Treinvakantie Italië / Oostenrijk

  • ☑️ Treinvakantie Italië / Oostenrijk
  • ☑️ 20 dagen (19 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Maak een rondreis door twee van de mooiste landen van Europa. Tijdens de reis passeer en bewonder je imposante bergwanden, azuurblauwe meren en de leukste wandelroutes. Boek deze complete treinvakantie door Italië en Oostenrijk via onze website. Dan is deze rondreis van 20 dagen (ongeveer 3 weken) zeker de moeite waard!

Treinvakantie Italie Oostenrijk

Reisroute voor treinvakantie door Italië en Oostenrijk

Dag 1: Nederland – Innsbruck

Je treinrondreis Oostenrijk begint vanaf Amsterdam waar je de nachttrein neemt naar Innsbruck.

Dag 2: Innsbruck

In de ochtend kom je aan in Innsbruck en heb je tijd om de middeleeuwse stad te ontdekken. Neem de gondel en krijg een verbluffend zicht op de stad en het omliggende berglandschap.

Dag 3: Innsbruck – Verona

In de loop van de dag reis je verder naar Verona, de stad van Romeo en Julia. In het oude centrum vind je nog het Casa di Giulietta, waar ze zou gewoond hebben. Achteraf kan je op zoek naar een traditionele trattoria waar je de Italiaanse keuken kunt proberen.

Dag 4: Verona – Milaan

Verken nog de gezellige straatjes van Verona, het amfitheater en de Duomo vooraleer je op het einde van de dag de trein neemt naar Milaan.

Dag 5: Milaan

Shoppingliefhebbers zitten goed in de modestad. Vandaag kun je een dagje winkelen of bezoek de grote blikvanger: de Duomo di Milano.

Dag 6: Milaan – Firenze

Na een dagje Milaan reis je tijdens deze treinrondreis Italië verder naar Firenze. De Toscaanse stad is met zijn vele musea en prachtige bouwwerken een favoriet bij cultuurliefhebbers.

Dag 7: Firenze – Siena

Vooraleer je in de avond verder reist naar Siena heb je nog tijd om de hoogtepunten van Firenze te bezichtigen. Mis zeker de Basilica di Santa Maria del Fiore, de Ponte Vecchio en Pallazo degli Uffizi niet.

Dag 8: Siena

Het centrum van Siena is werelderfgoed. Omdat het kleiner is dan Firenze is het makkelijk allemaal te ontdekken in een dag. Wellicht heb je nog tijd over voor een terrasje.

Dag 9: Siena – Rome

Ook vandaag heb je nog even tijd voor een cappuccino en een heerlijke pasta vooraleer je met de trein verder reist naar het prachtige Rome.

Dag 10: Rome

De Italiaanse hoofdstad is als een openluchtmuseum. Van het Colosseum tot het Forum Romanum. Of de Spaanse trappen tot Castel San Angelo. Geniet van een heerlijke pizza op het Piazza Navona en bewonder de Trevi fontein ´s avonds wanneer de drukte voorbij is.

Dag 11: Rome

Op je tweede dag in Rome kun je nog meer de Italiaanse hoofdstad verkennen. Of waarom geen bezoek brengen aan Vaticaanstad? Ga naar het Sint-Pietersplein of bezoek de Vaticaanse musea met al zijn kunstschatten. De Sixtijnse kapel is eveneens een must

Dag 12: Rome – Sorrento

Met een overstap in Napels neem je de trein naar Sorrento, een pittoresk dorp aan de Amalfi kust. In deze straten hangt de aangename sfeer van Zuid-Italië.

Dag 13: Sorrento

Na een comfortabele nacht in het hotel heb je nog meer tijd om dit dorp te verkennen. Bezoek de kloostertuin of ga naar de Bagni Regina Giovanna, een prachtige baai met azuurblauw water en een gezellig strand omringd door rotsen. ´s Avonds kun je gezellig dineren met zicht op zee.

Dag 14 Sorrento – Bari

In de vroege ochtend reis je naar de volgende stop tijdens de treinvakantie Italië – Oostenrijk: Bari. Deze prachtige havenstad ligt in het oosten en kenmerkt zich door prachtige pleintjes, een mooie boulevard en fantastische zeezichten.

Dag 15 – Bari – Bologna

Een lange treinreis brengt je in Bologna. ´s Avonds kun je nog gezellig dineren in een van de restaurantjes langs Via Pescherie Vecchie.

Dag 16 Bologna -Venetië

Vooraleer je je treinrondreis verderzet naar Venetië heb je nog tijd om Bologna te ontdekken.  Mis zeker het centrale plein Miazza Maggiore niet. Eens in Venetië zijn de Rialto brug en San Marco plein de must see´s.

Dag 17 Venetië – Wenen

Je laat Italië achter je en reist met de nachttrein verder naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Eerst kan je echter nog een bezoek brengen aan Palazzo Ducale of een boottocht maken op het Canal Grande

Dag 18 Wenen

Na aankomst met de nachttrein kun je Wenen verkennen. Stap in de voetsporen van Mozart, bezoek het paleis van keizerin Sissi of drink een koffie in een van de traditionele koffiehuizen.

Dag 19 – Wenen – Nederland

Ook vandaag kun je nog Wenen verkennen. Ga relaxen in de thermen vooraleer je ´s avonds de nachttrein terug naar Nederland neemt.

Dag 20 Aankomst Nederland

´s Ochtends kom je aan in Amsterdam, het eindpunt van de treinvakantie Italië en Oostenrijk.

Waar overnachten

Tijdens deze treinrondreis Italië en Oostenrijk verblijf je telkens in luxueuze hotels in de verschillende locaties. Deze bieden je alle comfort voor een aangename nachtrust. Ook spendeer je twee keer de nacht op de nachttrein van en naar Nederland.

Hoogtepunten van treinvakantie Oostenrijk / Italië

  • Bezoek prachtige steden zoals Wenen, Rome en Venetië.,
  • Ontdek de mooiste landschappen per trein
  • Proef de heerlijke Italiaanse keuken en geniet van de lokale wijnen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest