Wat te doen in Antwerpen (Antwerpen CityGuide)

Een weekendje met de trein naar Antwerpen? Bekijk onze Antwerpen CityGuide en ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en restaurantjes. Ontdek wat er allemaal te beleven valt op deze mooie Europese bestemming. Zo kunt u er een romantisch, vriendinnen of gezinsuitje van maken en is de trein het ideale vervoersmiddel voor deze populaire bestemming. De reistijd is minimaal en u boekt al een treinticket naar Antwerpen vanaf € 20 per IC Brussel en vanaf € 29 per Thalys. Zo vertrekken er dagelijks 12 treinen van  IC Brussel vanaf Amsterdam Centraal en 4 treinen vanaf Den Haag HS. Daarnaast vertrekken er nog 14 treinen van Thalys van Amsterdam naar Antwerpen.

Trein naar Antwerpen

Er zijn twee mogelijkheden voor de treinreis naar Antwerpen, namelijk per Thalys of IC Brussel (de InterCity Brussel).

Thalys naar Antwerpen

Reist u per Thalys naar Antwerpen? Dan zijn er dagelijks verschillende verbindingen mogelijk. De Thalys vertrekt dagelijks 14 keer vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar Antwerpen met een reistijd van slechts 1 uur en 12 minuten. Onderweg geniet u van catering aan boord, zeer comfortabele stoelen en voldoende bagageruimte.

IC Brussel naar Antwerpen

Wilt u met de IC Brussel naar Antwerpen? Dagelijks vertrekken er 12 treinen vanaf Amsterdam Centraal en 4 treinen vanaf Den Haag HS. Beide treinen rijden via Rotterdam en Breda naar Antwerpen. Met een reistijd van 1 uur 53 minuten en voordelige tarieven is de IC Brussel naar Antwerpen het perfecte vervoersmiddel. Zitplaatsen hoeft u niet te reserveren en online betaalt u geen boekingskosten.

Hotel in Antwerpen boeken?

Een goedkoop hotel in Antwerpen boeken? Maak dan gebruik van de onderstaande knop en vergelijk hotels in Antwerpen van ruim 200 websites. Op deze manier betaalt u nooit teveel voor dezelfde hotelkamer en vindt u het beste hotel.

  • Radisson Blu Astrid hotel in Antwerpen
  • Soul Suites
  • Hilton Old Town

Antwerpen

Wat te doen in Antwerpen?

Benieuwd wat u allemaal kunt beleven, doen en ontdekken in Antwerpen? Wij hebben alle tips even voor u op een rijtje gezet!

Grote markt in Antwerpen

Een heerlijk plein die u zeker moet  hebben bezocht. Het kenmerk van Antwerpen en de plek om even te borrelen, te ontspannen en een hapje te eten. De gebouwen stammen uit de 16e eeuw en in het midden van het plein treft u het bekende standbeeld van Antwerpen.

Het Steen

Een oud kasteel in Antwerpen dat is gebouwd in de 13 eeuw. Het Steen was ooit onderdeel van de versterking langs rivier de Schelde en heeft vroeger gediend als gevangenis. Deze bezienswaardigheid is het absoluut waard om te bezoeken en is leuk voor jong en oud.

Kathedraal van Antwerpen

Deze grote kathedraal staat midden in Antwerpen en is gebouwd tussen 1352 en 1530, waarbij een grote hoeveelheid beelden verloren is gegaan tijdens de beeldenstorm in de middeleeuwen. Bijzonder aan de Kathedraal in Antwerpen is dat er kenmerken van verschillende eeuwen te zien zijn in de kerk door de verschillende tijdperken die het bouwwerk heeft doorstaan. De Kathedraal is niet voor niets opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Rubenshuis

Voor de kunstliefhebber is een bezoekje aan het Rubenshuis zeker de moeite waard. Het betreft het oude huis van kunstschilder Peter Paul Rubens die de laatste 30 jaar van zijn leven in het huis heeft doorgebracht. Het huis werd na zijn dood gebruikt als museum en bestaat uit twee delen; woonvertrek en atelier.

Stadspark van Antwerpen

Een park van ongeveer 14 hectare groot is gelegen naast de Joodse wijk in Antwerpen. Naast een grote speeltuin en bunkers treft u in dit park een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Romantisch Antwerpen

Gaat u naar Antwerpen met uw geliefde? Bekijk dan de onderstaande tips.

Diamantenwijk

Antwerpen is misschien wel het meest bekend van diamanten. Voornamelijk omdat 70 tot 80% van de wereldhandel van diamanten in Antwerpen wordt gecontroleerd. Met uw geliefde moet u zeker even door de Diamantenwijk lopen en kunt u zelfs een bezoekje brengen aan diamantenshowroom Diamondland. Hier leert u alles over diamanten, hoe het wordt gemaakt en hoe u een echte diamant kunt herkennen.

Rivier de Schelde

Maak met uw partner een romantische wandeling langs rivier de Schelde. De rivier loopt langs Antwerpen richting de Noordzee, waarbij u zelfs een rondvaart over de Schelde kunt maken. Natuurlijk kunt u ook even lekker uitwaaien, zitten of borrelen bij een cafe of restaurant.

T Eilandje en MAS

T Eilandje is een bezienswaardigheid in Antwerpen dat ligt aan de noordzijde van de stad in een gezellige net gerenoveerde wijk. T Eiland is 62 meter hoog en tegelijkertijd een museum en paroramapunt. In het MAS (Museum aan de Stoom) treft u een tentoonstelling over de haven van Antwerpen en kunt u op de bovenste etage genieten van een prachtig uitzicht over de stad Antwerpen.

De Ruien

Opzoek naar een spannende en romantische bezienswaardigheid in Antwerpen? Bezoek de Ruien en ontdek het ondergrondse gangenstelsel middels een tour. Zo ontdekt u de gaafste en oudste riolen, tunnels, kanaaltjes, gewelven en sluizen van de stad. Hierbij kan u kiezen uit verschillende tours; een gids, tablet of tour per boot (aanrader).

Leuke restaurantjes in Antwerpen

Gaat u een weekendje weg naar Antwerpen en opzoek naar een leuk restaurant? Ga dan eens langs bij: De Pelgrom, De Groote Witte Arend, Het Elfde gebod of Brassarie Bonten Os.

Antwerpen

Antwerpen met vriendinnen

Een dagje of weekendje shoppen in Antwerpen? Bezoek de Meir, de stadsfeestzaal, de Wilde Zee, De Lambermontmarte en de Wijnegem Shopping Centre (WSC). De Meir is de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen met bekende merken als Blokker, H&M, Mexx, Espirit, Zara en luxemerken als Louis Vutton en Gucci. Natuurlijk kunt u ook een winkelcentrum in Antwerpen bezoeken zoals: Wijnegem Shopping Centre met ruim 200 winkels en Stadsfeestzaal met diverse winkels en prachtige versiering.

Opzoek naar kunst? Bezoek de Lambermontmarte (kunstmarkt) in Antwerpen en ontdek de mooiste schilderijen, fotografische werken en beeldhouwwerken in de openlucht. Deze markt is enkel in de maanden mei t/m september te zien op de laatste zondag van de maand.

Antwerpen met kinderen

Met kinderen naar Antwerpen? Uiteraard is Het Steen een leuk kasteel voor jong en oud, is er dagelijks een SegWay Tour door Antwerpen (voor ouderen kinderen) en zijn er toeristentrams, waarmee u de stad kunt ontdekken. Tevens is er voetgangerstunnel van 572 meter lang en 32 meter diep onder de Schelde door, waarmee u naar de overkant van het water kunt lopen voor een prachtig uitzicht (zeker de moeite waard).

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest