5x treinen door Oostenrijk

Oostenrijk, met zijn betoverende Alpenlandschappen en historische charme, herbergt enkele van de meest schilderachtige treinreizen van Europa. Laten we samen de top 5 treinroutes ontdekken die je meenemen op een reis door de adembenemende natuurlijke pracht van dit alpiene juweel. Een complete treinrondreis door Oostenrijk & Italië boeken? Kijk dan snel op: treinvakantie in Oostenrijk.

Wanneer je een mooie rondreis door het Alpenlandschap wilt maken reis je natuurlijk per trein naar Oostenrijk. Goedkope treinkaartjes voor de ÖBB Nightjet slaaptrein en de ICE International zijn eenvoudig online te bestellen. Voor beide treinen geldt: vroegboeken = voordelig reizen.

Complete Italie Oostenrijk Treinrondreis

5 mooie treinreizen door Oostenrijk

Deze treinreizen bieden niet alleen spectaculaire uitzichten, maar ook de mogelijkheid om enkele van de meest betoverende plekken in Oostenrijk te verkennen.

1.) Arlbergbahn: Een Adembenemende Passeer naar de Alpenhoogten

De Arlbergbahn, die Innsbruck verbindt met Bludenz, is niet alleen een treinreis; het is een poëtische dans met de majestueuze Alpen. Terwijl je door tunnels snelt en over viaducten glijdt, worden je zintuigen overladen met de indrukwekkende schoonheid van Oostenrijk.

Voel de spanning van de reis terwijl je door de Arlbergpas gaat en wordt ondergedompeld in de adembenemende panorama’s van de Oostenrijkse Alpen.

  • Bijzonderheden: De Arlbergbahn doorkruist de indrukwekkende Arlbergpas, een van de hoogste bergpassen in Oostenrijk. Onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten op de Alpen en charmante dorpjes.
  • Afstand: Ongeveer 150 kilometer.
  • Beginstation: Innsbruck.
  • Eindstation: Bludenz.
  • Langsrijden: De trein passeert schilderachtige plaatsen zoals Landeck, Sankt Anton am Arlberg en Feldkirch.

2.) Semmeringbahn: Een Historische Reis door Bergen en Valleien

De Semmeringbahn, een UNESCO-werelderfgoed, betovert reizigers met de schoonheid van de Semmeringpas. De treinreis van Wiener Neustadt naar Mürzzuschlag omvat schilderachtige bergen, groene valleien en charmante historische gebouwen.

Ontdek de geschiedenis van de Semmeringbahn terwijl je geniet van de betoverende uitzichten op dit UNESCO-juweel van Oostenrijk.

  • Bijzonderheden: Een UNESCO-werelderfgoed, de Semmeringbahn staat bekend om zijn historische architectuur en schilderachtige landschappen. Het omvat 16 viaducten en 15 tunnels.
  • Afstand: Ongeveer 41 kilometer.
  • Beginstation: Wiener Neustadt.
  • Eindstation: Mürzzuschlag.
  • Langsrijden: Onderweg kom je langs Semmering, een charmant stadje, en diverse schilderachtige bergachtige uitzichten.

3.) Grossglockner Hochalpenstrasse: Een Panoramische Rit naar de Top van Oostenrijk

Hoewel geen traditionele treinreis, biedt de Grossglockner Hochalpenstrasse een onvergetelijke ervaring. Rijd door de Alpen en geniet van adembenemende uitzichten op de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Een must-see voor liefhebbers van alpiene grandeur.

Laat je betoveren door de panoramische vergezichten terwijl je de hoogten van de Oostenrijkse Alpen verkent.

  • Bijzonderheden: Hoewel geen treinreis, biedt deze panoramische weg een spectaculair uitzicht op de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk.
  • Afstand: De weg is ongeveer 48 kilometer lang.
  • Begin- en eindpunt: Bruck an der Großglocknerstraße naar Heiligenblut.
  • Langsrijden: Geniet van adembenemende vergezichten van de Alpen.

4.) Mariazellerbahn: Een Pittoreske Reis naar Mariazell’s Heiligdom

De Mariazellerbahn neemt je mee naar het schilderachtige Mariazell, omringd door heuvels en bossen. Deze pittoreske treinroute is als een sprookje dat tot leven komt, en het brengt je naar een bedevaartsoord te midden van de Oostenrijkse Alpen.

Ervaar de sereniteit van de Mariazellerbahn terwijl je door de groene landschappen reist op weg naar dit historische bedevaartsoord.

  • Bijzonderheden: Deze pittoreske treinroute slingert door heuvels en bossen, eindigend in het bedevaartsoord Mariazell.
  • Afstand: Ongeveer 85 kilometer.
  • Beginstation: St. Pölten.
  • Eindstation: Mariazell.
  • Langsrijden: Ontdek schilderachtige dorpjes en weelderige landschappen onderweg naar Mariazell.

5.) Wachau Spoorlijn: Een Reis door de Wijngaarden aan de Donau

De Wachau Spoorlijn onthult de pracht van de Wachau-vallei, een UNESCO-werelderfgoed. Terwijl je langs de Donau glijdt, word je omringd door wijngaarden, middeleeuwse kastelen en charmante stadjes. Een reis die de zintuigen prikkelt en de geschiedenis van Oostenrijk tot leven brengt.

Laat je betoveren door de romantiek van de Wachau Spoorlijn terwijl je de rijke cultuur en natuur van Oostenrijk ontdekt.

  • Bijzonderheden: De Wachau Spoorlijn biedt uitzicht op de Wachau-vallei, beroemd om zijn wijngaarden, kastelen en middeleeuwse stadjes.
  • Afstand: Ongeveer 80 kilometer.
  • Beginstation: Krems an der Donau.
  • Eindstation: Emmersdorf an der Donau.
  • Langsrijden: Passeer pittoreske plaatsen zoals Dürnstein, Spitz en Aggstein Castle.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest