Treinvakantie Italië / Oostenrijk

  • ☑️ Treinvakantie Italië / Oostenrijk
  • ☑️ 20 dagen (19 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Maak een rondreis door twee van de mooiste landen van Europa. Tijdens de reis passeer en bewonder je imposante bergwanden, azuurblauwe meren en de leukste wandelroutes. Boek deze complete treinvakantie door Italië en Oostenrijk via onze website. Dan is deze rondreis van 20 dagen (ongeveer 3 weken) zeker de moeite waard!

Treinvakantie Italie Oostenrijk

Reisroute voor treinvakantie door Italië en Oostenrijk

Dag 1: Nederland – Innsbruck

Je treinrondreis Oostenrijk begint vanaf Amsterdam waar je de nachttrein neemt naar Innsbruck.

Dag 2: Innsbruck

In de ochtend kom je aan in Innsbruck en heb je tijd om de middeleeuwse stad te ontdekken. Neem de gondel en krijg een verbluffend zicht op de stad en het omliggende berglandschap.

Dag 3: Innsbruck – Verona

In de loop van de dag reis je verder naar Verona, de stad van Romeo en Julia. In het oude centrum vind je nog het Casa di Giulietta, waar ze zou gewoond hebben. Achteraf kan je op zoek naar een traditionele trattoria waar je de Italiaanse keuken kunt proberen.

Dag 4: Verona – Milaan

Verken nog de gezellige straatjes van Verona, het amfitheater en de Duomo vooraleer je op het einde van de dag de trein neemt naar Milaan.

Dag 5: Milaan

Shoppingliefhebbers zitten goed in de modestad. Vandaag kun je een dagje winkelen of bezoek de grote blikvanger: de Duomo di Milano.

Dag 6: Milaan – Firenze

Na een dagje Milaan reis je tijdens deze treinrondreis Italië verder naar Firenze. De Toscaanse stad is met zijn vele musea en prachtige bouwwerken een favoriet bij cultuurliefhebbers.

Dag 7: Firenze – Siena

Vooraleer je in de avond verder reist naar Siena heb je nog tijd om de hoogtepunten van Firenze te bezichtigen. Mis zeker de Basilica di Santa Maria del Fiore, de Ponte Vecchio en Pallazo degli Uffizi niet.

Dag 8: Siena

Het centrum van Siena is werelderfgoed. Omdat het kleiner is dan Firenze is het makkelijk allemaal te ontdekken in een dag. Wellicht heb je nog tijd over voor een terrasje.

Dag 9: Siena – Rome

Ook vandaag heb je nog even tijd voor een cappuccino en een heerlijke pasta vooraleer je met de trein verder reist naar het prachtige Rome.

Dag 10: Rome

De Italiaanse hoofdstad is als een openluchtmuseum. Van het Colosseum tot het Forum Romanum. Of de Spaanse trappen tot Castel San Angelo. Geniet van een heerlijke pizza op het Piazza Navona en bewonder de Trevi fontein ´s avonds wanneer de drukte voorbij is.

Dag 11: Rome

Op je tweede dag in Rome kun je nog meer de Italiaanse hoofdstad verkennen. Of waarom geen bezoek brengen aan Vaticaanstad? Ga naar het Sint-Pietersplein of bezoek de Vaticaanse musea met al zijn kunstschatten. De Sixtijnse kapel is eveneens een must

Dag 12: Rome – Sorrento

Met een overstap in Napels neem je de trein naar Sorrento, een pittoresk dorp aan de Amalfi kust. In deze straten hangt de aangename sfeer van Zuid-Italië.

Dag 13: Sorrento

Na een comfortabele nacht in het hotel heb je nog meer tijd om dit dorp te verkennen. Bezoek de kloostertuin of ga naar de Bagni Regina Giovanna, een prachtige baai met azuurblauw water en een gezellig strand omringd door rotsen. ´s Avonds kun je gezellig dineren met zicht op zee.

Dag 14 Sorrento – Bari

In de vroege ochtend reis je naar de volgende stop tijdens de treinvakantie Italië – Oostenrijk: Bari. Deze prachtige havenstad ligt in het oosten en kenmerkt zich door prachtige pleintjes, een mooie boulevard en fantastische zeezichten.

Dag 15 – Bari – Bologna

Een lange treinreis brengt je in Bologna. ´s Avonds kun je nog gezellig dineren in een van de restaurantjes langs Via Pescherie Vecchie.

Dag 16 Bologna -Venetië

Vooraleer je je treinrondreis verderzet naar Venetië heb je nog tijd om Bologna te ontdekken.  Mis zeker het centrale plein Miazza Maggiore niet. Eens in Venetië zijn de Rialto brug en San Marco plein de must see´s.

Dag 17 Venetië – Wenen

Je laat Italië achter je en reist met de nachttrein verder naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Eerst kan je echter nog een bezoek brengen aan Palazzo Ducale of een boottocht maken op het Canal Grande

Dag 18 Wenen

Na aankomst met de nachttrein kun je Wenen verkennen. Stap in de voetsporen van Mozart, bezoek het paleis van keizerin Sissi of drink een koffie in een van de traditionele koffiehuizen.

Dag 19 – Wenen – Nederland

Ook vandaag kun je nog Wenen verkennen. Ga relaxen in de thermen vooraleer je ´s avonds de nachttrein terug naar Nederland neemt.

Dag 20 Aankomst Nederland

´s Ochtends kom je aan in Amsterdam, het eindpunt van de treinvakantie Italië en Oostenrijk.

Waar overnachten

Tijdens deze treinrondreis Italië en Oostenrijk verblijf je telkens in luxueuze hotels in de verschillende locaties. Deze bieden je alle comfort voor een aangename nachtrust. Ook spendeer je twee keer de nacht op de nachttrein van en naar Nederland.

Hoogtepunten van treinvakantie Oostenrijk / Italië

  • Bezoek prachtige steden zoals Wenen, Rome en Venetië.,
  • Ontdek de mooiste landschappen per trein
  • Proef de heerlijke Italiaanse keuken en geniet van de lokale wijnen.
Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders