6 unieke steden in Duitsland

Aan het oriënteren voor een leuke stedentrip of vakantie naar Duitsland? Het land van onze oosterburen is groot en divers. Zo vind je hier tal van historische, rustgevende en unieke steden. Omgeven door bosrijke omgevingen, bergen, riviertjes en eeuwenoude gebouwen. Zes unieke steden in Duitsland die je zeker moet hebben gezien hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? De steden zijn goed bereikbaar per trein en verschillen van kleine pittoreske dorpjes tot steden van wereldklasse.

1.) Heidelberg: Romantische universiteitsstad

Het is misschien wel één van de meest romantische bestemmingen van Europa. De oude kinkerstraatjes, het kasteel en de prachtige barokke huisjes. Heidelberg heeft ongeveer 150 000 inwoners en heeft een rustgevende charme om zich heen. De stad is gelegen aan de Rijn en de heuvel met voldoende winkelgelegenheid en bezienswaardigheden als het kasteel en de universiteit van Heidelberg. Het kasteel werd gebouwd vanaf de 14e eeuw en was pas in de 17e eeuw voltooid. De universiteit van Heidelberg is de oudste in Duitsland en heeft veel componisten en schrijvers geïnspireerd als William Turner, Goethe en Mark Twain.

Met de trein naar Heidelberg? Dat kan! In slechts 4.36 uur wordt je met de ICE International en één overstap naar station Heidelberg Hbf gebracht. Vanuit Nederland reis je met de ICE International tot aan Mannheim Hbf. Hier stap je over op de regionale trein naar Heidelberg Hbf tegen een tarief van 39 euro per enkele reis. Retour al vanaf 80 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Baden Württemberg Vision (@bawuevision) op

2.) Quedlinburg: terug in de tijd

Het lijkt alsof de stad een poos heeft stilgestaan. Quedlinburg in Duitsland is een juweeltje als het gaat om historische steden. Met 1300 vakwerkhuizen, historische straatjes en de prachtige middeleeuwse huizen in renaissancestijl is dit misschien wel het mooiste stadje van Duitsland. De vakwerkhuizen staan tenslotte niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Quedlinburg is uitstekend bereikbaar met de trein. Zo reis je al vanaf 39,90 per enkele reis vanaf station Amsterdam CS met de trein naar Quedlinburg. De reis begint per InterCity Berlijn, waarna je overstapt op de regionale trein van Hannover naar Magdeburg Hbf. Hier maak je nog een korte overstap op de trein naar Quedlinburg. Retour reis je al vanaf 80 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Travel Drops (@travel_drops_) op

Xanten: middeleeuwse stad en archeologie

Een unieke stad in Duitsland is natuurlijk Xanten. De middeleeuwse stad beschikt over een groot archeologisch park met speeltuin en is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Noordrijn-Westfalen. Gelegen aan de zuidoever van de Duitse Niederrhein is dit een prachtige bestemming. Het archeologisch park, kerken en wandelroutes mag je zeker niet missen in Xanten.

Het internationale treinverkeer naar Xanten is goed te doen. Zo reis je al met 2 keer overstappen en met een reistijd van 4.17 uur naar deze unieke stad in Duitsland. Retour reis je al vanaf 60 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joanna Kelnikola (@joanna_kelnikola) op

Berlijn: Fietsen en Wandelen

Een stad die eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft is natuurlijk Berlijn. De hippe café’s, moderne gebouwen en historische bezienswaardigheden zijn eigenlijk al genoeg om deze stad in de lijst op te nemen. Wat de stad in de afgelopen jaren nog aantrekkelijker heeft gemaakt zijn de fiets- en wandelroutes. De gemeente heeft hard gewerkt aan het opknappen van de fiets- en wandelpaden in de omgeving van Berlijn, waardoor het steeds interessanter wordt. Daarbij is het een absolute aanrader om wandelen of fietsten te combineren met een dagje bezichtigen voor de afwisseling.

Met de InterCity Berlijn reis je al vanaf 39 euro per enkele reis naar Berlijn Hbf. Een fiets neem je al voor 16 euro mee in het speciale fietsrijtuig. Houdt er wel rekening mee dat je een fietsplaats voor zowel de heen- als terugreis dient te reserveren. Het reserveren van een zitplaats in de InterCity Berlijn is daarentegen weer niet verplicht, maar dit raden we wel aan! Retour reis je met de trein naar Berlijn al vanaf 80 euro.

Bremen

In het noorden van Duitsland vind je de meest magische en sfeervolle stad. De schilderachtige en middeleeuwse gebouwen gecombineerd met de Dom van Bremen maakt deze stad een unieke bestemming in Duitsland. Eigenlijk staat de gehele binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat zegt genoeg!

Ga naar Bremen om een dagje te shoppen of voor een complete stedentrip. Vermaak je in één van de beroemde bierbrouwerijen, de pitoreske straatjes, winkelstraten of restaurants. Een absolute aanrader in Bremen is de Ratskeller. Hier vind je de oudste en lekkerste wijnen van Duitsland.

Een dagje of weekendje naar deze unieke bestemming in Duitsland? Reis met de trein naar Bremen! Vanaf 30 koop je een enkele reis en wordt je met één overstap en een reistijd van 4.14 uur naar Bremen Hbf gebracht. Je rijdt per IC Berlijn tot aan station Osnabruck, waarna je overstapt op de trein naar Bremen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🇩🇪 Mein Deutschland 🇩🇪 (@meindeutschland) op

München

Een grote en veelzijdige stad in Duitsland is München. Hier vind je de meest culinaire restaurants, afgewisseld met kraampjes met bratwurst, bier en lederhosen. Daarbij kan je prachtig wandelen in de omgeving, want de stad is gelegen tussen imposante bergen, meren en bosrijke gebieden. Ook voor de shoppers onder ons is het hier goed vertoeven. Met honderdenwinkels, bekende merken en kleine boetiekjes is dit een waar winkelwalhalla.

Opzoek naar een bruisende stad met rust en natuurlijke schoonheid? Bezoek dan München. Niet alleen mooi in het voorjaar en de zomer, want juist in het najaar tref je hier seizoensfeesten als het Oktoberfest en kerstmarkten.

Ook München is uitstekend bereikbaar met de trein. Zo reis je al in 7.44 uur met de trein naar München voor slechts 39 euro per enkele reis. Je vertrekt vanuit Nederland vanaf station Amsterdam, Utrecht of Arnhem met de ICE International en stapt over op station Frankfurt voor de trein naar München.

 

 

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest