Citytrip Duitsland: wandelen, winkelen en bezienswaardigheden

Er binnenkort even tussenuit? Ontdek dan één van deze veelzijdige bestemmingen in Duitsland met leuke wandelroutes, mooie bezienswaardigheden en lange winkelstraten. Ontdek de verborgen juweeltjes, proef de lokale smaken en laat je betoveren door de unieke charme van steden als Keulen, Hamburg, Munchen, Frankfurt, Berlijn, Dresden, Hannover of Stuttgart,

Natuurlijk reis je per trein naar Duitsland voor een citytrip. Er vertrekken dagelijks treinen van IC Berlijn naar Noord Duitsland en treinen van ICE International naar overige bestemmingen. Treinkaartjes bestel je eenvoudig online zonder extra boekingskosten en zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas).

leuke steden Duitsland

Citytrip Duitsland met de trein

Van historische monumenten tot het bruisende moderne leven. Laat je betoveren door één van deze topbestemmingen in Duitsland. Geniet van de indrukwekkende natuur, bezienswaardigheden en langgerekte winkelstraten.

1.) Keulen: Dom, Rijn en Cultuur

Keulen, bekend om zijn indrukwekkende gotische kathedraal (Dom), is een perfecte start van je Duitse avontuur. Wandel langs de oevers van de Rijn, ontdek levendige markten en geniet van lokale brouwsels in de biergartens. Mis ook het Ludwig Museum niet, met zijn rijke collectie moderne kunst.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Keulen

2.) Hamburg: Havenstad en Vermaak

Als een van Europa’s grootste havens biedt Hamburg een dynamische mix van maritieme geschiedenis en hedendaags entertainment. Verken de historische haven, geniet van het bruisende nachtleven op de Reeperbahn en bezoek de Elbphilharmonie, een architectonisch meesterwerk.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Hamburg

3.) München: Beieren’s Kunst en Bierhoofdstad

München, de poort naar Beieren, verwelkomt je met prachtige parken zoals de Engelse Tuin en culturele schatten zoals de Alte Pinakothek. Proef de Beierse keuken in de traditionele biergartens en neem deel aan het wereldberoemde Oktoberfest als je in de herfst reist.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar München

4.) Frankfurt: Financieel Centrum en Historische Kern

Frankfurt combineert zijn moderne skyline als financieel centrum met een historische kern vol charme. Bezoek de middeleeuwse Römer, ontdek de musea langs de oever van de Main en wandel door de groene oase van de Palmengarten.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Frankfurt

5.) Berlijn: Historie, Kunst en Levendigheid

Berlijn, de hoofdstad doordrenkt van geschiedenis, biedt een fascinerende mix van monumenten zoals de Brandenburger Tor, kunstgalerijen, en een levendige cultuur. Verken de voormalige Berlijnse Muur en geniet van de eclectische sfeer van wijken zoals Kreuzberg.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Berlijn

6.) Dresden: Barokke Schoonheid aan de Elbe

Dresden, aan de oevers van de Elbe, straalt barokke pracht uit. Bezoek de Frauenkirche, slenter door de historische Altstadt en bewonder de collecties van de Zwinger. De stad biedt een verfijnde mix van geschiedenis en kunst.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Dresden

7.) Hannover: Groene Stad met Moderne Accenten

Hannover, een stad omringd door groene parken, heeft ook moderne trekpleisters zoals de futuristische Herrenhausen Gardens en het Sprengel Museum. Ontspan in de Maschsee en ontdek het historische centrum.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Hannover

8.) Stuttgart: Auto’s, Kunst en Tuinen

Stuttgart, de bakermat van de auto-industrie, herbergt het Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum. Breng ook een bezoek aan het Kunstmuseum en geniet van de serene schoonheid van het Rosensteinpark.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Stuttgart

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest