Trein Normandië: schoonheid en geschiedenis aan de kust

Ontdek deze mooie regio in het Noorden van Frankrijk. Verken populaire bestemmingen als Rouen, Mont Saint-Michel en natuurlijk de Bayeux voor de historische slag om Normandië. De trein naar Normandië is goed te doen, waarbij je slechts één keer hoeft over te stappen in Parijs voor een rechtstreekse trein naar één van de onderstaande bestemmingen.

Gelegen aan de Noord-West kust van Frankrijk vind je de adembenemende historische kustlijn van Normandië. Naast de geallieerde landing op 6 juni in 1944 kent de regio nog veel meer geschiedenis. Zo zijn er bezienswaardigheden te vinden uit de steen- en bronstijd in de buurt van Calvados en Eure. Daarnaast is het gebied bewoond door onder andere de Romeinen, Keltische, Belgische en Gallische stammen. Ook de Noormannen hebben het gebied later veroverd, waarna de Christenen / Fransen het uiteindelijk hebben veroverd in de middeleeuwen.

Treinkaartje Normandie

1.) Rouen: Historische Pracht aan de Seine

Rouen, de historische hoofdstad van Normandië, is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Verken de middeleeuwse straatjes van de oude binnenstad en bewonder de prachtige gotische kathedraal van Rouen, die Claude Monet inspireerde tot een reeks beroemde schilderijen. Bezoek ook de Gros-Horloge, een indrukwekkende astronomische klok uit de Renaissance, en ontdek de rijke geschiedenis van Jeanne d’Arc in de stad.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de oevers van de Seine en door de schilderachtige straatjes van de oude binnenstad.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de prachtige gotische kathedraal van Rouen, de Gros-Horloge en het Historisch Museum van Rouen.
  • Winkelstraten: Verken de Rue du Gros Horloge en de Rue du Gros Horloge voor boetieks, ambachtelijke winkels en souvenirwinkels.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Franse gerechten in restaurants zoals La Couronne, Le Bistroquet en La Petite Auberge.

2.) Mont Saint-Michel: Een Wereldwonder aan de Kust

Mont Saint-Michel, een spectaculaire getijdeneiland en UNESCO-werelderfgoed, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Normandië. Bezoek de middeleeuwse abdij, die majestueus boven de zee uitsteekt, en wandel door de smalle straatjes en trappen van het schilderachtige dorpje dat zich rondom de abdij bevindt. Vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht over de baai van Mont Saint-Michel.

  • Wandelroutes: Volg de kronkelende paden rondom Mont Saint-Michel en geniet van het adembenemende uitzicht op de baai.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de middeleeuwse abdij van Mont Saint-Michel en verken de pittoreske straatjes van het ommuurde dorp.
  • Winkelstraten: Ontdek de souvenirwinkels en ambachtelijke boetieks in de Grand Rue, de hoofdstraat van Mont Saint-Michel.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke Bretonse specialiteiten in restaurants zoals La Mère Poulard, Le Relais Saint-Michel en La Ferme Saint-Michel.

3.) Étretat: Schilderachtige Kliffen en Natuurlijke Schoonheid

Étretat, gelegen aan de prachtige Albasten Kust, staat bekend om zijn indrukwekkende kliffen en natuurlijke bogen. Maak een wandeling langs de klifpaden en bewonder de adembenemende uitzichten over de zee en de rotsformaties. Bezoek ook het beroemde strand van Étretat, dat al eeuwenlang kunstenaars en bezoekers inspireert.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de klifpaden van Étretat en geniet van het prachtige uitzicht op de Albasten Kust.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de beroemde kliffen van Étretat en bewonder de natuurlijke bogen zoals de Aiguille en de Porte d’Aval.
  • Winkelstraten: Verken de Rue Alphonse Karr en de Rue Désiré Monnier voor winkels met lokale kunst en souvenirs.
  • Eetgelegenheden: Geniet van verse zeevruchten en regionale gerechten in restaurants zoals Le Donjon, La Salamandre en Le Tonneau.

4.) Honfleur: Charmant Havenstadje aan de Seine

Honfleur, een schilderachtig havenstadje aan de monding van de Seine, is een bron van inspiratie voor talloze kunstenaars en schrijvers. Verken de kronkelende straatjes van de oude binnenstad en bewonder de prachtige vakwerkhuizen en historische gebouwen. Bezoek ook de Vieux Bassin, de pittoreske oude haven van Honfleur, waar kleurrijke boten dobberen in het water.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de oude haven van Honfleur en door de smalle straatjes van de oude binnenstad.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de pittoreske Vieux Bassin, de Sainte-Catherine kerk en het Musée Eugène Boudin.
  • Winkelstraten: Ontdek de winkels en galeries in de Rue du Dauphin en de Rue de la République.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke visgerechten en lokale specialiteiten in restaurants zoals L’Endroit, La Tortue en Le Bouchon.

5.) Bayeux: Erfgoed van de Slag om Normandië

Bayeux, een charmante stad met een rijke geschiedenis, is vooral bekend om zijn beroemde Tapijt van Bayeux en zijn rol tijdens de Slag om Normandië. Bezoek het prachtige gotische Bayeux-kathedraal en bewonder het 70 meter lange tapijt, dat het verhaal vertelt van de invasie van Engeland door Willem de Veroveraar in 1066. Verken ook de historische straatjes van de stad en geniet van de authentieke Normandische sfeer.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de rivier de Aure en door de oude straatjes van Bayeux.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het Tapijt van Bayeux, de kathedraal van Bayeux en het Musée de la Tapisserie de Bayeux.
  • Winkelstraten: Verken de Rue Saint-Martin en de Rue Larcher voor winkels met antiek, kunst en lokale producten.
  • Eetgelegenheden: Geniet van traditionele Normandische gerechten in restaurants zoals La Rapière, Le Pommier en Le Moulin de la Galette.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Unieke stranden in Duitsland

Unieke stranden in Duitsland

Wanneer je opzoek bent naar een unieke plek of strand in Duitsland, hebben wij twee mooie locaties voor jou gevonden. Verken bijvoorbeeld Schiereiland Sylt in het noorden van Duitsland of het grootste eiland in de Oostzee; Rügen. Beide bestemmingen bieden alles voor...

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Binnenkort een leuk strand of kustplaats in Groot-Brittannië bezoeken? Reis dan per Eurostar vanaf Rotterdam of Amsterdam richting de Britse bestemmingen. Bezoek populaire stranden bij Brithton of Cornwall en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Voor een...

Pin It on Pinterest