Wat te doen in Parijs (Parijs CityGuide)

De stad van liefde en licht is Parijs en is met een reistijd van slechts 3 uur en 18 minuten per Thalys te bereiken. Dagelijks vertrekken er 14 directe verbindingen en boekt u een treinticket naar Parijs al vanaf € 35. Parijs heeft veel te bieden zoals bezienswaardigheden, winkelstraten en het nachtleven. Zo is de stad geschikt voor romantische stelletjes, vrienden uitje of een familievakantie.

Parijs

Bezienswaardigheden in Parijs

Er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden in Parijs. Het eenvoudigst is om per metro onder de stad door te reizen naar de verschillende stadsdelen. Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van de verschillende Hop-on Hop-off lijnen in de stad, waarmee u binnen enkele uren de stad kunt bezichtigen en geen highlight wordt overgeslagen.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd gebouwd van 1887 t/m 1889 voor de opening van de Wereldtentoonstelling in 1889. De bouw zou aanvankelijk maar een jaar duren, maar werd uiteindelijk 2 jaar. Het 324 meter hoge bouwwerk is een absolute blikvanger en een must-see voor elke bezoeker van Parijs. Het is mogelijk om tegen betaling per lift naar boven te gaan en tegen meerprijs zelfs naar de top. Bovenaan heeft u een prachtig uitzicht en treft u een kamertje waar in 1910 meteorologisch onderzoek werd gedaan.

Iets doen wat niet veel bezoekers doen? Beklim dan de trappen van de Eiffeltoren. Het zijn er maar liefst 1665 en zal gegarandeerd spierpijn opleveren. Voor het monument werden 2,5 miljoen klinknagels, 18 duizend smeedijzerstukken en 5300 bouwtekeningen gebruikt.

Arc de Triomphe

De overwinningsboog van Parijs werd gebouwd in de tijd van Napoleon en is tegelijkertijd het graf van de onbekende Soldaat. Het monument staat in het midden van een drukke rotonde en is gelegen aan de Champs-Elysees.

Louvre

Het Louvre is ook een ware trekpleister om naartoe te gaan als je Parijs bezoekt. Het heeft een plekje in het voormalige koninklijke paleis. U vindt hier collecties uit de hele wereld met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci als grote trekpleister. Ook het standbeeld van Milo; Venus is zeer beroemd. Een goed bewaard gebleven beeld zonder armen en werd 130 jaar voor Christus gemaakt.

Oude stadscentrum

Dan is er nog het Centre Culturel du George Pompidou voor de moderne kunst in het oude stadsgedeelte Hier vindt u verschillende exposities en een verzameling van sculpturen, boeken, films, schilderijen, video’s en muziek.

Notre Dame

De Notre Dame moet u natuurlijk gezien hebben en is het bouwwerk waar Napoleon tot keizer is gekroond. Daarbij is dit natuurlijk het bekende bouwwerk uit de verhalen van Quasimodo.

Winkelen in Parijs

In het centrum van Parijs vindt u een groot aantal winkelstraten, warenhuizen en leuke boetiekjes. Wanneer u puur gaat om te shoppen raden wij aan om Parijs in de Winter- of Summersale te bezoeken. De Wintersale loopt ongeveer van de tweede week januari t/m de 2e week in februari en de Summersale van de laatste week in juni t/m de eerste week in augustus. Populaire winkelstraten in Parijs zijn:

  • Haussmann-Opéra
  • Rue Saint-Honoré
  • Rue de Rivoli
  • Quartier de Saint Germain des près
  • Avenue Montaigne
  • Le Marais

Een groot en beroemd warenhuis in Parijs is de Galeries Lafayette, waarbij u 10 verdiepingen aan bekende merken, kleren en producten treft. Galeries Lafayette is vergelijkbaar met de Bijenkorf in Nederland (maar groter).

Nachtleven in Parijs

Natuurlijk zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden in Parijs. Zo kunt u uitgaan in de buurt van de beroemde Moulin Rouge of in het 11e en 20e arrondissement een concertzaal bezoeken. Natuurlijk zijn er talloze eetcafés, restaurantjes, nachtclubs en evenementen te vinden in Parijs. Aanraders zijn L’international met gratis concert en dj-avonden en Le Nouveau Casino met rock, dancemuziek en andere vormen van moderne muziek.

Met kinderen naar Parijs

Gaat u met kinderen naar Parijs? Het is een stad die zij niet snel zullen vergeten en een herrinering die zij nog lang zullen meedragen. Bezoek de beroemde bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, de Notre Dame en natuurlijk de Sacré Coeur. Uiteraard is het ook mogelijk om Disneyland Parijs te bezoeken wat voor volwassene een levenservaring is en voor kinderen een droom die uitkomt.

Vakantie in Parijs

Parijs ligt aan de Seine en is de hoofdstad van Frankrijk en is eigenlijk niet rustig te bekijken in een weekend. Het is dan ook niet voor niets dat duizenden Nederlanders een complete vakantie boeken naar Parijs. U kunt makkelijk een week vertoeven in Parijs en op uw gemak elke dag een andere wijk bezichtigen. Maak een romantische wandeling langs de Seine, een cultureel uitstapje door het oude centrum en bezoek wereld beroemde bezienswaardigheden. De stad van liefde en licht heeft veel te bieden en met een vakantie in Parijs kunt u dit 100% ervaren. Elke periode in het jaar heeft eigenlijk zijn charme, maar wij raden voornamelijk het voorjaar en de herfst aan. Wanneer u later in de herfst gaat zal de stad verlicht worden met kerstverlichting (aanrader) en is een ritje in het reuzenrad een absolute high-light.

Ligging van Parijs

Parijs ligt in het Noorden van Frankrijk en is de grootste stad van West-Europa. Er wonen grofweg 11 miljoen mensen in de hele stad op een oppervlakte van 105 vierkante kilometers. Het is een wereldstad die u als inwoner van Europa zeker een keer moet hebben gezien. Het is met recht één van de mooiste steden van de wereld met talloze bezienswaardigheden, straten met karakter en nog veel meer. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste bezoekers van Parijs nog een keer terugkomen, omdat zij nog niet alles hebben gezien en dit wel graag zouden willen.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders