NS: Volledige capaciteit vanaf 2 juni

Vanaf 2 juni gaat NS terug naar de reguliere dienstregeling. Hiermee reizen zij weer op volle capaciteit in nationaal belang. Dit om verantwoord reizen mogelijk te maken. Toch blijft de maatregel om enkel te reizen als dit noodzakelijk is van kracht. Zo blijven er voldoende zitplaatsen beschikbaar voor de cruciale en vitale beroepen.

Om de maatregelen te handhaven is met groene stickers aangegeven waar je kan plaatsnemen in de trein. Hierdoor is ongeveer 50 procent van de zitplaatsen beschikbaar. Ook moet je als treinreiziger verplicht gebruik maken van een mondkapje.

Noodzakelijk reizen

Afstand houden, mondkapjes en alleen reizen als dit noodzakelijk is. Maatregelen die helaas nodig zijn om het Openbaar Vervoer toegankelijk te houden voor NS personeel en cruciale beroepen. NS wilt het liefst alle reizigers weer ontvangen in de trein, maar kan dit vanwege de Coronamaatregelen niet doen.

In de afgelopen zag NS de reizigersaantallen weer groeien. Hierdoor was het in een aantal treinen onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden. In een aantal gevallen is de keuze gemaakt om de trein uit de dienstregeling te halen.

NS benadrukt daarom nogmaals dat je alleen gebruik moet maken van de trein als dit noodzakelijk is.

Internationaal treinverkeer

Afhankelijk van beslissingen in omringende landen gaat ook het internationaal treinverkeer weer rijden volgens de normale dienstregeling. Zo zullen begin juni de IC Brussel, ICE International en IC Berlijn weer gaan rijden. Treinen van Thalys en Eurostar volgen mogelijk later in juni en juli.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders