Geen ICE-treinen en intercity’s vanwege stakingen

Het reizen per trein naar Duitsland krijgt de komende dagen een interessante wending, en niet per se in positieve zin! Vanaf woensdag worden de sporen verlaten door de spraakmakende ICE-treinen en de razendsnelle intercity naar Berlijn, zo meldt de NS. De reden achter deze treinloze periode? Stakingen onder het treinpersoneel bij de Duitse vervoerder Deutsche Bahn, georganiseerd door de spoorvakbond GDL. En waarom? Een uit de hand gelopen dans van looneisen en droombeelden van kortere werkweken.

Staking begint op woensdag

De stakingen, die woensdag om 2.00 uur beginnen en duren tot maandag 18.00 uur, zijn niet zomaar een kortdurende actie. Het belooft de langste en meest opvallende episode te worden in het lopende conflict tussen GDL en Deutsche Bahn.

Treinkaartjes flexibel tot 5 februari

Maar vrees niet, reizigers, de NS heeft een paar treinwielen draaiende oplossingen in petto. Tickets naar, via, en van Duitsland met reisdata van 24 tot en met 29 januari kunnen flexibel worden gebruikt op alle dagtreinen van Deutsche Bahn tot en met 5 februari. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen avontuurlijke treinreizigers hun tickets kosteloos annuleren of wijzigen naar een andere datum, mits deze na 5 februari ligt.

Reizigers mogen tickets telefonisch annuleren bij NS

En voor degenen die zich afvragen hoe lang ze nog kunnen blijven dagdromen over hun reis, heeft de NS goed nieuws: in verband met verwachte drukte bij de klantenservice mogen reizigers tot één maand na de oorspronkelijke reisdatum hun tickets telefonisch annuleren. De reisplanner wordt natuurlijk ook met alle gewenste haast aangepast.

Voor de liefhebbers van de ICE-treinen, die normaal gesproken flitsend van Amsterdam naar Keulen, Frankfurt, München, Zürich en Wenen suizen, is het dus even wachten op betere tijden. Tot die tijd? Misschien een alternatieve reisroute overwegen, of gewoon genieten van een onverwachte vakantie in eigen land!

Ontvang acties

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Hannover, de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Nedersaksen, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Deze stad biedt een unieke mix van rijke geschiedenis, uitgestrekte parken en tuinen, een bruisend cultureel leven en een verrassend moderne...

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Pin It on Pinterest