Treinrondreis Engeland – Schotland

Een treinrondreis door Engeland en Schotland is om meerdere redenen een absolute aanrader. Vooral de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die deze kant op trekken. De combinatie van natuur en unieke architectuur is er één die je niet vaak ziet.

Treinrondreis Engeland Schotland

Waarom treinrondreis door Engeland – Schotland?

Een treinrondreis door Engeland en Schotland is dus om verschillende redenen speciaal. Te denken valt aan punten als:

  • Adembenemende natuur: De adembenemende natuur van Engeland en Schotland is haast ongeëvenaard. Met de Britse Hooglanden en de talloze filmlocaties is eigenlijk al genoeg gezegd. Tijd om zelf een kijkje te gaan nemen.
  • Authentieke cultuur: Daarbij is er in deze regio sprake van een authentieke cultuur. Denk aan de Middeleeuwse straten van Edinburgh of de historische kastelen in Inverness. Je gaat je hier geen moment vervelen.
  • Culinaire specialiteiten: Ook de culinaire specialiteiten mogen niet onbenoemd blijven. De gastvrije pubs en de vele heerlijke restaurants staan gegarandeerd voor een vakantie waarop je gaat genieten.

Treinvakantie Engeland Schotland

Reisschema treinrondreis Engeland – Schotland

Het reisschema van de treinrondreis Engeland – Schotland ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Londen

De reis trapt af in Amsterdam, waar je de trein pakt naar Londen. Al 4 uur later kom je aan, klaar om deze wereldstad verder te ontdekken. Ga even langs bij het Natural History Musuem of shop voor nieuwe spullen in Oxford Street.

DAG 2: Londen

Dag 2 geeft je nog veel meer tijd om alles te zien van Londen. Een uitgelezen kans dus om de Big Ben, het Londen Eye en Covent Garden nader te bekijken. Sluit de dag af met een bezoekje aan het Buckingham Palace voor een volle dag aan bezienswaardigheden.

St Pancras Londen Station

DAG 3: Londen – Salisbury – Oxford

Op dag 3 verlaat je Londen, richting Salisbury. Hier vind je Stonehenge namelijk terug, een van de wonderen van de wereld. Vervolgens reis je door naar Oxford en kom je in de avond aan.

DAG 4: Oxford

De vierde dag geeft je de vrijheid om te ontdekken wat Oxford te bieden heeft. Hier staat de oudste, meest bekende universiteit van Engeland. Wist je dat hier ook de Christ Church University te vinden is? Dit is waar de opnames van Harry Potter plaatsvonden.

DAG 5: Oxford – Llandudno

Vervolgens vervolgt de reis zich richting Wales. Na 5 uur reizen met de trein arriveer je in de grootste badplaats van Wales. Met een leuk centrum en een aantal mooie stranden kom je hier heerlijk tot rust.

DAG 6: Llandudno – Betws-y-coed

De zesde dag start met een korte treinreis van 30 minuten. Je arriveert in de toegangspoort van Snowdonia National Park. Op deze locatie kom je vooral voor de adembenemend mooie natuur. Hiken, fietsen en zelfs ziplinen is allemaal mogelijk.

DAG 7: Llandudno – York

In de middaguren laat je Llandudno achter je en reis je verder naar York. Gedurende de reis van zo’n 5 uur is er genoeg afleiding dankzij de prachtige natuur. Het landschap stelt niet teleur. Aangekomen in York sta je waarschijnlijk te kijken van de prachtige, Middeleeuwse architectuur.

DAG 8: York – Newcastle

Op dag 8 kun je nog even langs de Gotische kathedraal, enkele andere historische gebouwen en leuke winkelstraten. In de avond pak je de trein naar Newcastle.

DAG 9: Newcastle

Voor Newcastle geldt dat de wandelroute langs de rivier de Tyne, enkele musea en King Street zeker niet op je dagplanning mogen ontbreken.

DAG 10: Newcastle – Edinburgh

Op dag 10 ben je er al vroeg bij om per trein naar de hoofdstad van Schotland af te reizen. Edinburgh is een typisch Middeleeuwse stad. De rijke geschiedenis is dan ook overal te herkennen. Het History Museum of Scotland bevat alle informatie die je je maar kunt wensen.

DAG 11: Edinburgh

Met een extra volle dag in Edinburgh is er ook nog tijd om langs te gaan bij het Edinburgh Castle, Royal Mile en Old Town. Behoefte aan een mooie, stevige wandeling? Pak dan de Arthur’s Seat nog even mee.

DAG 12: Edinburgh – Inverness

De twaalfde dag is opnieuw een dag waarop je de trein pakt. Na 4 uur aan prachtig Schots landschap kom je aan in Inverness. Een grote stad vol nieuwe, historische bezienswaardigheden.

DAG 13: Inverness – Kyle of Lochalsh – Inverness

Op dag 13 ga je via Kyle of Lochalsh of bezoek bij Isle of Skye, een prachtige locatie aan de overkant van het water. Ga op de terugweg naar Inverness nog even langs bij Coral Beach, waar prachtig water, unieke rotsconstructies en adembenemende planten op één plek samenkomen.

DAG 14: Inverness – Glasgow

Rond de middag op dag 14 ga je naar Glasgow. Een moderne én traditionele stad ineen. Aangezien het de grootste stad van Schotland betreft, heb je een dag extra nodig om alles te zien.

DAG 15: Glasgow

Dag 15 is de laatste echte dag van de treinvakantie in Engeland en Schotland. Bezoek musea, botanische tuinen en Gotische kathedralen om je trip goed af te sluiten. Een laatste bezoekje aan Ashton Lane is bovendien absoluut een aanrader.

DAG 16: Glasgow – Londen – Nederland

Op dag 16 is het tijd om langzaam huiswaarts te keren. Met een laatste 5 uur durende treinreis van Glasgow naar Londen krijg je nog één keer de kans om van de natuur te genieten. Vervolgens pak je na een middagje Londen de trein naar Amsterdam.

Ontdek het Verenigd Koninkrijk

Kies voor de trein en ontdek de mooiste bestemmingen van het Verenigd Koninkrijk. Boek de treinrondreis Engeland – Schotland eenvoudig online bij onze vaste aanbieder. De reis is helemaal compleet met tickets, overnachtingen en ontbijt. Hierover meer op de pagina.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders