Problemen bij Den Bosch nog niet verholpen

De problemen rondom het spoor bij Den Bosch zullen nog de hele dag duren. Gister hadden reizigers op trajecten rondom Den Bosch al last van een kapotte bovenleiding die was geknapt, nadat een trein het station kwam binnenrijden. Hierdoor was er geen treinverkeer meer mogelijk en moesten reizigers noodgedwongen gebruik maken van busvervoer dat de NS had ingezet. Dit incident vond plaats aan het begin van de ochtendspits rond 07:00 uur zou z.s.m. verholpen worden. ProRail slaagde er echter niet in om de bovenleiding binnen een dag te repareren, waardoor er ook vandaag weer beperkt treinverkeer mogelijk is.

Trein Wintersweer

ProRail verwacht nog de hele dag bezig te zijn

De werkzaamheden aan de bovenleiding zullen nog tot vanavond 22:00 uur duren. Het traject tussen Den Bosch en Eindhoven zal naar verwachting rond 15:30 uur weer worden vrijgegeven, maar richting Utrecht rijdt er een beperkt aantal treinen en verder zullen reizigers gebruik moeten maken van het busvervoer dat is ingezet door de NS.

Oorzaak

Toen een trein gister het station van Den Bosch naderde, trok hij een bovenleiding mee. Hierdoor kwam het treinverkeer stil te liggen, maar was ProRail genoodzaakt om ook de stroom van de overige bovenleidingen eraf te halen. Hierdoor was er geen treinverkeer meer mogelijk. Vandaag zal ProRail de bovenleidingen gefaseerd opstarten, waardoor er op het traject tussen Eindhoven en Den Bosch al eerder treinverkeer mogelijk is.

{mymaplocation id=324 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!