12 mooie bloemenroutes in Nederland

In de lente transformeren bloemen in de prachtigste kleuren: roze, wit, paars en geel. Vlinders en bijen worden aangetrokken door de kleur, vorm en geur van de bloemen. Het is een genot om te wandelen of te fietsen langs kleurrijke bloemenvelden. De boswachters hebben de mooiste routes met bloemen voor je uitgestippeld.

Bloemenroutes Nederland

1.) Ankeveense Plassen in Noord-Holland

Een van de mooie bloemenroutes in Nederland is te vinden bij de Ankeveense Plassen in Noord-Holland. Hier kun je wandelen door het typisch Hollandse landschap rond Ankeveen. Vanaf half mei bloeien waterplanten zoals gele plomp en witte waterlelie. Ze vormen een prachtig tapijt op het rustige water.

2.) Zwanenwater, Noord-Holland

Het Zwanenwater biedt een schitterend schouwspel met maar liefst 11 soorten orchideeën in volle bloei! Bewonder onder andere de paarse rietorchis en de roomwitte welriekende nachtorchis tijdens een wandeling tussen begin mei en begin juli. Dankzij het zorgvuldige beheer van boswachters en vrijwilligers is deze kleurrijke bloemenpracht hier te bewonderen.

3.) Gooilust, Noord-Holland

Verken tijdens deze wandeling een van de ’s Gravelandse Buitenplaatsen genaamd Gooilust. Geniet van het intieme landschap en bewonder de prachtige bloeiende rododendrons in mei. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de siertuin van de voormalige landgoedeigenaren, waar vele exotische bloemen te bewonderen zijn.

4.) Nationaal Park Weerribben – Wieden, Overijssel

In mei kun je langs het Kiersche Wijdepad volop genieten van de kleurrijke en geurige bloemenvelden op de hooilanden. Niet alleen op het land, maar ook in de sloten, drassige overgangen en op het water bloeien talloze bloemen. Deze route biedt veel moois op korte afstand.

5.) Eemland, Utrecht

Verken het uitgestrekte oer-Hollandse landschap bij Eemnes, Eemland, tijdens een wandeling. In het voorjaar bloeien de polderbloemen, waaronder de prachtige echte koekoeksbloemen, volop in dit speciale weidevogelgebied. De bloemen trekken insecten aan, wat bijvoorbeeld heerlijk is voor de gruttokuikens!

6.) Vlietlanden, Zuid-Holland

In mei en juni veranderen de hooilandjes van de Vlaardingse Vlietlanden in een prachtige bloemenzee. Dit laagveengebied in Midden-Delfland herbergt een stukje authentieke Nederlandse natuur.

7.) Naardermeer, Noord-Holland

Verken in de lente de omgeving van het Naardermeer te voet. Het natte weiland is gevuld met een bonte verzameling van bloemen, zoals ratelaar, echte koekoeksbloem en rietorchis, die kleurrijke vlinders en zoemende insecten aantrekken. Vanaf juni verschijnen gele plomp en witte waterlelie op het wateroppervlak van het oudste Natuurmonument van Nederland. In juli en augustus bedekt de paarse grote kattenstaart de oeverkant.

8.) Landgoed Hackfort, Gelderland

Ontdek tijdens deze wandelroute de oude akkers, omgeven door houtwallen, die al eeuwenlang het karakteristieke Achterhoekse landschap vormen. Vanaf eind mei kun je genieten van de kleurrijke bloemen, zoals vlas en klaprozen, die de akkers sieren.

9.) Bergherbos, Gelderland

Tijdens deze wandeling kun je naar de top van de uitkijktoren klimmen en genieten van het uitzicht. In de zomer lijkt het landschap hier rechtstreeks uit een roman te komen: uitgestrekte graanvelden die meebewegen op de wind, bezaaid met blauwe korenbloemen en andere kleurrijke akkerkruiden, en in het midden van het veld staan enkele grote bomen.

10.) Landgoed Haarzuilens, Utrecht

Ben je een avontuurlijk type? Maak dan een tussenstop bij ’t Natte Laand tijdens je fietstocht. Deze wandelroute is geschikt voor het hele gezin en voert je door kleurrijke weilanden. Onderweg steek je slootjes over via een trekpontje, wiebelplanken en stapstenen. In juli kun je ook wandelen over het Wielrevelt, omringd door velden vol akkerbloemen.

11.) Duinen van Goeree, Zuid-Holland

Het bijzondere van de Kwade Hoek is dat er door de invloed van de zee wel 300 verschillende plantensoorten groeien! Tijdens de zomermaanden kun je in de Bunkervallei genieten van orchideeën, ratelaar en gele lis. Het brede pad dat je kunt bewandelen was vroeger een spoorlijntje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd aangelegd om bouwmaterialen voor bunkers aan te voeren.

12.) Kortenhoefse Plassen, Noord-Holland

Beleef de zomer in dit prachtige moerasgebied, waar de sloten vol watergentiaan staan. Elke bloem is slechts één dag te bewonderen, dus wees er snel bij! Verken dit adembenemende gebied te voet of per kano en ontdek de vele bijzondere planten, zoals de rietorchis.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest