Wat te doen in Brussel (Brussel CityGuide)

Een weekendje met de trein naar Brussel? Bekijk onze Brussel CityGuide en ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en restaurantjes. Ontdek wat er allemaal te beleven valt op deze mooie Europese bestemming. Zo kunt u er een romantisch, vriendinnen of gezinsuitje van maken en is de trein het ideale vervoersmiddel voor deze populaire bestemming. De reistijd is minimaal en u boekt al een treinticket naar Brussel vanaf € 25 per IC Brussel, vanaf € 27 per Eurostar en vanaf € 29 per Thalys. Zo vertrekken er dagelijks 12 treinen van IC Brussel vanaf Amsterdam Centraal en 4 treinen vanaf Den Haag HS. Daarnaast vertrekken er nog 14 treinen van Thalys van en 2 treinen van Eurostar Amsterdam naar Brussel.

Trein naar Brussel

Er zijn drie mogelijkheden voor de treinreis naar Brussel, namelijk per Thalys, Eurostar of IC Brussel (de InterCity Brussel).

Thalys naar Brussel

Reist u per Thalys naar Brussel? Dan zijn er dagelijks 14 directe verbindingen vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar Brussel te boeken met een reistijd van slechts 1 uur en 50 minuten. Onderweg geniet u van catering aan boord, zeer comfortabele stoelen en voldoende bagageruimte.

IC Brussel naar Brussel

Wilt u met de IC Brussel naar Brussel? Dagelijks vertrekken er 12 treinen vanaf Amsterdam Centraal en 4 treinen vanaf Den Haag HS. Beide treinen rijden via Rotterdam en Breda naar Brussel. Met een reistijd van 1 uur 53 minuten en voordelige tarieven is de IC Brussel naar Brussel het perfecte vervoersmiddel. Zitplaatsen hoeft u niet te reserveren en online betaalt u geen boekingskosten.

Eurostar naar Brussel

Vanaf Amsterdam CS vertrekken er dagelijks 2 treinen van Eurostar naar Brussel. Voor € 27 wordt u met een reistijd van slechts 1 uur en 50 minuten per Eurostar naar Brussel gebracht Schiphol en Rotterdam.

Hotel in Brussel boeken?

Een goedkoop hotel in Brussel boeken? Maak dan gebruik van de onderstaande knop en vergelijk hotels in Brussel van ruim 200 websites. Op deze manier betaalt u nooit teveel voor dezelfde hotelkamer en vindt u het beste hotel.

  • Atlas hotel in Brussel
  • Mercure Brussel Airport
  • Sandton in het centrum

Brussel

Wat te doen in Brussel?

Benieuwd wat u allemaal kunt beleven, doen en ontdekken in Brussel? Wij hebben alle tips even voor u op een rijtje gezet!

St. Michiels Kathedraal

De belangrijkste bezienswaardigheid in het centrum van Brussel is toch wel de St. Michiels Kathedraal. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 13e eeuw onder leiding van de Hertog van Brabant. In de 20e eeuw is er opnieuw een renovatie geweest en wordt de kathedraal nog altijd gebruikt voor feestvieringen, concerten en tentoonstellingen. Daarbij is de kathedraal van Brussel open voor publiek.

Groter Markt van Brussel

De grote markt van Brussel is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 1998 en is een ‘must-see’ voor bezoekers van Antwerpen. De bloemenmarkt, restaurantjes, het stadhuis, gildehuizen en het beroemde broodhuis zijn allemaal gevestigd aan het plein en zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Atomium in Brussel

Het Atomium is misschien wel ‘het’ symbool van Brussel, terwijl het bij de bouw helemaal nooit zo bedoeld was. Het Atomium was in 1985 bij de wereldtentoonstelling een monument dat stond voor ijzer en staal en moest volgens plan slechts 6 maanden blijven staan. Bij de uiteindelijke bouw werd om praktische redenen gekozen voor aluminium. Het bouwwerk is uiteindelijk nooit afgebroken, omdat het erg populair bleek.

Romantisch Brussel

Gaat u naar Brussel met uw geliefde? Bekijk dan de onderstaande tips.

Jubelpark (Aanrader)

Voor een prachtige bezienswaardigheid en tevens romantische wandeling kunt u terecht in het Jubelpark in Brussel. In het park zijn 3 musea gevestigd en heeft Koning Leopold II een prachtige triomfboog laten bouwen aan de rand van het park. Daarbij worden er in het park regelmatig tijdelijke tentoonstellingen geplaatst.

Vlooienmarkt op het Vossenplein

De vlooienmarkt heeft wat weg van een rommelmarkt en staat het hele jaar zonder uitzondering op het Vossenplein in Brussel. Hier kunt u terecht voor werkelijk alles! Houdt rekening met de openingstijden, want de Vlooienmarkt op het Vossenplein is geopend van 08:00 t/m 02:00 uur in de middag. het is natuurlijk ook leuk om aan de rand van het marktplein een terrasje te pakken en mensen te kijken onder het genot van een Belgisch biertje.

 

Leuke restaurantjes in Brussel

Gaat u een weekendje weg naar Brussel en opzoek naar een leuk restaurant? Ga dan eens langs bij: Tonton Garby (vegetarisch), Bia Mara (vis), Horia (Midden-Oosters) of Il Colosseo (italiaans).

Brussel

Brussel met vriendinnen

Een dagje of weekendje shoppen in Brussel? Bezoek de grote en drukke winkelstraten als de Nieuwstraat, Antoine Dansaertstraat, Louizalaan en de Waterloolaan. Natuurlijk zijn er ook verschillende warenhuizen/winkelcentra in Brussel te vinden zoals: City 2, Westland Shopping, Woluwe Shopping Centre, Sint-Hubertusgalerijen en de Basilix Shopping Centre.

Brussel met kinderen

Met kinderen naar Brussel? Dan zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Denk hierbij aan Europa in het klein, chocola maken en het museum voor natuurwetenschappen. Mini Europe is een absolute aanrader en is gelegen aan de rand van het Atomium die u direct even kunt bezichtigen. Daarnaast is het museum van Natuurwetenschappen een must-see voor een bezoek aan Brussel met kinderen. Naast de imposante skeletten van dinosauriërs zijn er exposities te vinden over de mens, evolutie, schelpen, mineralen en insecten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest