Trein op wintersport: 10 bestemmingen

Wintersport, veel Nederlanders zijn er dol op. De ene familie gaat skiën in de Franse Alpen en de andere kiest voor snowboarden op de piste in Oostenrijk. Ook Zwitserland is een fantastisch land voor de wintersportliefhebber. Alhoewel veel mensen met het vliegtuig of met de auto op wintersport gaan, zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor de trein als vervoersmiddel. Deze duurzame keuze heeft absoluut onze voorkeur.


Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zitten alle bomvol fantastische wintersportbestemmingen. Van Kitzbühel in Oostenrijk tot Chambéry in Frankrijk, de diverse skigebieden hebben veel te bieden. Ook het prachtige Grindelwald en het veelzijdige Chamonix mogen niet ontbreken op jouw bucketlist.

Ben jij benieuwd welke wintersportbestemmingen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk nu het beste met de trein te bereiken zijn? Lees dan het onderstaande artikel. Wij hebben een lijst gemaakt met daarin de tien beste wintersportbestemmingen met de trein. Dat wil jij als wintersportfanaat natuurlijk niet missen!

Trein op Wintersport

Op wintersport per trein – 10 bestemmingen in Europa

Heb jij al eens overwogen om met de trein op wintersportvakantie te gaan? Deze manier van reizen groeit razendsnel in populariteit. Wanneer je met de trein afreist naar je favoriete wintersportbestemming, heeft dit diverse voordelen. Zo kun je geld besparen, onderweg genieten van het prachtige uitzicht en ben je bovendien milieubewust bezig. Dat zijn dus maar liefst drie vliegen in één klap!

Nu ben jij ongetwijfeld benieuwd welke wintersportbestemmingen goed met de trein te bereiken zijn. Wij hebben daarom een top tien voor je samengesteld. Hierin vind je de leukste wintersportbestemmingen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

1.    Zell am See in Oostenrijk

Trein Zell am See

Zell am See is een plaatsje in het midden van Oostenrijk. Deze plaats is zeer geliefd onder wintersporters die met de trein afreizen naar Oostenrijk. Met een overstap of twee in Duitsland, zit je voor je het weet in Salzburg. Alhoewel je een dikke twaalf uur onderweg bent, merk je hier maar weinig van. Onderweg kom je namelijk de meest rustgevende landschappen tegen. Wij weten zeker dat jij volledig uitgerust aankomt op bestemming.

Het stadje Zell am See, dat eigenlijk meer weg heeft van een knus dorp, ligt in het altijd gezellige Salzburg. Het stadje is omringd door veel indrukwekkende gebergte. Het meest populaire skigebied in Zell am See is de Schmittenhöhe. De diverse pistes maken het een geschikte bestemming voor iedere wintersporter.

Naast het veelzijdige skigebied, staat Zell am See ook voornamelijk bekend om zijn gezellige après-ski. Tientallen restaurants, cafés en discotheken zorgen dat er voor ieder wat wils te beleven is.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Zell am See

Zell am See is een veelzijdige wintersportbestemming in Oostenrijk die absoluut een plekje verdient op jouw bucketlist!

Per trein op wintersport

2.    Engelberg in Zwitserland

De tweede wintersportbestemming op onze lijst is Engelberg. Dit geliefde skigebied bevindt zich in centraal Zwitserland en is redelijk eenvoudig te bereiken met de trein. Vanuit Amsterdam reis je via Frankfurt en Luzern, en voor je het weet zit je al binnen 11 uur in Engelberg. Geef jij onderweg de voorkeur aan de Franse landschappen? Dan kun je er ook voor kiezen om via Frankrijk te reizen.

Engelberg is een geliefd skigebied onder veel Nederlanders en andere Europeanen. Er zijn pistes voor ieder niveau, wat maakt dat zowel de beginner als de gevorderde skiër zich prima kan vermaken. De langste afdaling is maar liefst 12 kilometer lang, dat belooft wat! De skiliften zijn modern en snel, we kunnen dus wel spreken van een zeer aantrekkelijke wintersportbestemming.

Ook de sneeuwzekerheid is enorm aantrekkelijk voor wintersportfanaten. Het skigebied is opgedeeld in twee deelgebieden. Je kunt kiezen voor:

  • Titlis
  • Brunni

Het Titlis is vooral aantrekkelijk voor de gevorderde wintersporter. Brunni daarentegen is een familievriendelijk skigebied, waar ook de beginners een mooie start kunnen maken.

3.    Bourg Saint Maurice in Frankrijk

Trein St Bourg Maurice

Het stadje Bourg Saint Maurice ligt in het zuidoosten van Frankrijk. De populariteit van dit gebied is voornamelijk te danken aan de fantastische bereikbaarheid met zowel auto als trein. Deze stad mag dan ook niet ontbreken op onze lijst. Het plaatsje heeft een eigen treinstation en is ook vanuit Nederland redelijk snel te bereiken. Als het mee zit ben je met tien uurtjes al op bestemming. Een paar keer overstappen in Frankrijk biedt jou bovendien de mogelijkheid om te genieten van al het moois dat het land verder te bieden heeft.

Bourg Saint Maurice ligt onder een groot skigebied genaamd Les Arcs. Wat zijn enkele voordelen van een wintersportvakantie in Bourg Saint Maurice? Onderstaand de grootste voordelen.

  • Goed te bereiken met trein of auto
  • Betaalbare wintersportbestemming
  • Skigebied Les Arcs is ook geschikt voor beginners
  • Rustig gebied in vergelijking met sommige andere populaire bestemmingen

Wil jij graag in alle rust en voor een mooie prijs beginnen aan jouw wintersport avontuur? Dan is het stadje Bourg Saint Maurice absoluut het overwegen waard.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Bourg St. Maurice

4.    Kaltenbach in Oostenrijk

Kaltenbach is een skigebied in Oostenrijk dat prima te bereiken is met de trein. Doorgaans reis je dan vanuit Nederland via München naar Oostenrijk. Binnen een dag ben je op bestemming en kunnen de eerste meters in de sneeuw gemaakt worden.

Het dorpje Kaltenbach ligt in het populaire Zillertal. Met maar liefst 76 kilometer aan pistes is er voor iedere wintersporter voldoende te beleven. Het gebied is bovendien met een lift aangesloten op het bekende Hochzillertal.

Ook voor de après-ski kun je terecht in Kaltenbach. Diverse kroegen en cafés zorgen in de avonduren voor veel gezelligheid. Zo een avond hoeft bovendien geen rib uit je lijf te zijn. Je kunt in Kaltenbach redelijk voordelig vakantie vieren. Hier vraagt men zeker niet de hoofdprijs, zoals dat in sommige andere populaire skigebieden wel het geval is.

Wanneer jij op zoek bent naar een wintersportbestemming in Oostenrijk die je graag met de trein wilt bereiken, kan Kaltenbach een fantastische bestemming zijn. Veel liefhebbers komen elk jaar terug naar deze plek vanwege de fijne ligging en goede bereikbaarheid.

 

5.    Grindelwald in Zwitserland

Het tweede dorp in Zwitserland dat we onder de loep willen nemen in het sfeervolle Grindelwald. Dit plaatsje is klein maar heeft een rijke historie. Het dorp ligt dicht bij de bekende plek Interlaken en beschikt over een eigen treinstation. Per trein op wintersport is voor deze bestemming dan ook goed te doen. Wanneer je vanaf Amsterdam en via Basel en Interlaken reist, kun je binnen tien uur al op bestemming zijn.

Er zijn diverse redenen waarom wij Grindelwald hebben toegevoegd aan onze lijst met favoriete wintersportbestemmingen. De voornaamste reden heeft alles te maken met de schoonheid van dit sfeervolle dorpje. Je kijkt werkelijk waar je ogen uit.

Verschillende bergen in de regio bieden een adembenemend uitzicht. De pistes zijn interessant voor zowel beginners als gevorderde. Dit veelzijdige en bijzonder mooie dorpje komt echter wel met een prijskaartje. In vergelijking met andere steden in de buurt, is Grindelwald zeker een dure bestemming. Maar dan heb je natuurlijk ook wat!

Ben jij een liefhebber van historie en kun je een adembenemend uitzicht op waarde schatten? Dan twijfelen wij er niet aan dat een bezoekje aan Grindelwald voor jou de moeite waard zal zijn.

6.    Chambéry in Frankrijk

Een populaire wintersportbestemming met de trein in Frankrijk is het stadje Chambéry. De plaats is gelegen in het oosten van het land, en vanuit Nederland makkelijk te bereiken met de trein. Als het allemaal meezit kun je binnen zeven uur al op bestemming zijn. Deze unieke stad in de Franse Alpen heeft zijn bezoekers veel te bieden. In de buurt van de stad bevinden zich diverse skigebieden. Onderstaand enkele mogelijkheden.

  • Châtel
  • Les Gets
  • Morgins
  • Avoriaz

Deze grote diversiteit aan skigebieden zorgt ervoor dat iedere wintersporter zich hier kan ontwikkelen. Naast de diverse skigebieden heeft de binnenstad van Chambéry zijn bezoekers ook enorm veel te bieden. Vooral de cultuurliefhebber zal zijn ogen uitkijken in deze indrukwekkende stad.

Oude gebouwen die blijkgeven van unieke architectuur, indrukwekkende monumenten en prachtige kathedralen, alles is hier te vinden. We kunnen zonder twijfel stellen dat Chambéry het beste van twee werelden bezit. De ene dag druk op de piste en de volgende dag een middagje cultuur opsnuiven in de gezellige binnenstad. Dit maakt het bovendien een goede wintersportbestemming voor het hele gezin!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Chambery

7.    Kitzbühel in Oostenrijk

De laatste stad in Oostenrijk die we vandaag bij jou onder de aandacht willen brengen is het indrukwekkende Kitzbühel. Dit stadje is meer dan eens uitgeroepen tot beste skigebied van Europa, dat belooft dus wat! Deze plaats is bovendien goed bereikbaar met de trein. Stap s ’ochtends vroeg in de trein, en jij staat in de avond al op de piste.

Kitzbühel is een luxe stad. Het staat dan ook bekend als een plaats waar veel beroemdheden genieten van hun wintersport. Ook de dure winkels tonen aan dat jij je bevindt in een glamourwereld.

Met maar liefst 170 kilometers aan pistes is Kitzbühel zonder twijfel dé plek voor iedere skiër. Of je nu beginner bent of juist ver gevorderd, in Kitzbühel vind je pistes voor ieder niveau.

In Kitzbühel kun je genieten van een heerlijke après-ski, kun je fantastisch shoppen in luxueuze winkels en geniet je van een ongekend goede sfeer. Neem wel een goedgevulde portemonnee mee, want in het luxe Kitzbühel is het zeker niet goedkoop.

8.    Andermatt in Zwitserland

Andermatt is een dorp in de Zwitserse Alpen. Dit dorpje is geliefd onder veel wintersporters vanwege het skigebied Andermatt-Sedrun. Het is een uitgebreid skigebied met voornamelijk off-pistes. De avontuurlijke wintersporter zal zijn geluk hier niet op kunnen.

Andermatt is onder andere ook populair vanwege zijn goede bereikbaarheid. Vanuit Nederland kun je kiezen voor een treinreis via Duitsland of via Frankrijk. In beide gevallen ben je om en nabij tien uur onderweg. Dat valt dus reuze mee!

Het populaire skigebied Andermatt-Sedrun is recentelijk vernieuwd en uitgebreid. Met een totaal van 120 kilometer aan pistes, is er in ieder geval voldoende te zien. Met een maximale hoogte van 3000 kilometer kun je bovendien genieten van indrukwekkende uitzichten. Bij de recente uitbreidingen heeft de stad ook een niet winkelcentrum gekregen. Na een ochtendje skiën kun je de dag dus afsluiten met een lekker middagje shoppen. Zo is er voor het hele gezin genoeg te doen in deze veelzijdige stad.

9.    Chamonix in Frankrijk

Chamonix is een groot dorp in het oosten van Frankrijk, dat dichtbij zowel de Zwitserse als Italiaanse grens ligt. Met de trein is deze plaats heel eenvoudig te bereiken. Met de Thalys zit je zo in Parijs en nog geen vier uur later kom jij al aan in het gezellige Chamonix.

Dit dorp, wat eigenlijk meer weg heeft van een stad, is zeer veelzijdig. Van wintersport tot levendige horeca en van winkelcentra tot uitgaansgelegenheden, Chamonix heeft het allemaal. Vanuit het dorp kun je diverse pistes van het skigebied eenvoudig bereiken. Onderstaand de best bereikbare pistes.

  • Flégère
  • Brévent
  • Aiguille du Midi
  • Domaine de Balme
  • Grands Montets

Dit is slechts een greep uit enkele van de meest populaire pistes in de regio. Zowel beginners als gevorderde kunnen hun skills ontwikkelen op deze veelzijdige pistes. Ook voor een gezellige aprés-ski zit je goed in dit unieke plaatsje.

Gek genoeg is Chamonix ook nog eens een fantastische bestemming voor de cultuurliefhebber. In de stad is namelijk veel te zien en te ontdekken. Wanneer boek je jouw treinticket naar deze veelzijdige wintersportbestemming? Het is raadzaam om dit 3 tot 4 maanden voor vertrek te doen, zodat je profiteert van het laagste tarief voor de wintersport trein.

10.    Zermatt in Zwitserland

Het laatste dorp uit onze lijst is gevestigd in Zwitserland. We hebben het over het veelzijdige dorp Zermatt. Het dorpje ligt aan de voet van de bekende berg de Matterhorn. Deze plaats heeft een eigen treinstation en is dan ook eenvoudig te bereiken voor reizigers die het dorp per trein bezoeken.

Het aangrenzende skigebied heeft veel te bieden. De meeste pistes zijn geschikt voor de gemiddeld ervaren wintersporter. Echter zijn er ook voor de beginners natuurlijk passende pistes te vinden. Wanneer je na een dagje skiën afdaalt naar het dorp, kun je hier bovendien fantastisch aprés-skiën.

Het gezellige dorp heeft nog veel meer te bieden. Diverse horecagelegenheden bieden culinaire hoogstandjes uit diverse culturen. Ook een middagje winkelen of een gezellig feestje in de avonduren hoort er natuurlijk bij.

De unieke ervaring die Zermatt zijn bezoekers biedt, komt wel met een prijskaartje. Zermatt is duurder dan de gemiddelde wintersportbestemming in Zwitserland. Echter zal je het met ons eens zijn dat deze locatie het dubbel en dwars waard is.

Ook met de trein op wintersport in Europa?

Ga eenvoudig met de trein op wintersport naar bestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Uitstekend bereikbaar en treinkaartjes zijn online verkrijgbaar tegen scherpe tarieven. Zeker wanneer je tickets vroeg boekt. Zo reis je al naar bestemmingen in Oostenrijk en Zwitserland vanaf 39 euro per nachttrein en per Thalys vanaf 65 euro naar wintersportgebieden in Frankrijk.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest