12 mooie bloemenroutes in Nederland

In de lente transformeren bloemen in de prachtigste kleuren: roze, wit, paars en geel. Vlinders en bijen worden aangetrokken door de kleur, vorm en geur van de bloemen. Het is een genot om te wandelen of te fietsen langs kleurrijke bloemenvelden. De boswachters hebben de mooiste routes met bloemen voor je uitgestippeld.

Bloemenroutes Nederland

1.) Ankeveense Plassen in Noord-Holland

Een van de mooie bloemenroutes in Nederland is te vinden bij de Ankeveense Plassen in Noord-Holland. Hier kun je wandelen door het typisch Hollandse landschap rond Ankeveen. Vanaf half mei bloeien waterplanten zoals gele plomp en witte waterlelie. Ze vormen een prachtig tapijt op het rustige water.

2.) Zwanenwater, Noord-Holland

Het Zwanenwater biedt een schitterend schouwspel met maar liefst 11 soorten orchideeën in volle bloei! Bewonder onder andere de paarse rietorchis en de roomwitte welriekende nachtorchis tijdens een wandeling tussen begin mei en begin juli. Dankzij het zorgvuldige beheer van boswachters en vrijwilligers is deze kleurrijke bloemenpracht hier te bewonderen.

3.) Gooilust, Noord-Holland

Verken tijdens deze wandeling een van de ’s Gravelandse Buitenplaatsen genaamd Gooilust. Geniet van het intieme landschap en bewonder de prachtige bloeiende rododendrons in mei. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de siertuin van de voormalige landgoedeigenaren, waar vele exotische bloemen te bewonderen zijn.

4.) Nationaal Park Weerribben – Wieden, Overijssel

In mei kun je langs het Kiersche Wijdepad volop genieten van de kleurrijke en geurige bloemenvelden op de hooilanden. Niet alleen op het land, maar ook in de sloten, drassige overgangen en op het water bloeien talloze bloemen. Deze route biedt veel moois op korte afstand.

5.) Eemland, Utrecht

Verken het uitgestrekte oer-Hollandse landschap bij Eemnes, Eemland, tijdens een wandeling. In het voorjaar bloeien de polderbloemen, waaronder de prachtige echte koekoeksbloemen, volop in dit speciale weidevogelgebied. De bloemen trekken insecten aan, wat bijvoorbeeld heerlijk is voor de gruttokuikens!

6.) Vlietlanden, Zuid-Holland

In mei en juni veranderen de hooilandjes van de Vlaardingse Vlietlanden in een prachtige bloemenzee. Dit laagveengebied in Midden-Delfland herbergt een stukje authentieke Nederlandse natuur.

7.) Naardermeer, Noord-Holland

Verken in de lente de omgeving van het Naardermeer te voet. Het natte weiland is gevuld met een bonte verzameling van bloemen, zoals ratelaar, echte koekoeksbloem en rietorchis, die kleurrijke vlinders en zoemende insecten aantrekken. Vanaf juni verschijnen gele plomp en witte waterlelie op het wateroppervlak van het oudste Natuurmonument van Nederland. In juli en augustus bedekt de paarse grote kattenstaart de oeverkant.

8.) Landgoed Hackfort, Gelderland

Ontdek tijdens deze wandelroute de oude akkers, omgeven door houtwallen, die al eeuwenlang het karakteristieke Achterhoekse landschap vormen. Vanaf eind mei kun je genieten van de kleurrijke bloemen, zoals vlas en klaprozen, die de akkers sieren.

9.) Bergherbos, Gelderland

Tijdens deze wandeling kun je naar de top van de uitkijktoren klimmen en genieten van het uitzicht. In de zomer lijkt het landschap hier rechtstreeks uit een roman te komen: uitgestrekte graanvelden die meebewegen op de wind, bezaaid met blauwe korenbloemen en andere kleurrijke akkerkruiden, en in het midden van het veld staan enkele grote bomen.

10.) Landgoed Haarzuilens, Utrecht

Ben je een avontuurlijk type? Maak dan een tussenstop bij ’t Natte Laand tijdens je fietstocht. Deze wandelroute is geschikt voor het hele gezin en voert je door kleurrijke weilanden. Onderweg steek je slootjes over via een trekpontje, wiebelplanken en stapstenen. In juli kun je ook wandelen over het Wielrevelt, omringd door velden vol akkerbloemen.

11.) Duinen van Goeree, Zuid-Holland

Het bijzondere van de Kwade Hoek is dat er door de invloed van de zee wel 300 verschillende plantensoorten groeien! Tijdens de zomermaanden kun je in de Bunkervallei genieten van orchideeën, ratelaar en gele lis. Het brede pad dat je kunt bewandelen was vroeger een spoorlijntje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd aangelegd om bouwmaterialen voor bunkers aan te voeren.

12.) Kortenhoefse Plassen, Noord-Holland

Beleef de zomer in dit prachtige moerasgebied, waar de sloten vol watergentiaan staan. Elke bloem is slechts één dag te bewonderen, dus wees er snel bij! Verken dit adembenemende gebied te voet of per kano en ontdek de vele bijzondere planten, zoals de rietorchis.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest