Wat te doen in Essen (Essen CityGuide)

Essen

Essen is een leuke, gevarieerde stad in het Duitse Ruhrgebied. Veel mensen denken alleen aan de industrie in het Ruhrgebied en zetten steden als Essen niet op hun stedentrip-lijstje, maar toch is deze stad zeker een bezoekje waard! Essen heeft geen oude, historische binnenstad zoals veel Duitse steden, omdat tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan de helft van de stad gebombardeerd is. Tegenwoordig is het een moderne stad, met veel cultuur (in 2010 was Essen zelfs de culturele hoofdstad van Europa) en speciale bezienswaardigheden.

Essen

Bezienswaardigheden in Essen

Zollverein

Dit is direct de meest bijzondere bezienswaardigheid van de stad, de oude kolenmijnen en het omliggende terrein. Dit industriële fabriekscomplex staat tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks. De architectuur van de gebouwen (Bauhaus structuur) is fantastisch om te zien en je kijkt overal je ogen uit. Veel panden zijn leeg, maar anderen worden gebruikt als creatieve plek voor bijvoorbeeld kunstenaars.

Grugapark

In Essen vind je ook groen voor als je de stad even zat bent. Het prachtige Grugapark is hoe dan ook een bezoekje waard. Je kunt uren wandelen door deze botanische tuinen en onderweg genieten van de mooiste exotische planten en bloemen. Je vindt er ook reigers en flamingo’s, verschillende picknickplaatsen en voor de kinderen is er een kinderboerderij.

Essener Dom

De Essener Dom is een prachtig gebouw in de binnenstad van Essen. Deze kerk herbergt verschillende beelden, waaronder de Gouden Madonna, het oudste Mariabeeld ter wereld van meer dan 1000 jaar oud! Wandel ook vooral even naar het schattige binnenhofje en geniet van de rust.

Stadstrand Seaside Beach

Aan rivier de Ruhr ligt het gezellige stadstrand Seaside Beach. Zo kun je je toch heel eventjes voelen alsof je in Zuid-Europa bent Op zonnige dagen is het hier erg druk, maar het is altijd gezellig! Je kunt hangen in de hangmatten, een drankje drinken in de relaxstoelen of iets snacken bij het barretje. In het aanliggende park zijn verschillende sportieve activiteiten te doen en je kunt een kano of SUP-board huren voor op het water.

Museum Folkwang

Op zoek naar moderne kunst? Dan ben je bij Museum Folkwang aan het goede adres. Het wordt zelfs een van de mooiste kunstmusea van Duitsland genoemd. Het museum staat zo goed aangeschreven vanwege onder andere de collectie 19e-eeuwse schilderijen en sculpturen, de collectie moderne kunst en de in 1978 opgerichte collectie fotografie.

Winkelen in Essen

Essen is een geweldige stad om te winkelen. Neem alleen al het winkelcentrum Limbecker Platz, je vindt hier ongeveer 200 winkels! Van elektronicawinkels tot drogisterijen tot kledingwinkels: dit winkelcentrum heeft alles. Ook zijn er verschillende cafeetjes waar je tussendoor wat lekkers kunt eten drinken. Hiernaast heb je natuurlijk nog de gewone winkelstraten, waar je ook vele leuke winkels kunt vinden. Je zou hier bijna een heel weekend zoet kunnen zijn met winkelen.

Met kinderen naar Essen

Essen is een leuke stad om met kinderen naartoe te gaan. Het Zollverein terrein is erg interessant om met ze te bezoeken, het oppervlak is zo groot dat ze er ook heerlijk kunnen rondrennen. De kinderboerderij in het Grugapark is leuk voor de kleintjes en de verschillende activiteiten bij het stadstand zullen ook zeker bevallen!

Openbaar vervoer in Essen

Een groot deel van Essen is autovrij, wat erg fijn is. Je kunt de binnenstad overigens wel met het openbaar vervoer bereiken, je kunt dan kiezen uit de bus of de tram.

Winter in Essen

Essen is een erg leuke stad om in de winter te bezoeken. Jaarlijks zijn er een aantal evenementen die je echt in winterse sferen brengen. Neem bijvoorbeeld Essen on Ice: op de Kennedyplatz vind je een ijsbaan van ongeveer 1000 m2 waar op verschillende dagen verschillende soorten muziek wordt gedraaid, van een DJ ’s avonds tot klassieke muziek op zondagmiddag. Ook staat Essen bekend om de geweldige kerstmarkt die ieder jaar weer terugkomt. Kerstmuziek, kerstbomen, lokale lekkernijen en vele kraampjes met cadeauartikelen: kerstsfeer gegarandeerd!

Met de trein naar Essen

Reis per ICE International vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem naar station Duisburg, waarna u overstapt op de regionale trein naar Essen. Met een reistijd van 02:19 uur wordt u met de trein naar Essen gebracht. Treintickets naar Essen boekt u al vanaf € 31 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Duitsland boekt u drie tot zes maanden voor vertrek, omdat tickets helaas niet eerder worden vrijgegeven.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!