Bezienswaardigheden en activiteiten in de Belgische Ardennen

De Ardennen: een ideale bestemming als je dicht bij huis wil blijven, maar toch de rust wil opzoeken. In de Ardennen vind je prachtige natuur, bijzondere kastelen en mooie fiets- en wandelroutes. Ook voor gezelligheid ben je hier op de juiste plek, want er zijn een aantal leuke steden met nog veel leukere cafeetjes en kroegjes die je kunt bezoeken. Zo creëer je een ideale combinatie van rust en/of sport in de natuur en stadse gezelligheid. Of je nu met een vriendengroep of met de familie gaat, in de Ardennen vind je activiteiten voor jong en oud. Zo weet je zeker dat er voor iedereen iets leuks bij zit!

Bezienswaardigheden en activiteiten in de Ardennen

Charleville-Mézières

Charleville-Mézières is de hoofdstad van de Franse Ardennen. Een prachtige stad vol met bijzondere gebouwen. Vooral het Place Ducale mag je niet missen. Overal waar je kijkt zie je monumentale panden en in het midden van het plein vind je een fontein als centraal punt. Strijk neer op één van de terrassen en geniet van een heerlijk drankje of struin door de omringende straatjes op zoek naar leuke winkeltjes en andere mooie panden.

Wandel- en/of fiets één van de mooie routes

Overal in de Ardennen zijn geweldige wandel- en fietsroutes te vinden. Het maakt bijna niet uit waar je bent, je vind gauw genoeg een aantal borden waar de verschillende routes op staan aangegeven. Als je in een dorpje of stad verblijft kun je altijd informatie aanvragen over de verschillende routes, vaak is er een folder of boekje waarin alle routes in de buurt staan aangegeven. Of je nu een korte of lange route neemt, het is zeker een aanrader om te doen. Van wandelen wordt je lekker zen en je bent ook nog eens sportief bezig!

Ga avontuurlijk kanoën of raften

Andere leuke activiteiten die je in de Ardennen kunt doen, zijn verschillende watersporten, zoals kanoën en raften. De Ardennen is vele rivieren rijk, een ideale omgeving hiervoor dus. Of je nu sportief bent of niet, met vrienden bent of met kinderen, van dit soort activiteiten krijgt iedereen een glimlach op zijn gezicht. En het is ook nog eens een goede workout voor je armen!

Bezoek één van de grotten

Niet alleen bovengronds is er van alles te zien en te doen, maar ook ondergronds valt er genoeg te zien. In de Ardennen vind je een aantal bijzondere grotten, bijvoorbeeld de Grotten van Han. Deze grotten zijn op zichzelf al een belevenis, maar het hele gebied rondom de grotten is een groot avontuur. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen op boomtophoogte en genieten van de natuur in het wildpark. Ben jij een echte avonturier die niet bang is aangelegd? Het Speleo Parcours is een zeshonderd meter lang traject waar het niet draait om de mooiste druipsteenformaties in de grotten, maar om de beleving van de donkere, vochtige gangen. Je krijgt een overall, laarzen en een helm met een lamp te leen en zo baan je je een ondergrondse weg door water, modder en smalle doorgangen. Dit zal je nooit vergeten!

Met kinderen naar de Ardennen

Een weekendje weg naar de Ardennen is perfect met kinderen. Praktisch alle activiteiten die er te doen zijn, zijn geschikt voor alle leeftijden. Of je nu gaat wandelen, fietsen, kanoën of een stad bezoekt. Sowieso is het voor kinderen heerlijk om buiten te zijn en lekker in de natuur te kunnen spelen en rennen, dus die zijn hier zeker op de juiste plek.

Winkelen in de Ardennen

Heb je even genoeg natuur gezien en wil je wel weer even wat winkels zien? Ook dat kan prima in de Ardennen. In de grotere steden zoals Namen, Luik en Charleville- Mézières vind je allerlei bekende kledingwinkels, zoals de H&M en de Zara. Ook vind je er exclusievere winkeltjes en kleine boetiekjes. Vergeet vooral niet om één van de lokale delicatessen mee te nemen voor thuis!

Openbaar vervoer in de Ardennen

Tussen de drie hierboven genoemde steden rijden treinen, maar je kunt ook gebruik maken van bussen. Toch is het hebben van een eigen auto is best handig, wanneer je verschillende plekken wil bezoeken. Zo kom je gemakkelijk van de ene op de andere bestemming.

Trein naar de Ardennen

Reis met de trein naar de Ardennen. Plaatsen als Eupen, Vielsalm, Spa, Namen, Luik en Barvaux zijn goed bereikbaar met de trein. Daarbij is het een duurzame, comfortabele en voordelige manier van reizen. Een treinkaartje naar de Ardennen boek je al vanaf 18 euro. Met een reistijd van ongeveer 4 uur wordt je met de trein naar dit prachtige natuurgebied in België gebracht. Kaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek tegen een voordelige prijs.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest