Treinrondreis Engeland – Schotland

  • ☑️ Treinrondreis Engeland – Schotland
  • ☑️ 14 dagen (13 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Een treinrondreis door Engeland en Schotland is om meerdere redenen een absolute aanrader. Vooral de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die deze kant op trekken. De combinatie van natuur en unieke architectuur is er één die je niet vaak ziet.

Treinrondreis Engeland Schotland

Waarom treinrondreis door Engeland – Schotland?

Een treinrondreis door Engeland en Schotland is dus om verschillende redenen speciaal. Te denken valt aan punten als:

  • Adembenemende natuur: De adembenemende natuur van Engeland en Schotland is haast ongeëvenaard. Met de Britse Hooglanden en de talloze filmlocaties is eigenlijk al genoeg gezegd. Tijd om zelf een kijkje te gaan nemen.
  • Authentieke cultuur: Daarbij is er in deze regio sprake van een authentieke cultuur. Denk aan de Middeleeuwse straten van Edinburgh of de historische kastelen in Inverness. Je gaat je hier geen moment vervelen.
  • Culinaire specialiteiten: Ook de culinaire specialiteiten mogen niet onbenoemd blijven. De gastvrije pubs en de vele heerlijke restaurants staan gegarandeerd voor een vakantie waarop je gaat genieten.

Treinvakantie Engeland Schotland

Reisschema treinrondreis Engeland – Schotland

Het reisschema van de treinrondreis Engeland – Schotland ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Londen

De reis trapt af in Amsterdam, waar je de trein pakt naar Londen. Al 4 uur later kom je aan, klaar om deze wereldstad verder te ontdekken. Ga even langs bij het Natural History Musuem of shop voor nieuwe spullen in Oxford Street.

Natuurlijk is er op dag 1 eveneens tijd om bezienswaardigheden te bezichtigen in Londen. Het is dé uitgelezen kans dus om de Big Ben, het Londen Eye en Covent Garden nader te bekijken. Sluit de dag af met een bezoekje aan het Buckingham Palace om de dag compleet te maken.

St Pancras Londen Station

DAG 2: Londen – Salisbury – Bath

Op dag 3 verlaat je Londen, richting Salisbury. Hier vind je Stonehenge namelijk terug, een van de wonderen van de wereld. Vervolgens reis je door naar Bath en kom je in de avonduren aan.

DAG 3: Bath

De vierde dag geeft je de vrijheid om te ontdekken wat Bath te bieden heeft. Hier staat de oudste, meest bekende universiteit van Engeland. Wist je dat hier ook de Christ Church University te vinden is? Dit is waar de opnames van Harry Potter plaatsvonden.

Dag 4 Bath – Oxford

In de ochtend vertrek je per trein vanuit Bath naar Oxford, waar je de oudste en misschien wel bekendste universiteit van Engeland vindt; De University of Oxford. Hier hebben eveneens opnames van Harry Potter plaatsgevonden.

DAG 5: Oxford – Llandudno

Vervolgens vervolgt de reis zich richting Wales. Na 5 uur reizen met de trein arriveer je in de grootste badplaats van Wales. Met een leuk centrum en een aantal mooie stranden kom je hier heerlijk tot rust.

DAG 6: Llandudno – Betws-y-coed

De zesde dag start met een korte treinreis van 30 minuten. Je arriveert in de toegangspoort van Snowdonia National Park. Op deze locatie kom je vooral voor de adembenemend mooie natuur. Hiken, fietsen en zelfs ziplinen is allemaal mogelijk.

DAG 7: Llandudno – York

In de middaguren laat je Llandudno achter je en reis je verder naar York. Gedurende de reis van zo’n 5 uur is er genoeg afleiding dankzij de prachtige natuur. Het landschap stelt niet teleur. Aangekomen in York sta je waarschijnlijk te kijken van de prachtige, Middeleeuwse architectuur.

DAG 8: York – Edinburgh

Op dag 8 heb je tot het eind van de middag om York te verkennen met haar Gotische kathedraal, historische panden en leuke winkelstraten. In de avond pak je de trein naar Edinburgh.

DAG 9: Edinburgh

Op dag 9 ben je er al vroeg bij om per trein naar de hoofdstad van Schotland af te reizen. Edinburgh is een typisch Middeleeuwse stad. De rijke geschiedenis is dan ook overal te herkennen. Het History Museum of Scotland bevat alle informatie die je je maar kunt wensen.

Verder heb je op dag 9 de tijd om leuke bezienswaardigheden te bezoeken als het Edinburgh Castle, Royal Mile en Old Town. Behoefte aan een mooie, stevige wandeling? Pak dan de Arthur’s Seat nog even mee; het is een leuke wandeling met een prachtig uitzicht over de stad!

DAG 10: Edinburgh – Inverness

Dag 10 is opnieuw een dag waarop je de trein pakt. Na 4 uur aan prachtig Schots landschap kom je aan in Inverness. Een grote stad vol nieuwe, historische bezienswaardigheden.

DAG 11: Inverness – Kyle of Lochalsh – Inverness

Op dag 11 ga je via Kyle of Lochalsh of bezoek bij Isle of Skye, een prachtige locatie aan de overkant van het water. Ga op de terugweg naar Inverness nog even langs bij Coral Beach, waar prachtig water, unieke rotsconstructies en adembenemende planten op één plek samenkomen.

DAG 12: Inverness

Op dag 12 heb je de tijd om het prachtige Inverness te verkennen. Ontdek het compacte stadshart eenvoudig te voet met bezienswaardigheden als het Inverness Castle aan rivier de Ness, het Inverness Museum & Art Gallery of bewonder de Inverness Cathedral.

DAG 13: Inverness – Glasgow – Londen

Al vroeg in de ochtend van dag 13 vertrek je van Inverness naar Glasgow. De grootste stad van Schotland mag natuurlijk niet missen op een complete treinvakantie door Engeland en Schotland. Je hebt vervolgens alle tijd om door de stad te struinen met wijken als West End en Ashton Lane. Hier tref je de beroemde kinderkopjes, kleine gebouwen en wereldberoemde pubs. Verder bezoek je in Glasgow diverse musea, botanische tuinen en Gotische kathedralen.

DAG 14: Londen – Nederland

Vervolgens is het weer tijd om naar huis te gaan en komt er een einde aan de treinvakantie door Engeland en Schotland. Al vroeg reis je van Glasgow naar Londen, waarna je ongeveer 4 uur hebt om nog even de omgeving van Londen St. Pancrais te verkennen. Adem hier nog even op een terrasje de lucht in van het bruisende Londen en kies voor een typisch English Breakfast, waarna je in de trein van Londen naar Amsterdam stapt en na ongeveer 4 uur weer aankomt in Nederland.

Ontdek het Verenigd Koninkrijk

Kies voor de trein en ontdek de mooiste bestemmingen van het Verenigd Koninkrijk. Boek de treinrondreis Engeland – Schotland eenvoudig online bij onze vaste aanbieder. De reis is helemaal compleet met tickets, overnachtingen en ontbijt. Hierover meer op de pagina.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest