Top 5 bezienswaardigheden in Antwerpen

Trein Antwerpen

Binnenkort een stedentrip maken? Wij hebben een top 5 van bezienswaardigheden in Antwerpen opgesteld die u zeker moet bezoeken! Heeft u de treinkaartjes naar Antwerpen al geboekt? Via onze website kunt u voordelige treinkaartjes naar het buitenland boeken. Zo is het vanaf € 19,- al mogelijk om een ticket naar de populaire bestemmingen in België te boeken.

Top 5 bezienswaardigheden in Antwerpen

Oude binnenstad

De oude binnenstad is gezellig en knus. Restaurantjes, boetiekjes en de smalle straatjes maken de oude binnenstad populair onder de toeristen. De mooie plekjes zijn vaak goed verstopt, waardoor een gids niet altijd overbodig is. Plaatsen als de grote markt, de Bourla en het Steen zijn populair en zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Winkelstraten

De stad wordt jaarlijks door duizenden toeristen/reizigers bezocht om te winkelen/shoppen. De vele winkelstraten zijn populair voor zowel de Belgische als de Nederlandse shopper. Aangezien het tegenwoordig helemaal niet zo duur meer is om een dagje met de trein naar Antwerpen te reizen maken echte shoppers hier regelmatig gebruik van.

Onze Lieve Kathedraal

De Onze-Lieve-Kathedraal is 123 meter hoog en het middelpunt van Antwerpen. Vaak wordt alleen de buitenkant van een kerk bekeken, maar bij dit bouwwerk is het zeker de moeite waard om het interieur te bezichtigen. Schilderwerken van Peter Paul Rubens en fresco’s vullen de kathedraal naadloos aan.

MAS

Een nieuw museum in Antwerpen dat in 2011 is geopend. Het oude Volkenkunde- en Scheepsvaartmuseum is samengegaan in dit museum, waardoor er een ontzettend groot aanbod van kunstwerken aanwezig is in het gebouw. Daarnaast is er op de tweede verdieping van het gebouw ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen en is het dak van het gebouw vrijgemaakt voor panorama aangelegenheden.

Vreemdelingenmarkt

De vreemdelingenmarkt wordt veelal bezocht voor multiculturele lekkernijen. Voornamelijk specialiteiten uit Italië, Frankrijk en Turkije worden op de markt verkocht. De Vreemdelingenmarkt wordt ook wel de Vogeltjesmarkt genoemd en wordt maandelijks door duizenden mensen bezocht.

{mymaplocation id=6 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!