Citytrip Luik per trein

In het oosten van België vind je de prachtige historische stad Luik. Deze charmante stad trekt jaarlijks veel bezoekers. Als liefhebber van stedentrips zijn wij groot fan van deze bestemming en hij is uitstekend bereikbaar per trein. Luik ligt namelijk op slechts enkele kilometers afstand van Maastricht. Met de trein vanuit Amsterdam naar Luik kun je ervoor kiezen om te reizen via Antwerpen of Maastricht. Beide routes nemen doorgaans iets meer dan 3 uur in beslag. Je zit dus binnen no-time in deze unieke stad. Ook per trein op citytrip naar Luik? Zoek dan tickets via de internationale reisplanner en bestel eenvoudig online zonder bijkomende boekingskosten.

Jouw citytrip naar Luik begint goed wanneer je aankomt op station Liège-Guillemins. Dit is volgens vele namelijk één van de mooiste treinstations ter wereld. Nadat je hebt genoten van al dit moois, kun je de oude binnenstad verder gaan ontdekken. Dit kan zowel te voet als met de fiets. Vergeet ook zeker niet de lokale lekkernijen uit te proberen.

  1. Treinstation
  2. Buerenberg
  3. lekkernijen
  4. fietstour
  5. binnenstad

Twijfel jij nog of Luik de juiste bestemming is voor jouw volgende citytrip per trein? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Wij vertellen je namelijk waarom Luik wat ons betreft één van de beste keuzes is voor jouw volgende stedentrip. We duiken dieper in op enkele onmisbare bezienswaardigheden en activiteiten die de stad te bieden heeft. Samen stellen we een to-do list op voor jouw citytrip naar Luik!

Reisinformatie trein Luik

Citytrip Luik per trein: Wat te doen? Bekijk top 5

Met de trein naar Luik voor een heerlijk weekendje weg, wij raden het absoluut iedereen aan. Deze stad heeft enorm veel te bieden en is dus absoluut de moeite waard. Aan fascinerende bezienswaardigheden en leuke activiteiten is absoluut geen gebrek. In tegendeel, er is zo veel te doen dat je wellicht niet precies weet waar je moet beginnen. Wij helpen je verder.

Wij hebben speciaal voor jou een top vijf samengesteld met daarin de allerleukste activiteiten die jij in Luik kan gaan ondernemen. Wij weten zeker dat de onderstaande tips ook jouw stedentrip naar Luik zullen verrijken. Laten we dus snel van start gaan met de nummer 1 op onze lijst.

Luik Station

 

1.) Treinstation Liège-Guillemins

Wanneer je met de trein naar Luik reist voor jouw citytrip, is de kans groot dat je aankomt op station Liège-Guillemins. In dat geval begin je jouw stedentrip goed. Je bevind je dan namelijk direct in één van de meest unieke bezienswaardigheden van Luik. Dit prachtige treinstation is volgens vele één van de mooiste stations ter wereld. Ook wordt het door sommige als één van de mooiste gebouwen in heel België beschouwd.

Wij weten zeker dat het sierlijke glaswerk en de sciencefictionachtige uitstraling van dit treinstation ook jou zal verrassen. Jij hebt je eerste fotomomentje in ieder geval in de pocket wanneer je aankomt op station Liège-Guillemins.

2.) Beklim de Buerenberg

Ben jij sportief en houd je wel van een uitdaging? Dan raden wij je aan om de trappen van de Buerenberg te beklimmen. De steile berg van Bueren heeft maar liefst 374 trappen. Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat. Eenmaal boven aangekomen geniet je namelijk van een prachtig uitzicht over de stad. Ook dit is wederom een uniek fotomomentje!

Na al dat wandelen heb jij ongetwijfeld honger gekregen. Dat brengt ons direct bij de nummer drie uit onze lijst, ook op culinair vlak heeft Luik veel te bieden.

3.) Geniet van de lokale lekkernijen

Wanneer jij Luik bezoekt kun je de lokale lekkernijen simpelweg niet overslaan. De meest bekende is de Luikse wafel. Deze zoete, kleverige wafel behoort tot de echte Belgische specialiteiten. Je kunt de Luikse wafel dan ook overal in de stad kopen. Op iedere hoek kom je wel een heerlijk ruikend kraampje of winkeltje tegen die de Luikse wafel met liefde voor jou klaarmaakt.

TIP! Naast deze wafels zijn er natuurlijk nog veel andere Belgische specialiteiten die jij niet mag overslaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de heerlijke Belgische chocolade of de vele speciaal biertjes? Ook deze verdienen absoluut een plekje op jouw to-do list, of moeten we zeggen; to-eat list.

4.) Maak een fietstour door Luik

Wil jij alle fascinerende bezienswaardigheden in deze stad bewonderen? Dan kun je kiezen voor een sportieve fietstour die jou langs alle hoogtepunten van de stad begeleid. Je kunt kiezen voor een verzorgde fietstour met een groep, echter kun je natuurlijk ook zelf op avontuur gaan.

TIP! Fiets jij liever door een prachtig natuurgebied, of wil jij de rijke historie van de oude stad beter leren kennen? Het kan allemaal. Ben jij niet zo een fietser? Dan kun je een dergelijke tocht natuurlijk ook te voet maken.

5.) Bekijk de oude binnenstad van Luik

De oude binnenstad van Luik bevat enorm veel mooie plekjes. Charmante steegjes, bloemrijke hofjes, maar ook indrukwekkende paleizen en kathedralen. Luik is van alle markten thuis. Veel delen van de oude binnenstad hebben een sterk historisch karakter. De geschiedenisliefhebber zal zich hier dus zeker als een vis in het water voelen.

TIP! Vind jij cultuur, architectuur of geschiedenis minder interessant? Dan zal het je geruststellen te weten dat je in Luik ook fantastisch kunt shoppen. Van hippe vintage zaakjes en kleine boetiekjes tot diverse bekende winkelketens, in Luik vind je het allemaal! Bezoek Luik per trein en bereid je voor op een fantastische citytrip.
.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest