Citytrip Frankfurt per trein

Ontdek de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor jouw citytrip per trein naar Frankfurt. Deze stad aan rivier de Main heeft veel te bieden, zoals veel (zakelijke) evenementen, een super gezellig stadshart en natuurlijk een wandeling langs de rivier die de stad doorkruist.

Natuurlijk reis je duurzaam met de trein van ICE International naar Frankfurt. Met een reistijd van slechts 3.55 uur arriveer je in hartje centrum, waarna de stedentrip kan beginnen. Goedkope treinkaartjes naar Frankfurt am Main bestel je eenvoudig online vanaf 39 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). Tickets zijn tot 180 dagen voor vertrek verkrijgbaar bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine en Deutsche Bahn.

  1. Wolfgang von Goethe Museum
  2. Alt Sachsenhausen
  3. Palmengarten
  4. Jüdischer Friedhof
  5. Städel Museum
  6. Winkelstraat Zeil
  7. Römerberg
  8. Alte Oper

Je wilt natuurlijk niks missen, maar wat zijn nou eigenlijk de leukste bezienswaardigheden als je met de trein naar Frankfurt reist voor een citytrip? Wij hebben hiervoor alvast de beste activiteiten en must-sees voor je opgezocht. Hierbij moet je denken aan de Alte Oper of de gezellige Altstadt. Laat je betoveren door deze mooie stad in de deelstaat Hessen en vul jouw citytrip in Frankfurt met één van de onderstaande bezienswaardigheden.

Frankfurt

Activiteiten in Frankfurt die je niet mag missen tijdens jouw stedentrip

Naar Frankfurt reizen voor een citytrip, doe je het beste met de trein. Alleen het treinstation van de stad is al een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast hoef je geen dure parkeerplaats voor jouw auto te reserveren én stap je midden in het centrum uit. Om jouw trip naar Frankfurt nog specialer te maken, hebben we alle must-sees op een rij gezet.

1. Wolfgang von Goethe Museum

Het museum is gevestigd in de voormalige woning van Goethe. De luxe ingerichte woning kun je bezichtigen waardoor je een goede indruk krijgt van het welvarende leven dat er werd geleid. Hier kun je tevens enkele werken van de dichter en wetenschapper bewonderen. Dit is de plek waar Goethe het bekende “Die Leiden des jungen Werthers” schreef voor Faust.

2. Alt Sachsenhausen

Alt Sachsenhausen is een oude wijk die ontzettend veel sfeer en charme uitademt. Je kunt er lekker door de smalle straatjes wandelen, maar ook de verschillende vak huizen bewonderen. Het wijkje werd in 1200 gebouwd als verbinding met de stad Frankfurt. Wonderwel is dit gedeelte van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven.

Tip! Bezoek Alt Sachsenhausen vooral tijdens de avonduren. Dan is de wijk levendig en bruisend. Geniet van een diner in één van de vele restaurants of feest tot in de kleine uurtjes in de talrijke kroegen of cafés. De sfeer is gemoedelijk en ademt een heerlijke nostalgie uit.

goedkope treinkaartjes Frankfurt

3. Palmengarten

Als je in Frankfurt bent voor een stedentrip, kun je ook even lekker ontspannen in een exotische omgeving. Dat doe je in de Palmengarten midden in het centrum van de stad. Zeker als je een liefhebber bent van tropische bloemen en boomsoorten kom je hier aan je trekken. Bezoek het Tropicarium met een heus regenwoud én het bijbehorende Palmhuis.

Tip! Wist je dat Palmengarten al in 1871 zijn deuren opende? Het park begon met een collectie bijzondere bloemensoorten van de hertog van Luxemburg. In eerste instantie werd het park opengesteld voor publiek om de exoten aan de man te brengen en te verkopen.

4. Jüdischer Friedhof

Een indrukwekkende bezienswaardigheid in Frankfurt is de Joodse begraafplaats. De 12.000 blokjes op de imposante muur vertegenwoordigen personen die zijn omgekomen in de concentratiekampen. Zelfs de naam van Anne Frank kun je hier ontdekken. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog werd de toenmalige begraafplaats vernielt door de Nazi’s. Inclusief alle grafzerken. De stapels stenen die je ziet liggen zijn daar een triest overblijfsel van.

5. Städel Museum

Als j een liefhebber van kunst bent, dan zou je zeker het Städel Museum in Frankfurt moeten bezoeken. Hier kun je een schat aan kunstwerken bewonderen. Onder andere van Elsheimer en Vermeer, maar ook van andere grootmeesters. Zoals Monet en Renoir. Naast schilderijen uit de 14e eeuw herbergt het museum ook tekeningen en beeldhouwwerken.

6. Winkelstraat Zeil

Wil je lekker shoppen in exclusieve boetieks? Ook dan kom je tijdens jouw citytrip in Frankfurt aan je trekken. De stad staat namelijk bekend om zijn kilometerslange winkelstraat. Zeil is de bekendste. De straat is gezellig, heeft veel winkels en restaurants.

Tip! Ben je hongerig geworden van het shoppen? Trakteer jezelf dan eens op één van de typische Frankfurter lekkernijen. Zoals Frankfurter Worst met Appelwijn bijvoorbeeld. Probeer ook eens Grüne Sosse. De Frankfurters zijn zo trots op de saus dat deze zelfs een monument heeft. Die vind je in de wijk Alt Sachsenhausen. Ook een must-see in deze lijst.

7. Römerberg

Dit mooie plein vind je in het oude gedeelte van Frankfurt (Altstadt). Aangrenzend kun je hier ook de Alte Nikolaikirche, het Rathaus en het Haus Zum Römer bezichtigen. Een drietal fraaie gebouwen waarvan het middelste huis dateert uit de 15e eeuw. Werp ook een blik op de Gerechtigkeit Brunnen. Op het pleintje worden ook markten georganiseerd.

8. Alte Oper

Als je met de trein naar Frankfurt reist voor een stedentrip, dan zou je ook zeker een bezoek moeten brengen aan de Alte Oper. Alleen de gevel dateert nog uit 1800. De rest van het gebouw is tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan, maar wederopgebouwd door de inwoners van de stad. De Alte Oper is zeer herkenbaar door de neorenaissance architectuur. In de opera kun je musicals en opera’s bijwonen, maar ook concerten.

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders