Petitie voor snelle internationale trein naar Berlijn

Trein nieuws

Vanwege alle positieve berichten over snelle treinen en korte reistijden op trajecten als Amsterdam – Parijs en Amsterdam – Londen heeft initiatiefnemer Pelle Berting een petitie gestart voor een hogesnelheidslijn tussen Amsterdam – Berlijn. De reistijd op dit traject is op het huidige moment 6 uur en 20 minuten, terwijl reizigers met het vliegtuig al met een uur in de hoofdstad van Duitsland zijn. Volgens Berting moet het voor reizigers makkelijker worden gemaakt om het juiste te doen. Hiervoor zal de NS het aantal opstapplaatsen moeten reduceren en de stroomovergang op de grens van Nederland/Duitsland moeten elimineren.

Alternatief voor vliegtuig

Om een goed alternatief te zijn voor het vliegtuig moet NS International de reistijd wel verkorten. Op het huidige moment wordt het reizigers moeilijk gemaakt om voor de trein te kiezen, terwijl dit in deze tijd niet meer nodig is. Treinen als Thalys, ICE International en Eurostar zijn gebouwd op een soepele stroomovergang, zodat zij kunnen rijden op trajecten binnen en buiten Nederland.

Trein nieuws

Gesprekken zijn gestart

Een woordvoerder van NS geeft aan dat de gesprekken met Duitse vertegenwoordigers al vaker zijn gevoerd, maar dat hier weinig is uitgekomen. De stoptreinen op hetzelfde traject moeten reizigers die worden overgeslagen opvangen, waardoor er weinig interesse is. Wel is duidelijk dat de reistijd moet worden beperkt en daarom moet er voor de toekomst worden gezocht naar een oplossing.

Een petitie zou dit zeker kunnen versnellen.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!