OBB Nightjet en Nachttrein/Slaaptrein

De OBB Nightjet treinen vertrekt dagelijks vanaf Amsterdam Centraal in de richting van België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Zo kan je met deze nachttrein naar een groot aantal bestemmingen in Europa, tegen relatief lage prijzen (vanaf € 30). Deze trein is vooral populair voor de verdere Europese bestemmingen, omdat deze beschikt over bedden en slaapbanken om de overnachting zo comfortabel mogelijk te maken. Daarbij beschikt de trein over catering aan boord, voldoende personeel voor vragen en hulp, airconditioning en stopcontacten.

Er vertrekken dagelijks verschillende slaaptreinen vanuit Amsterdam Centraal naar de verschillende Europese bestemmingen. Het interieur doet denken aan een wat oudere trein, maar de voorzieningen en hygiëne zijn helemaal van deze tijd. Zo geniet je van comfortabele stoelen, airconditioning, toiletten, voldoende been- en bagageruimte, stopcontacten en catering aan boord. Daarbij kan je met de nachttrein genieten van de omgeving, kom uitgerust aan op de bestemming in hartje centrum.

Overige nachttreinen vanuit Nederland

Naast de OBB Nightjet rijden er ook nachttreinen van TUI, namelijk de TUI City Express en de TUI Ski Express. Beide treinen vertrekken vanuit Amsterdam en een aantal andere opstapstations in Nederland, waarna zij rechtstreeks doorrijden naar de eindbestemming.

TUI City Express

TUI Ski Express

 • Nachttrein naar Zell am See
 • Nachttrein naar Gerlos
 • Nachttrein naar Mayrhofen
 • Nachttrein naar Söll
 • Nachttrein naar Niederau
 • Nachttrein naar Kirchberg
 • Nachttrein naar Jenbach
 • Nachttrein naar Westendorf

De citytrip, vakantie of wintersportvakantie begint al in de trein!

Korting op Nightjet tickets

Benieuwd naar de mogelijkheden per ÖBB Nightjet? Online boek je zonder boekingskosten treinkaartjes voor de nachttrein richting Oostenrijk of Zwitserland.

Advies is om tickets vroegtijdig te boeken voor korting. Tot 180 dagen voor vertrek zijn Nightjet tickets namelijk met vroegboekkorting verkrijgbaar en betaal je de laagste prijs.

Route: OBB Nightjet treinen

De OBB Nightjet kent verschillende routes, waardoor een groot aantal bestemmingen in Europa met deze trein bereikbaar/betaalbaar worden. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende trajecten en mogelijke bestemmingen.

 • Nachttrein naar Zwitserland – Basel en Zurich.
 • Nachttrein naar Oostenrijk en Polen – Wenen, Warschau (overstap in Keulen of Berlijn) en Milaan.
 • Nachttrein naar Oostenrijk – Munchen en Innsbruck (dit traject wordt tevens gebruikt voor Zwitserse en Italiaanse bestemmingen).
 • Nachttrein naar Tsjechië – Berlijn en Praag.

Treintickets per OBB Nightjet boeken

Wilt u een treinticket per OBB Nightjet boeken? Bekijk dan de beschikbaarheid via de onderstaande knop. Houdt er rekening mee dat tarieven lager uitvallen wanneer u vroeg boekt.

Ticketprijs OBB Nightjet

De tarieven van de OBB Nightjet zijn het voordeligst, wanneer u ongeveer 3 maanden van tevoren boekt. Op deze manier kunt u voor de meeste trajecten treintickets voor 49 euro bemachtigen en zijn bestemmingen als Praag, Wenen en Zurich ineens heel betaalbaar.

Tevens zijn er regelmatig kortingsacteis voor de OBB Nightjet, Slaaptrein en Nachttein verkrijgbaar. Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief, Like ons op Facebook en bezoek onze website regelmatig om op de hoogte te blijven.

Beoordeling/Review OBB Nightjet (nachttrein/slaaptrein)

Benieuwd naar de service aan boord, het comfort, de snelheid en prijs? Wij hebben de OBB Nightjet met een “Ruim Voldoende” beoordeeld.
Voor eventuele vragen en begeleiding is er voldoende personeel aanwezig om u wegwijs te maken in de nacht- en slaaptrein. Daarbij kunt u onderweg genieten van het barrijtuig met een hapje en drankje. De stoelen en bedden zijn simpel, maar praktisch en effectief.

Voor de treinreis volstaat het interieur en is alles voor vertrek schoon en netjes gemaakt. De been- en bagageruimte is uitstekend. Door de vele tussenstops loopt de reistijd aanzienlijk op, maar zodra u de ogen sluit merkt u hier helemaal niets meer van. De treintickets van de OBB Nighjet zijn scherp geprijsd en zijn 180 dagen voor vertrek te boeken tegen de laagste prijs.

Beoordeling

 • Service: Goed
 • Comfort: Ruim Voldoende
 • Snelheid: Voldoende
 • Prijs: Zeer goed
TUI Ski Express: nachttrein naar Kirchberg

TUI Ski Express: nachttrein naar Kirchberg

Reis met de TUI Ski Express nachttrein naar Kirchberg. De vakantie begint vaak al in de trein! Stap in de avonduren op vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal, waarna je een spelletje, hapje en drankje kan doen, terwijl je rijdt. Vervolgens maak je het bed op en...

Lees meer
TUI Ski Express: nachttrein naar Westendorf

TUI Ski Express: nachttrein naar Westendorf

Reis met de TUI Ski Express nachttrein naar Westendorf. De vakantie begint vaak al in de trein! Stap in de avonduren op vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal, waarna je een spelletje, hapje en drankje kan doen, terwijl je rijdt. Vervolgens maak je het bed op en...

Lees meer
TUI Ski Express: nachttrein naar Zell am See

TUI Ski Express: nachttrein naar Zell am See

Reis met de TUI Ski Express nachttrein naar Zell am See. De vakantie begint vaak al in de trein! Stap in de avonduren op vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal, waarna je een spelletje, hapje en drankje kan doen, terwijl je rijdt. Vervolgens maak je het bed op...

Lees meer
TUI Ski Express: nachttrein naar Jenbach

TUI Ski Express: nachttrein naar Jenbach

Komend seizoen op wintersport met de trein? Reis dan per rechtstreekse TUI Ski Express naar populaire wintersportgebieden als Fügen, Mayrhofen en Gerlos. De nachttrein vertrekt in de avonduren vanaf Amsterdam en Utrecht Centraal, waarna hij rechtstreeks doorrijdt naar...

Lees meer
TUI City Express: nachttrein naar Dresden

TUI City Express: nachttrein naar Dresden

Altijd al een keer één van de mooiste steden van Europa willen bezoeken? Dan is dit je kans! Vanaf Amsterdam Centraal, Amersfoort Centraal en station Deventer vertrekt de TUI City Express naar Dresden. Met deze nachttrein naar Dresden kom je uitgerust aan op de...

Lees meer
TUI City Express: nachttrein naar Praag

TUI City Express: nachttrein naar Praag

Altijd al een keer één van de mooiste steden van Europa willen bezoeken? Dan is dit je kans! Vanaf Amsterdam Centraal, Amersfoort Centraal en station Deventer vertrekt de TUI City Express naar Praag. Met deze nachttrein naar Praag kom je uitgerust aan op de...

Lees meer

Pin It on Pinterest