Wat te doen in Brussel (Brussel CityGuide)

Een weekendje met de trein naar Brussel? Bekijk onze Brussel CityGuide en ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en restaurantjes. Ontdek wat er allemaal te beleven valt op deze mooie Europese bestemming. Zo kunt u er een romantisch, vriendinnen of gezinsuitje van maken en is de trein het ideale vervoersmiddel voor deze populaire bestemming. De reistijd is minimaal en u boekt al een treinticket naar Brussel vanaf € 25 per IC Brussel, vanaf € 27 per Eurostar en vanaf € 29 per Thalys. Zo vertrekken er dagelijks 12 treinen van IC Brussel vanaf Amsterdam Centraal en 4 treinen vanaf Den Haag HS. Daarnaast vertrekken er nog 14 treinen van Thalys van en 2 treinen van Eurostar Amsterdam naar Brussel.

Trein naar Brussel

Er zijn drie mogelijkheden voor de treinreis naar Brussel, namelijk per Thalys, Eurostar of IC Brussel (de InterCity Brussel).

Thalys naar Brussel

Reist u per Thalys naar Brussel? Dan zijn er dagelijks 14 directe verbindingen vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar Brussel te boeken met een reistijd van slechts 1 uur en 50 minuten. Onderweg geniet u van catering aan boord, zeer comfortabele stoelen en voldoende bagageruimte.

IC Brussel naar Brussel

Wilt u met de IC Brussel naar Brussel? Dagelijks vertrekken er 12 treinen vanaf Amsterdam Centraal en 4 treinen vanaf Den Haag HS. Beide treinen rijden via Rotterdam en Breda naar Brussel. Met een reistijd van 1 uur 53 minuten en voordelige tarieven is de IC Brussel naar Brussel het perfecte vervoersmiddel. Zitplaatsen hoeft u niet te reserveren en online betaalt u geen boekingskosten.

Eurostar naar Brussel

Vanaf Amsterdam CS vertrekken er dagelijks 2 treinen van Eurostar naar Brussel. Voor € 27 wordt u met een reistijd van slechts 1 uur en 50 minuten per Eurostar naar Brussel gebracht Schiphol en Rotterdam.

Hotel in Brussel boeken?

Een goedkoop hotel in Brussel boeken? Maak dan gebruik van de onderstaande knop en vergelijk hotels in Brussel van ruim 200 websites. Op deze manier betaalt u nooit teveel voor dezelfde hotelkamer en vindt u het beste hotel.

  • Atlas hotel in Brussel
  • Mercure Brussel Airport
  • Sandton in het centrum

Brussel

Wat te doen in Brussel?

Benieuwd wat u allemaal kunt beleven, doen en ontdekken in Brussel? Wij hebben alle tips even voor u op een rijtje gezet!

St. Michiels Kathedraal

De belangrijkste bezienswaardigheid in het centrum van Brussel is toch wel de St. Michiels Kathedraal. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 13e eeuw onder leiding van de Hertog van Brabant. In de 20e eeuw is er opnieuw een renovatie geweest en wordt de kathedraal nog altijd gebruikt voor feestvieringen, concerten en tentoonstellingen. Daarbij is de kathedraal van Brussel open voor publiek.

Groter Markt van Brussel

De grote markt van Brussel is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 1998 en is een ‘must-see’ voor bezoekers van Antwerpen. De bloemenmarkt, restaurantjes, het stadhuis, gildehuizen en het beroemde broodhuis zijn allemaal gevestigd aan het plein en zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Atomium in Brussel

Het Atomium is misschien wel ‘het’ symbool van Brussel, terwijl het bij de bouw helemaal nooit zo bedoeld was. Het Atomium was in 1985 bij de wereldtentoonstelling een monument dat stond voor ijzer en staal en moest volgens plan slechts 6 maanden blijven staan. Bij de uiteindelijke bouw werd om praktische redenen gekozen voor aluminium. Het bouwwerk is uiteindelijk nooit afgebroken, omdat het erg populair bleek.

Romantisch Brussel

Gaat u naar Brussel met uw geliefde? Bekijk dan de onderstaande tips.

Jubelpark (Aanrader)

Voor een prachtige bezienswaardigheid en tevens romantische wandeling kunt u terecht in het Jubelpark in Brussel. In het park zijn 3 musea gevestigd en heeft Koning Leopold II een prachtige triomfboog laten bouwen aan de rand van het park. Daarbij worden er in het park regelmatig tijdelijke tentoonstellingen geplaatst.

Vlooienmarkt op het Vossenplein

De vlooienmarkt heeft wat weg van een rommelmarkt en staat het hele jaar zonder uitzondering op het Vossenplein in Brussel. Hier kunt u terecht voor werkelijk alles! Houdt rekening met de openingstijden, want de Vlooienmarkt op het Vossenplein is geopend van 08:00 t/m 02:00 uur in de middag. het is natuurlijk ook leuk om aan de rand van het marktplein een terrasje te pakken en mensen te kijken onder het genot van een Belgisch biertje.

 

Leuke restaurantjes in Brussel

Gaat u een weekendje weg naar Brussel en opzoek naar een leuk restaurant? Ga dan eens langs bij: Tonton Garby (vegetarisch), Bia Mara (vis), Horia (Midden-Oosters) of Il Colosseo (italiaans).

Brussel

Brussel met vriendinnen

Een dagje of weekendje shoppen in Brussel? Bezoek de grote en drukke winkelstraten als de Nieuwstraat, Antoine Dansaertstraat, Louizalaan en de Waterloolaan. Natuurlijk zijn er ook verschillende warenhuizen/winkelcentra in Brussel te vinden zoals: City 2, Westland Shopping, Woluwe Shopping Centre, Sint-Hubertusgalerijen en de Basilix Shopping Centre.

Brussel met kinderen

Met kinderen naar Brussel? Dan zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Denk hierbij aan Europa in het klein, chocola maken en het museum voor natuurwetenschappen. Mini Europe is een absolute aanrader en is gelegen aan de rand van het Atomium die u direct even kunt bezichtigen. Daarnaast is het museum van Natuurwetenschappen een must-see voor een bezoek aan Brussel met kinderen. Naast de imposante skeletten van dinosauriërs zijn er exposities te vinden over de mens, evolutie, schelpen, mineralen en insecten.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders