Trein naar krijtrotsen op eiland Møn

We zijn allemaal weleens opzoek naar een nieuwe, onontdekte of fascinerende bestemming. In Denemarken vind je de spectaculaire witte krijtrotsen op eiland Møn. Bij een bezoek aan het eiland mag je het wetenschapscentrum met fossielen en 3D-voorstelling natuurlijk niet overslaan. Wil je het eiland bezoeken en per trein naar Møn? Dan reis je per trein naar Vordingborg, waarna je overstapt op Openbaar Vervoer voor het laatste deel van de reis naar Eiland Møn.

Het Deense eiland heeft een oppervlakte van 218 vierkante kilometer en is gelegen in de Oostzee tussen Seeland en Falster. Met twee bruggen wordt het eiland verbonden met het vaste land; de Koningin Alexandrinebrug en de Faro-bruggen. Naast de schitterende krijtrotsen zijn er op diverse plaatsen hunebedden te vinden, in combinatie met pure natuur en leuke wandelroutes.

Trein Mon Denemarken

Per trein naar Møn in Denemarken

Natuurlijk reis je per trein naar Møn en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder bijkomende boekingskosten. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 80 euro (2e klas) en 96 euro (1e klas). Vanaf Amsterdam Centraal dien je 3x over te stappen voor de reis naar Vordingborg, waarna je overstapt op vervoer voor het laatste deel van de reis.

Allereerst vertrek je per IC Berlijn naar Osnabruck. Hier stap je over op de trein naar Hamburg, waar je weer kan overstappen op de trein naar Ringsted in Denemarken. Vervolgens moet je nog 32 minuten per trein naar Vordingborg en kan het laatste deel van de reis beginnen.

Het is eveneens mogelijk om jouw bezoek aan Møn te plannen vanuit Vordingborg als uitvalsbasis. Dan maak je er gewoon een dagje van en boek je een hotel in een grotere plaats. Voor hotelovernachtingen is ook meer aanbod in Vordingborg.

Treinkaartje Vordenborg

.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders