Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze betoverende regio.

Natuurlijk reis je per trein naar één van deze bestemmingen in regio Picardië in Frankrijk. Goedkope treinkaartjes naar Frankrijk bestel je eenvoudig online zonder boekingskosten.

1.) Amiens: middeleeuwse pracht en cultuur

Amiens, de hoofdstad van Picardië, is een stad vol middeleeuwse pracht en culturele schatten. Bezoek de beroemde kathedraal van Amiens, een UNESCO-werelderfgoed dat bekend staat om zijn indrukwekkende gotische architectuur. Vergeet niet om ook een wandeling te maken door de sfeervolle oude binnenstad, met zijn charmante steegjes en historische gebouwen.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de schilderachtige grachten van Amiens en ontdek de historische binnenstad met zijn charmante pleinen en smalle straatjes.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de majestueuze kathedraal van Amiens, bewonder de drijvende tuinen op de Hortillonnages en ontdek het Jules Verne Huis, gewijd aan de beroemde schrijver.
  • Winkelstraten: Verken de Rue des Trois-Cailloux en Rue des Jacobins, waar je een mix van boetieks, ambachtelijke winkels en bekende merken vindt.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Franse gerechten bij restaurants zoals Le Quai, La Taverne du Boucher en Le Gambetta.

2.) Baai van de Somme: natuurlijke schoonheid aan de kust

De Baai van de Somme, een van de mooiste baaien ter wereld, biedt een adembenemend landschap van duinen, moerassen en uitgestrekte stranden. Maak een wandeling langs de kust en geniet van het prachtige uitzicht op de baai, of verken de schilderachtige dorpjes langs de kust, zoals Saint-Valery-sur-Somme en Le Crotoy.

  • Wandelroutes: Verken de prachtige natuurlijke landschappen van de Baai van de Somme via de vele wandelpaden, zoals de Sentier du Littoral, die je langs de kust voert.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de middeleeuwse stad Saint-Valery-sur-Somme, ontdek de vuurtoren van Le Hourdel en bewonder de zeehonden in hun natuurlijke habitat.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en souvenirs in de vele winkeltjes langs de kust, waar je handgemaakte producten en regionale lekkernijen kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Proef van verse zeevruchten en lokale specialiteiten bij restaurants zoals La Cambusier, Le Bistrot de la Baie en Le Homard Bleu.

3.) Chantilly: elegante kastelen en tuinen

Chantilly, bekend om zijn elegante kastelen en prachtige tuinen, is een must-visit bestemming in Picardië. Bezoek het indrukwekkende Kasteel van Chantilly, met zijn rijke kunstcollecties en uitgestrekte landschapstuinen. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Musée Condé, een van de belangrijkste kunstmusea van Frankrijk.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling door de prachtige tuinen van het Kasteel van Chantilly en ontdek de schilderachtige landschappen van het omliggende bos.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het Kasteel van Chantilly, bewonder de kunstcollecties in het Musée Condé en geniet van een paardenshow bij het nabijgelegen Hippodrome.
  • Winkelstraten: Verken de chique boetieks en antiekwinkels in het centrum van Chantilly, zoals de Rue du Connétable en de Rue du Connetable.
  • Eetgelegenheden: Geniet van verfijnde Franse gerechten bij restaurants zoals La Capitainerie, La Cantina en Les Jardins d’Épicure.

4.) Beauvais: gotische architectuur en kunst

Beauvais, met zijn imposante kathedraal en levendige kunstscene, is een culturele schat in Picardië. Bewonder de prachtige gotische architectuur van de Kathedraal van Saint-Pierre, met zijn indrukwekkende glas-in-loodramen en hoge gewelven. Verken ook de vele kunstgaleries en ambachtelijke winkels in de oude binnenstad.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling door de oude binnenstad van Beauvais en bewonder de prachtige architectuur van de kathedraal en andere historische gebouwen.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de indrukwekkende kathedraal van Beauvais, ontdek de Gallo-Romeinse ruïnes van Beauvais en bewonder de kunstwerken in het Musée Départemental de l’Oise.
  • Winkelstraten: Verken de levendige winkelstraten van Beauvais, zoals de Rue Gambetta en de Rue Saint-Pierre, waar je een mix van winkels en boetieks vindt.
  • Eetgelegenheden: Proef van heerlijke Franse gerechten bij restaurants zoals Le Forvm, Le Petit Beauvaisien en L’Auberge du Bonheur.

5.) Laon: historische vestingstad op de heuvels

Laon, een charmante vestingstad gelegen op de heuvels van Picardië, biedt een fascinerende mix van middeleeuwse architectuur en adembenemende uitzichten. Bezoek de imposante kathedraal van Laon, een meesterwerk van gotische kunst, en maak een wandeling langs de oude stadsmuren voor een panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de middeleeuwse stadsmuren van Laon en geniet van het panoramische uitzicht over de stad en het omliggende platteland.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de prachtige kathedraal van Laon, ontdek de oude stadspoorten en bewonder de historische vakwerkhuizen in de oude binnenstad.
  • Winkelstraten: Verken de gezellige winkelstraten van Laon, zoals de Rue du Gros Horloge en de Rue Saint-Jean, waar je lokale producten en ambachten kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Geniet van traditionele Franse gerechten bij restaurants zoals Le Bistrot de Paris, Le Clou d’Argent en Le Saint-Vincent.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Unieke stranden in Duitsland

Unieke stranden in Duitsland

Wanneer je opzoek bent naar een unieke plek of strand in Duitsland, hebben wij twee mooie locaties voor jou gevonden. Verken bijvoorbeeld Schiereiland Sylt in het noorden van Duitsland of het grootste eiland in de Oostzee; Rügen. Beide bestemmingen bieden alles voor...

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Binnenkort een leuk strand of kustplaats in Groot-Brittannië bezoeken? Reis dan per Eurostar vanaf Rotterdam of Amsterdam richting de Britse bestemmingen. Bezoek populaire stranden bij Brithton of Cornwall en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Voor een...

Pin It on Pinterest