijvoorbeeld de authentieke stijlkamers, meubelen, een bedstee, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen voor huishoudelijk en boerengebruiken. Ook is er een collectie van Veluwse klederdrachten te zien. Op het boerenerf staan werktuigen, een wagenloods, hooibergen en verschillende dieren. Ook is er een moestuin en een boomgaard. Leuk voor jong en oud! Meer informatie leest u op www.boerderijmuseum.nl.

Molen de Hoop in Oldebroek

 

Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin, bij zowel goed als slecht weer. Deze windmolen heeft maar liefst drie verschillende functies: graan malen, gerst pellen, en olie slaan. Erg bijzonder is deze molen; de enige in zijn soort die ook nog écht werkt! Bekijk van dichtbij hoe het werkt, speel samen het molenspel, ontmoet een echte molenaar en geniet van een hapje en drankje op het aangrenzende terras. Meer informatie vindt u op www.molendehoopoldebroek.nl.

 

Ontvang aanbiedingen

Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest