Trein en Wandelen in Duitsland

Het is misschien wel één van de fijnste dingen om te doen; wandelen in Duitsland. Omgeven door bossen, heuvels en riviertjes is kom je echt even tot rust, terwijl je actief bezig bent. Er zijn diverse wandelgebieden in Duitsland goed bereikbaar met de trein. Duizenden Nederlanders maken hier jaarlijks gebruik van, vanwege het duurzame reisalternatief, comfort en lage prijzen.

Ontdek de mooiste wandelgebieden en ga met de trein wandelen in Duitsland. Wij raden aan om een hotel in de buurt van het station te kiezen voor maximaal reisgemak. Ga op reis en creëer je eigen avontuur. Met de trein begint de vakantie en het gevoel van vrijheid al bij vertrek.

Trein en Wandelen in Duitsland

Ter inspiratie hebben wij 5 schitterende wandelgebieden in Duitsland voor jou geselecteerd. Uiteraard zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt. Ook kan je in elke Duitse regio helemaal tot rust komen en ontspannen. Aan de hand van dit artikel nog vragen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier. Wij helpen je graag op weg!

Sächsische Schweiz: pure natuur en imposante bergwanden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sächsische Schweiz 🌄☀️🏞️💚 (@saechsischeschweiz) op

Rotsformaties, zalm, forel, wandelpaden en eindeloze vergezichten? Bezoek de Sächsische Schweiz! De up-coming wandelbestemming van Duitsland met pure en ongetemde natuur. De kronkelende riviertjes en imposante bergwanden creëren magische wandeltochten. Een bezoekje aan de Sächsische Schweiz is actief en rustgevend tegelijkertijd.

Ook ademloos genieten van deze omgeving? Reis dan met de trein naar Dresden. Treinkaartjes boek je al voor 39 euro (2e klas) per enkele reis 2 tot 6 maanden voor vertrek. Voor de reis zijn diverse opstapstations in Nederland mogelijk. Het eerste deel reis je per IC Berlijn naar Hannover, waarna je overstapt op de directe trein naar Dresden. Met een totale reistijd van ongeveer 8 uur kom je aan op de bestemming.

Thüringen Woud: 2 UNESCO Natuurreservaten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ᔕTEᐯEᑎ (@steven_r186) op

Het groene hart van Duitsland met ruim 16 duizend kilometer aan wandelroutes. De regio behuisd 5 nationale parken en 2 UNESCO natuurreservaten. Uniek is dat je overal mag gaan en staan waar je wilt, waardoor je het echte ‘natuur’ gevoel krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ᔕTEᐯEᑎ (@steven_r186) op

Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar het Thüringen woud in Duitsland. Om de regio te bereiken reis je naar het hoofdstation van Thüringen, namelijk station Sonneberg Hbf. De reistijd bedraagt ongeveer 8 uur en een treinkaartje is verkrijgbaar vanaf 38 euro. Kaartjes boek je bij aanbieders als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe.

De Harz: wandelen en stoomtrein in Duitsland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tourismus.Oberharz am Brocken (@oberharzinfo.de) op

Een prachtig natuurgebied in Noord-Duitsland is de Harz. Een bosrijke omgeving met glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Je vindt er honderden wandeltochten die je langs beukenwouden en rotsformaties voeren.

Ontdek deze prachtige omgeving en reis met de trein naar Hannover, waarna je overstapt op de directe trein naar Wernigerode. Dit is het centraal gelegen dorpje in de regio waar een authentieke stoomtrein door de bergen dendert over de Brockenbahn. Deze brengt je naar de hoogste top op 1142 meter, waarna je terug kan wandelen.

De Eifel: meren in vulkaankraters

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eifel Tourismus (@eifeltourismus) op

In regio De Eifel krijg je de kans om vlak langs oude vulkaankraters te wandelen. In de loop der jaren hebben zich diverse meertjes gevormd in dezelfde kraters. De Eifel is 400 miljoen jaar geleden ontstaat en de vulkanen in het gebied zijn 60 miljoen jaar geleden gevormd. Slechts 10 duizend jaar geleden vond de laatste vulkaanuitbarsting in De Eifel plaats.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eifel Tourismus (@eifeltourismus) op

Wetenschappers in Duitsland vermoeden zelfs dat het nogmaals kan gebeuren. Er worden daarom regelmatig metingen gedaan, waarbij is ontdekt dat de oppervlakte van het meer elk jaar met 1 a 2 millimeter stijgt en de gasconcentratie verhoogt is onder ander bij de Laacher See.

 

Zwarte Woud: Feldberg en de Rijn

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaylee Kimberly (@k.ayleeexx) op

Een bestemming die zeker niet mag ontbreken is natuurlijk het Zwarte Woud in Duitsland. Het gebied ligt op ongeveer 4 uur van de Nederlandse grens en is zeer divers en veelzijdig. Maak een wandeling naar de top van de Feldberg op 1492 meter hoogte en geniet van dit schitterende panoramapunt. Ook de wandelingen langs de Rijn zijn een lust voor het oog en zal je dan ook niet snel vergeten.

Met de trein wandelen in Duitsland?  Dan bezoek je de Eifel! Reis met de trein naar Karlsruhe, Baden Baden, Donaueschingen en Offenburg. Hiervoor reis je per ICE International naar Duitsland, waarna je overstapt op regionaal vervoer. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro (2e klas) per enkele reis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Coen Boxtart “Fotograaf” (@coenboxtartfotografie) op

Mooiste stranden van België

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust....