5x trein en wintersport in Frankrijk

Het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar, maar de reis is niet altijd even makkelijk. Bekijk daarom deze 5 trein en wintersportbestemmingen in Frankrijk, want hier is alles goed geregeld en de wintersportbestemmingen zijn uitstekend bereikbaar. In de winter vertrekt er zelfs een speciale Ski-Thalys vanaf Amsterdam Centraal voor een rechtstreekse verbinding met de verschillende stations. Zo reis je comfortabel, betaalbaar en met een minimale reistijd per trein naar jouw favoriete wintersport locatie in Frankrijk.


Komend jaar vertrekt de Ski-Thalys weer vanaf 24 december 2022 vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Vervolgens rijdt de trein door naar Antwerpen, Brussel en de skibestemmingen in Frankrijk. Ook op wintersport in Frankrijk per trein? Dorpjes als Chambery, Albertville, Moutiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-St-Maurice zijn eindstations van de Ski-Thalys. Om bij het gewenste hotel te komen dien je soms nog de regionale bus te pakken, maar die zijn hier volledig op ingericht en verloopt doorgaans (zeer) soepel.

Voornamelijk het meebrengen van (ruim)bagage is een groot pluspunt van de Ski-Thalys. In de rijtuigen 6/16, 7/17 en 8/18 zijn er speciale ruimtes voor het opbergen van ski’s, boards en andere wintersportartikelen. Je kan maximaal één paar ski’s, één koffer en één stuk handbagage per persoon meenemen. Verder tref je catering aan boord en wil je een busplaats reserveren bij aankomst op het treinstation? Dan kan je dit doorgeven bij Altibus.com. Het is tevens mogelijk om Altibus te bereiken per telefoon via: +33 820 320 368.

Trein St Bourg Maurice

Per trein op wintersport in Frankrijk

Komend jaar per trein op wintersport in Frankrijk? Ontdek dan de leukste en best bereikbare bestemmingen. De heen- en terugreis is vaak al een belangrijk onderdeel van de skivakantie en kan bepalend zijn voor het succes van de vakantie. Per Ski-Thalys is ben je bijna verzekerd van een comfortabele en voorspoedige reis.

Aime-la-Plagne: Paradiski is sneeuwzeker en geweldig

Trein naar Aime La Plagne

Op 3200 meter hoogte tref je het fantastische en prachtige Paradiski. Het gebied bestaat uit twee losse gebieden, namelijk La Plagne en Les Arcs met in totaal 425 kilometer aan piste. Met een volledig aanbod aan voorzieningen, 150 liften, leuke funparcs, snowparcs en diep-sneeuwgebieden is het gebied favoriet voor wintersporters van verschillende niveau’s.

Per trein naar Aime-La-Plagne? Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 65 euro per Thalys, waarna je met een directe verbinding naar het gebied afreist. Binnen 8 uur en 12 minuten arriveer je op het station en kan jouw skivakantie van start gaan. Het is tevens mogelijk om per Thalys naar Parijs of Brussel te reizen, waarna je overstapt op de TGV naar Aime-La-Plagne. Deze treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 95 euro.

Val Thorens, Meribel en Courchevel: Les Trois Vallees

Trein Val Thorens

Jong en oud kunnen zich helemaal uitleven in dit gebied met ruim 600 kilometer aan skipistes. Met moderne voorzieningen, 150 liften, 5 skistations, funparken en uitdagende parcours is dit één van de grootste skigebieden ter wereld! Verder tref je hier eindeloos veel horeca, zoals apres-ski gelegenheden, gezellige restaurantjes en goede supermarkten.

Les Trois Vallees beschikt over alle factoren en faciliteiten voor een geweldige vakantie en is goed bereikbaar per trein. Zo reis je per trein naar Val Thorens, Meribel of Courchevel per Thalys in combinatie met de TGV. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 95 euro (2e klas) per enkele reis. Je reist allereerst per trein naar Brussel of Parijs, waarna je de overstap maakt op de TGV richting het skigebied.

Espace Killy: Tignes en Val d’isere zijn prachtig

Trein naar Tignes

Het skigebied van Tignes en Val d’isere is gevarieerd en biedt ruimte voor de beginner met groene pistes en gevorderde wintersporter met uitdagende pistes. Verder is het gebied sneeuwzeker door gletsjer La Grande Motte. Val d’isere is een leuk Middeleeuws dorpje met een leuk kerkje, restaurantjes en een authentiek centrum. Natuurlijk ben je hier van alle faciliteiten voorzien. Ook Tignes is zeker de moeite waard, als mooi dorp met restaurantjes en een gezellige sfeer.

Reis naar beide bestemmingen per trein. Je reist allereerst per Thalys naar Brussel of Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Tignes of Val d’isere.

Les Portes du Soleil: 12 aaneengesloten dorpen

Met meer dan 600 kilometer piste en 12 aaneengesloten dorpen is dit één van de grootste skigebieden ter wereld. Je kan hier eindeloos genieten en complete dagtochten inplannen, waarbij je de hele week in een ander dorp kan lunchen en naborrelen. Een van de mooiste dorpjes van Les Portes du Soleil is misschien wel Les Gets. Een authentiek dorpje met charmante houten chalets en een groot aantal restaurants en apres ski clubs.

L’Alpe d’Huez: wintersporten in Alpe d’huez

Naast wielrennen kan je ook uitstekend wintersporten/skiën bij Alpe d’Huez, Vaujany en Oz-en-Oisans. Dit prachtige skigebied is gevarieerd met diverse hoogtes en moeilijkheidsgraden. Met 250 kilometer piste is er voor ieder wat wils. Zelfs voor de allerkleinste met diverse groene pistes.

Uniek aan dit gebied is de schitterende panorama route van 16 kilometer langs de Sarenne piste, waarna je in het dal uitkomt en de dag heerlijk kan afsluiten op het terras bij een restaurantje.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest