Visit Oldebroek: Wezepsche Heide, wandelroutes en bezienswaardigheden

De Noord-Veluwe verkennen doet u vanuit de gemeente Oldebroek. Vanaf station Wezep maakt u de mooiste wandelingen over de Wezepsche Heide of ontdekt u op korte fietsafstand Landgoed IJsselvliedt, Boerderijmuseum de Bovenstreek of Molen De Hoop. Uw dag begint u natuurlijk bij Gasterij De Zeven Heuvels, naast station Wezep. Een plek waar vakkrachten en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt u graag verwennen met een heerlijke kop koffie met huisgemaakt gebak.

Beleeft wandel tocht aangepast formaat

Wandelroute Wiseperpad – 12 of 17 km

Ontdek het prachtige landschap rond Wezep en Hattemerbroek over Landgoed IJsselvliedt, door bossen, over heide en door uitgestrekte weidegebieden. De start is bij station Wezep, vanaf daar volgt u de paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. U kunt de route verkorten tot 12 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd. Meer informatie vindt u via www.klompenpaden.nl.

Wezeper heide

NS-wandeling Wezepsche Heide – 7,5 14 of 16 km

Deze wandelroute leidt u via het bos, over de heide en langs de IJssel naar de historische Hanzesteden Hattem en Zwolle. Een afwisselende route met zowel bos, dorpjes, historisch steden als rivierlandschap. Vanaf station Wezep staat u al snel in het groen. Door het bos loopt u de Wezepsche Heide op. In de historische binnenstad van Hattem geniet u op een gezellig terras van een heerlijke lunch. Vanaf daar wandelt u verder richting station Zwolle.

Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek

In het Boerderijmuseum kunt u kennismaken met het vroegere leven op de boerderij. Bekijk bijvoorbeeld de authentieke stijlkamers, meubelen, een bedstee, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen voor huishoudelijk en boerengebruiken. Ook is er een collectie van Veluwse klederdrachten te zien. Op het boerenerf staan werktuigen, een wagenloods, hooibergen en verschillende dieren. Ook is er een moestuin en een boomgaard. Leuk voor jong en oud! Meer informatie leest u op www.boerderijmuseum.nl.

Molen de Hoop in Oldebroek

 

Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin, bij zowel goed als slecht weer. Deze windmolen heeft maar liefst drie verschillende functies: graan malen, gerst pellen, en olie slaan. Erg bijzonder is deze molen; de enige in zijn soort die ook nog écht werkt! Bekijk van dichtbij hoe het werkt, speel samen het molenspel, ontmoet een echte molenaar en geniet van een hapje en drankje op het aangrenzende terras. Meer informatie vindt u op www.molendehoopoldebroek.nl.

 

Ontvang acties

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest