Treinrondreis Italië – Oostenrijk

  • ☑️ Treinvakantie Italië – Oostenrijk
  • ☑️ 20 dagen (19 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen


Een treinrondreis door Italië en Oostenrijk levert hoe dan ook een unieke ervaring op. Deze landen staan bekend als ware vakantieoorden. Er valt zoveel te zien. Er is dan haast geen betere manier te bedenken dan om er met een trein doorheen te reizen.

Complete Italie Oostenrijk Treinrondreis

Waarom treinrondreis naar Italië en Oostenrijk?

Met een treinvakantie naar Italië en Oostenrijk ontdek je op een unieke manier wat deze landen te bieden hebben. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan:

  • Sfeervolle steden: Met een treinvakantie naar Italië en Oostenrijk kom je hoe dan ook in een aantal bekende steden terecht. Denk aan Wenen, Milaan, Florence en Rome. Stuk voor stuk wereldsteden die bol staan van de bezienswaardigheden.
  • Prachtige natuur: Tegelijkertijd ga je ook met prachtige natuur in aanraking komen. Bijvoorbeeld in de typische outdoor-stad Innsbruck. Het berglandschap op deze reis is simpelweg adembenemend mooi te noemen.
  • Culinaire topkwaliteit: En dan is er nog het culinaire aspect. Vooral de Italiaanse keuken is natuurlijk wereldwijd bekend. Er is volop kans om verschillende tongstrelende gerechten uit te proberen. Heb jij al een gerecht in gedachten waar je naar uitkijkt?

Treinvakantie Oostenrijk Italie

Reisschema treinrondreis door Italië en Oostenrijk

Het reisschema van de treinrondreis door Italië en Oostenrijk ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Innsbruck

Jouw prachtige reis begint op dag 1. Je vertrekt vanaf Amsterdam Centraal richting het Oostenrijkse berglandschap; de 1e tussenstop alvorens je verder reist naar Italië. De nachttrein zorgt ervoor dat je na 12 uur op je bestemming aankomt.

DAG 2: Aankomst Innsbruck

Na een goede nachtrust kom je aan in Innsbruck. Een Middeleeuwse stad, met een kleurrijk centrum. Kom meer te weten over het ‘Gouden Dak’ en neem een gondel naar Nordkette. Na nog geen half uur sta je al op bijna 2500 meter hoogte, wat een prachtig uitzicht over het berglandschap oplevert!

DAG 3: Innsbruck – Verona

Op dag 3 maak je de overstap naar Italië. Wist je dat het oude centrum op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed staat? Onder andere dankzij de aanwezigheid van Casa di Giulietta, het huis waar Julia (van Romeo & Julia) gewoond zou hebben. Ga daarom zeker even op ontdekkingstocht.

DAG 4: Verona – Milaan

Ook vandaag heb je nog de tijd om ’s ochtends en ’s middags meer van Verona te zien. Bezoekjes aan het amfitheater, Duomo di Verona en Piazza Delle Erbe zijn echte aanraders. Aan het einde van de dag reis je verder naar de wereldstad Milaan. Een relatief korte reis van net 2 uur.

DAG 5: Milaan

In Milaan ga je je geen minuut vervelen. Ben je een fan van shoppen en luxe winkels? Dan voel je je als een vis in het water. Vergeet bovendien niet om langs te gaan bij de overdekte winkelpromenade Galleria Vittoria Emanuelle II. Tijd over? Pak dan nog even Duomo di Milano mee. Het is een van de grootste kathedralen ter wereld.

DAG 6: Milaan – Florence

Op dag 6 ga je verder naar het Toscaanse Florence. Een stad met een zeer rijke geschiedenis. Van vele kerken en unieke pleinen tot aan prachtige kunstgalerijen. Bekijk de zonsondergang vanaf PIazzale Michelangelo voor een onvergetelijk uitzicht.

DAG 7: Florence – Siena

Je bent waarschijnlijk nog niet uitgekeken op Florence, met ook de Basilica di Santa Maria del Fiore, Pallazo degli Uffizi en de Ponte Vecchio als belangrijke bezienswaardigheden. Loop ze allemaal langs op deze zevende dag, alvorens je in de avond weer de trein pakt.

DAG 8: Siena

Siena is opnieuw een stad waarvan het oude centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Een beklimming van de Torre del Mangia is een echte aanrader. Het levert je een prachtig uitzicht op. Hiervoor moet je trouwens wel even 500 traptreden omhoog zien te komen!

DAG 9: Siena – Rome

Op dag 9 reis je verder naar Rome, de hoofdstad van Italië. Na een reis van 4 uur kom je in de avond aan. Je kunt het rustig aan doen, aangezien je hier nog minstens 2 volle dagen verblijft.

DAG 10: Rome

Rome is als het ware te omschrijven als één groot openluchtmuseum. Vroeger was deze stad het middelpunt van het Romeinse Rijk. En dus staat het bol van de interessante bezienswaardigheden. Van het Colosseum en de Trevifontein tot aan het Pantheon en het Forum Romanum.

DAG 11: Rome

Op dag 11 heb je alle tijd om ook ‘de rest’ nog even te bezoeken. Denk dan aan Villa Borghese en Vaticaanstad. Je moet natuurlijk wel de Sixtijnse kapel even gezien hebben voordat je Rome weer verlaat.

DAG 12: Rome – Napels – Sorrento

Met een overstap in Napels reis je in 2,5 uur van Rome naar Sorrento. Dit stadje ligt in het zuiden aan de kust. Een zeer sfeervolle plek in dit prachtige land.

DAG 13: Sorrento

Gebruik dag 13 om Chiostro di San Francesco te bezoeken, een kloostertuin die het beste te omschrijven is als ‘idyllisch’ en ‘mystiek’. Ook Bagni Regina Giovanna barst van de betoverende elementen, waardoor je ook daar echt even langs moet.

DAG 14: Sorrento – Napels – Bari

Op de 14e dag is het moment daar om verder te reizen naar Bari, een echte havenstad. Na een reis van 4 uur heb je de middag en de avond om deze plek te ontdekken. Opnieuw zijn het de gebouwen, de zee en de pleinen die het meest in het oog springen.

DAG 15: Bari – Bologna

De 15e dag ga je voornamelijk in de trein doorbrengen. Na een vroeg vertrek kom je ’s avonds aan in Bologna. Zoek ergens in de buurt van Via Pescherie Vecchie een leuk restaurant uit om voor een overheerlijk diner te zorgen.

DAG 16: Bologna – Venetië

Loop vandaag even langs het centrale plein, Miazza Maggiore. Hier kom je de prachtige kerk San Petronio tegen. In de middag reis je met de trein verder richting Venetië. Na 2 uur is er nog volop tijd om het een en ander te bezichtigen. Denk aan Basilica di San Marco en de wijk Cannaregio.

DAG 17: Venetië – Wenen

Op dag 17 heb je bijna de hele dag de tijd om rond te zwerven. Tips zijn om Palazzo Ducale, Basilica di Santa Maria della Salute en Ponte dell’ Accademia mee te pakken. In de avond stap je dan weer in de nachttrein richting Wenen, voor een 10 uur durende reis.

DAG 18: Wenen

Wenen is niet alleen de hoofdstad, maar ook een romantische stad. Bovendien heeft het tal van interessante plekken te bieden. Denk aan de Staatsopera, het paleis van de keizerin en Karlskirche. Een afsluiter in een typisch Weens koffiehuis met ‘kaffee und kuchen’ mag zeker niet ontbreken!

DAG 19: Wenen – Nederland

Dag 19 is de laatste volle dag van deze treinreis. Maak hier daarom volop gebruik van. Misschien heb je behoefte aan een tijdje relaxen in de thermen van Wenen. Of pak de zeer bekende Naschmarkt even mee. In de avond stap je op de nachttrein van Wenen naar Amsterdam voor de terugreis naar Nederland.

DAG 20: Aankomst Nederland

Na een reis van 12 uur kom je weer aan op Amsterdam Centraal. Na bijna 3 weken aan indrukkende avonturen ben je weer terug op bekend terrein!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, biedt een diverse mix van natuurlijke landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Bestemmingen met betoverende meren en imposante kastelen zijn allemaal te vinden in deze must-visit regio...

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Gelegen in het hart van België biedt Waals-Brabant een perfecte mix van historische steden, prachtige natuur en boeiende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de beroemde slag bij Waterloo en de talloze middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en weelderige...

Pin It on Pinterest