Petitie voor snelle treinverbinding Amsterdam Berlijn

Initiatiefnemer Pelle Berting is in maart 2018 een petitie gestart voor een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn. Hij geeft aan dat de huidige verbinding te traag en te duur is, waardoor reizigers eerder kiezen voor het vliegtuig i.p.v. de trein. Naast een betere concurrerende uitgangspositie voor de spoorwegen is de trein ook een veel duurzamere manier van reizen en is dit met het oog op de toekomst de enige juiste oplossing. Pelle is van mening dat er direct moet worden geïnvesteerd in innovatie en materieel. Daarnaast moeten er betere afspraken worden gemaakt met de Duitse spoorwegen over het overslaan van kleine stations en een snellere treinverbinding.

Snelle trein Amsterdam – Berlijn 2020

In mei 2018 werd al bekend gemaakt dat de NS en Deutsche Bahn reeds bezig zijn met investeringen voor een snellere treinverbinding. Zo zou er worden gewerkt aan een nieuwe locomotief die geen tussenstop hoeft te maken op de grens en met snelheden van 200 kilometer per uur kan rijden. Daarnaast wordt er onderhandelt met beide regeringen (Nederlands en Duits) over de mogelijkheden rondom een snelle verbinding.

Europa investeert in treinen

In mei werd duidelijk dat er ook vanuit de Europese Commissie wordt verzocht om te investeren in betere en snellere treinverbindingen. Aangezien trajecten tussen Brussel, Parijs, Frankfurt en Londen al razend snel zijn moet ook de treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn sneller kunnen. Dit moet in 2020 gerealiseerd zijn.

Huidige traject

De totale reistijd van Amsterdam naar Berlijn is op dit moment 6 uur en 20 minuten. Binnen Nederland kunt u op dit moment opstappen op station:

  • Amsterdam
  • Hilversum
  • Amersfoort
  • Apeldoornn
  • Deventer
  • Almelo
  • Hengelo

In Duitsland stopt de trein op station Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg, Stendal, Berlijn Spandau, Berlijn Hbf en Berlijn Südkreuz.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!