Bier proeven in België? Reis per trein!

Binnenkort een dagje of weekendje naar België? Dan moet je minimaal even bier proeven in één van deze populaire biercafés. Natuurlijk reis je comfortabel, voordelig en met een minimale reistijd per trein naar België. Goedkope treinkaartjes naar bestemmingen in België bestel je tot 3 dagen voor vertrek tegen het laagste tarief.

Leuke Steden Belgie Bezoeken
TrajectReistijdEarly Bird
week ma-do
Early Bird
weekend vr-zo
Amsterdam CS – Antwerpen2.23 uur€ 20€ 26
Amsterdam CS – Brussel3.23 uur€ 25€ 33
Amsterdam CS – Brugge3.40 uur€ 29€ 39
Amsterdam CS – Gent3.11 uur€ 29€ 39
Amsterdam CS – Mechelen2.13 uur€ 25€ 33

België staat wereldwijd bekend om zijn rijke biercultuur en heeft een aantal steden die bijzonder geliefd zijn bij bierliefhebbers. Wij hebben alvast een aantal van de leukste steden en biercafés in België voor je opgezocht.

Brugge: Biercafé De Halve Maan

Ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”, is Brugge een charmante middeleeuwse stad die bekend staat om zijn vele brouwerijen en gezellige biercafés. Hier kun je genieten van een breed scala aan Belgische bieren, waaronder de lokale specialiteit, het Brugse Zot-bier.

Biercafé De Halve Maan: Gelegen in het hart van Brugge, biedt dit café een uitgebreide selectie van Belgische bieren, waaronder lokale favorieten zoals Brugse Zot en Straffe Hendrik. Naast de traditionele Belgische bieren kun je hier ook genieten van seizoensgebonden brouwsels en speciale releases.

Wat te proeven: Probeer een glas van het Brugse Zot-bier, een goudblonde ale met een verfrissende smaak en een licht fruitig aroma. Voor iets krachtigers, probeer de Straffe Hendrik Tripel, een rijk en complex bier met tonen van citrus en kruiden.

Brussel: Delirium Café

Als hoofdstad van België herbergt Brussel een schat aan bierervaringen. Van de historische biercafés in de oude stad tot de moderne ambachtelijke brouwerijen die overal in de stad opduiken, Brussel biedt voor elk wat wils op het gebied van bier.

Delirium Café: Dit iconische café staat bekend om zijn indrukwekkende bierkaart met meer dan 2000 verschillende bieren van over de hele wereld. Van Belgische trappistenbieren tot exotische importen, er is voor elk wat wils in dit levendige café.

Wat te proeven: Laat je verrassen door de uitgebreide selectie Belgische bieren, zoals de Delirium Tremens, een blond bier met een fruitig en kruidig karakter, of de Rochefort 10, een krachtige quadrupel met rijke smaken van karamel, donker fruit en chocolade.

Gent: Het Waterhuis aan de Bierkant

Deze bruisende studentenstad heeft een levendige bierscene met tal van gezellige bars en brouwerijen. Maak een wandeling door de schilderachtige straten van Gent en stop onderweg bij een van de vele cafés om te genieten van een lokaal gebrouwen biertje.

Het Waterhuis aan de Bierkant: Gelegen aan de pittoreske Korenlei, biedt dit café een prachtig uitzicht op de grachten van Gent en een uitgebreide selectie van Belgische bieren. Met zijn gezellige sfeer en vriendelijke personeel is dit de ideale plek om te genieten van een goed glas bier.

Wat te proeven: Probeer een lokale specialiteit zoals Gentse Strop, een blond bier met een licht hoppig karakter en een verfrissende afdronk. Voor een meer uitdagende smaakervaring, ga voor een glas Gouden Carolus Tripel, een krachtig bier met tonen van karamel, fruit en kruiden.

Antwerpen: Billie’s Bier Kafétaria

Met zijn imposante bierhuizen en eeuwenoude brouwtradities is Antwerpen een paradijs voor bierliefhebbers. Bezoek de beroemde De Koninck-brouwerij voor een rondleiding en proeverij, of ontdek de gezellige cafés langs de historische straten van de stad.

Billie’s Bier Kafétaria: Dit gezellige café in het hart van Antwerpen is een paradijs voor bierliefhebbers, met een indrukwekkende selectie van Belgische bieren op tap en fles. Met zijn relaxte sfeer en vriendelijke sfeer is dit de perfecte plek om te genieten van een paar lokale favorieten.

Wat te proeven: Probeer een glas van het iconische De Koninck-bier, een Antwerps amberbier met een subtiele bitterheid en een fruitig aroma. Voor iets unieks, ga voor een glas Seefbier, een verfrissend blond bier met een lichte kruidigheid en een droge afdronk.

Leuven: De Fiere Margriet

Als thuisbasis van de oudste nog actieve brouwerij ter wereld, de Stella Artois-brouwerij, is Leuven een must-visit bestemming voor bierliefhebbers. Verken de sfeervolle pleinen en steegjes van de stad en ontdek de talloze biercafés die hier te vinden zijn.

De Fiere Margriet: Dit gezellige café in het historische centrum van Leuven biedt een uitgebreide selectie van Belgische bieren, waaronder lokale ambachtelijke brouwsels en traditionele trappistenbieren. Met zijn knusse interieur en vriendelijke bediening is dit de ideale plek om te ontspannen met een goed glas bier.

Wat te proeven: Probeer een glas van het legendarische Stella Artois-bier, een verfrissend pils met een lichte hopbitterheid en een moutig karakter. Voor een meer avontuurlijke smaakervaring, ga voor een glas Oude Geuze Boon, een complexe en verfrissende blend van spontaan gegiste lambiekbieren.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest