Trein en Wandelen in Duitsland

Het is misschien wel één van de fijnste dingen om te doen; wandelen in Duitsland. Omgeven door bossen, heuvels en riviertjes is kom je echt even tot rust, terwijl je actief bezig bent. Er zijn diverse wandelgebieden in Duitsland goed bereikbaar met de trein. Duizenden Nederlanders maken hier jaarlijks gebruik van, vanwege het duurzame reisalternatief, comfort en lage prijzen.

Ontdek de mooiste wandelgebieden en ga met de trein wandelen in Duitsland. Wij raden aan om een hotel in de buurt van het station te kiezen voor maximaal reisgemak. Ga op reis en creëer je eigen avontuur. Met de trein begint de vakantie en het gevoel van vrijheid al bij vertrek.

Trein en Wandelen in Duitsland

Ter inspiratie hebben wij 5 schitterende wandelgebieden in Duitsland voor jou geselecteerd. Uiteraard zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt. Ook kan je in elke Duitse regio helemaal tot rust komen en ontspannen. Aan de hand van dit artikel nog vragen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier. Wij helpen je graag op weg!

Sächsische Schweiz: pure natuur en imposante bergwanden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sächsische Schweiz 🌄☀️🏞️💚 (@saechsischeschweiz) op

Rotsformaties, zalm, forel, wandelpaden en eindeloze vergezichten? Bezoek de Sächsische Schweiz! De up-coming wandelbestemming van Duitsland met pure en ongetemde natuur. De kronkelende riviertjes en imposante bergwanden creëren magische wandeltochten. Een bezoekje aan de Sächsische Schweiz is actief en rustgevend tegelijkertijd.

Ook ademloos genieten van deze omgeving? Reis dan met de trein naar Dresden. Treinkaartjes boek je al voor 39 euro (2e klas) per enkele reis 2 tot 6 maanden voor vertrek. Voor de reis zijn diverse opstapstations in Nederland mogelijk. Het eerste deel reis je per IC Berlijn naar Hannover, waarna je overstapt op de directe trein naar Dresden. Met een totale reistijd van ongeveer 8 uur kom je aan op de bestemming.

Thüringen Woud: 2 UNESCO Natuurreservaten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ᔕTEᐯEᑎ (@steven_r186) op

Het groene hart van Duitsland met ruim 16 duizend kilometer aan wandelroutes. De regio behuisd 5 nationale parken en 2 UNESCO natuurreservaten. Uniek is dat je overal mag gaan en staan waar je wilt, waardoor je het echte ‘natuur’ gevoel krijgt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ᔕTEᐯEᑎ (@steven_r186) op

Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar het Thüringen woud in Duitsland. Om de regio te bereiken reis je naar het hoofdstation van Thüringen, namelijk station Sonneberg Hbf. De reistijd bedraagt ongeveer 8 uur en een treinkaartje is verkrijgbaar vanaf 38 euro. Kaartjes boek je bij aanbieders als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe.

De Harz: wandelen en stoomtrein in Duitsland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tourismus.Oberharz am Brocken (@oberharzinfo.de) op

Een prachtig natuurgebied in Noord-Duitsland is de Harz. Een bosrijke omgeving met glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Je vindt er honderden wandeltochten die je langs beukenwouden en rotsformaties voeren.

Ontdek deze prachtige omgeving en reis met de trein naar Hannover, waarna je overstapt op de directe trein naar Wernigerode. Dit is het centraal gelegen dorpje in de regio waar een authentieke stoomtrein door de bergen dendert over de Brockenbahn. Deze brengt je naar de hoogste top op 1142 meter, waarna je terug kan wandelen.

De Eifel: meren in vulkaankraters

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eifel Tourismus (@eifeltourismus) op

In regio De Eifel krijg je de kans om vlak langs oude vulkaankraters te wandelen. In de loop der jaren hebben zich diverse meertjes gevormd in dezelfde kraters. De Eifel is 400 miljoen jaar geleden ontstaat en de vulkanen in het gebied zijn 60 miljoen jaar geleden gevormd. Slechts 10 duizend jaar geleden vond de laatste vulkaanuitbarsting in De Eifel plaats.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eifel Tourismus (@eifeltourismus) op

Wetenschappers in Duitsland vermoeden zelfs dat het nogmaals kan gebeuren. Er worden daarom regelmatig metingen gedaan, waarbij is ontdekt dat de oppervlakte van het meer elk jaar met 1 a 2 millimeter stijgt en de gasconcentratie verhoogt is onder ander bij de Laacher See.

 

Zwarte Woud: Feldberg en de Rijn

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaylee Kimberly (@k.ayleeexx) op

Een bestemming die zeker niet mag ontbreken is natuurlijk het Zwarte Woud in Duitsland. Het gebied ligt op ongeveer 4 uur van de Nederlandse grens en is zeer divers en veelzijdig. Maak een wandeling naar de top van de Feldberg op 1492 meter hoogte en geniet van dit schitterende panoramapunt. Ook de wandelingen langs de Rijn zijn een lust voor het oog en zal je dan ook niet snel vergeten.

Met de trein wandelen in Duitsland?  Dan bezoek je de Eifel! Reis met de trein naar Karlsruhe, Baden Baden, Donaueschingen en Offenburg. Hiervoor reis je per ICE International naar Duitsland, waarna je overstapt op regionaal vervoer. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro (2e klas) per enkele reis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Coen Boxtart “Fotograaf” (@coenboxtartfotografie) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest